Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Aziatische ooglidcorrectie

Een Aziatische ooglidcorrectie, ook wel een dubbele ooglidcorrectie of double eyelid genoemd, is een ingreep om een plooi te creëren in het bovenste ooglid.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Aziatische ooglidcorrectie behandeling

Een Aziatische ooglidcorrectie, of double eyelid operatie, is echt anders dan de traditionele ooglidcorrectie, of single eyelid. Het is daarom belangrijk om een ​​chirurg te vinden die uw wensen goed begrijpt en ervaring heeft met deze specifieke techniek.

Een Aziatische ooglidcorrectie, ook wel een dubbele ooglidcorrectie of double eyelid genoemd, is een ingreep om een ​​plooi te creëren in het bovenste ooglid. Dit kan gedaan worden bij ogen die vanuit de natuurlijke anatomie geen, of moeilijk zichtbare, plooien hebben. Zonder plooi vouwt de huid van het ooglid zich net boven de wimperlijn, waardoor het oog kleiner lijkt. Door het bovenste ooglid van een enkelvoudig ooglid in tweeën te verdelen (vandaar de “dubbele” ooglidcorrectie of double eyelid), zien de ogen er groter, ronder en meer geopend uit. Tijdens deze procedure wordt de aponeurose (peesplaat die de plooi creëert), met precisie aan de huid gehecht. Ook wordt er extra huid en vet verwijderd om de “puffiness” boven het oog te verwijderen.

Tijdens het consult, kunt u uw wensen bespreken. Hoe beter u uw wensen aangeeft, hoe beter wij u kunnen adviseren bij het maken van een chirurgisch plan. Er zijn verschillende soorten van de bovenste-lid plooien en er kunnen culturele voorkeuren zijn voor het uiterlijk en de vorm van de vouw.

Op de dag van uw operatie meet en gebruikt onze chirurg zorgvuldig een pen om de beste plaats op uw bovenooglid te markeren voor een natuurlijk uitziende vouw. Daarna wordt lokale verdoving gegeven, om het gebied volledig te verdoven. Het ongemak is minimaal tijdens de procedure. De ingreep duurt ongeveer een uur.

 

De ingreep wordt gedaan volgens de open techniek  (ook bekend als incisional techniek). De chirurg maakt een incisie parallel aan de wimperlijn, net boven de vouw gewenst, en verwijdert een halve maan-vormige strook van de huid en overtollig vet. Verschillende interne steken hechten de ingesneden huid aan de aponeurose om de plooi te fixeren. Daarna wordt de huid aan elkaar gehecht met een oppervlak hechting.

 

Dit is de meest betrouwbare en effectieve techniek, en bijna iedereen is er kandidaat voor. Het geeft een permanente plooi en het litteken valt in de vouw waardoor deze minimaal zichtbaar is. Het belangrijkste nadeel is een langere hersteltijd, met enkele weken zwelling – en vaak enkele maanden geduld tot het uiteindelijke resultaat echt zichtbaar is.

Het is een populaire cosmetische ingreep onder Oost-Aziaten, waardoor ooglidcorrecties de derde meest uitgevoerde vorm van plastische chirurgie wereldwijd is geworden, volgens gegevens uit 2018 van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery. Een vaak aangehaald rapport van Korea Gallup uit 2015 schat dat één op de drie vrouwen in de leeftijd van 19 tot 29 jaar in Seoul, Zuid-Korea, cosmetische chirurgie heeft ondergaan, waarbij de Aziatische ooglidcorrectie of double eyelid, het populairst is.

 

Hoewel het vaker vrouwen zijn die een Aziatische ooglidcorrectie laten doen, wordt de behandeling ook uitgevoerd bij mannen. Ze komen om dezelfde redenen als vrouwen: voor een betere symmetrie, vanwege cosmetische redenen, voor een meer open blik, en, in sommige gevallen, om een zwaar gevoel te verlichten.

 

In Nederland zijn er echter weinig chirurgen ervaren met deze ingreep. Bij Skin+Surgery Clinics is Dr. Thanya Tha-In, chirurg en cosmetisch arts KNMG, dé specialist op het gebied van ooglidcorrecties, en in het specifiek “the Asian eyelid”.

Ooglidcorrectie

Onze resultaten van
een Aziatische ooglidcorrectie

Bekijk de resultaten en lees de ervaringen van de vele vrouwen en mannen die dit eerder in onze kliniek ondergingen. Je ziet foto’s vóór en na de behandeling, met natuurlijk resultaat.

Aziatische ooglidcorrectie

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Een Aziatische ooglidcorrectie wordt altijd voorafgegaan door een vrijblijvend adviesgesprek. Je kunt in een persoonlijk gesprek met onze chirurgen in een ontspannen setting al je vragen stellen, je wensen bespreken en je verwachtingen over de behandeling uitspreken.

 

Onze betrokken specialist beoordeelt of je in aanmerking komt voor een correctie van de boven- en/of onderoogleden en geeft je heldere uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten natuurlijke eindresultaat. Er worden vóór de behandeling foto’s gemaakt die later naast foto’s ná de behandeling worden gelegd.

 

We begrijpen heel goed hoe u u voelt. Een ooglidcorrectie is een ingreep waar u misschien jaren over nadenkt en nu uiteindelijk de stap durft te zetten. We begeleiden u graag in het proces van A tot Z. Met een speciaal ontwikkeld na zorg protocol, herstelt u vlot met minimale zwelling en blauwe plekken.

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u persoonlijke vragen voor de chirurg? Boek vrijblijvend een consult gesprek in. We staan u graag te woord.

Een Aziatische ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving tijdens een dagbehandeling. Mocht u heel zenuwachtig zijn voor de ingreep, kunnen we u kalmerende medicatie voorschrijven. Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt tijdens de ingreep.

 

Op de dag van uw operatie meet en gebruikt onze chirurg zorgvuldig een pen om de beste plaats op uw bovenste lid te markeren voor een natuurlijk uitziende vouw. Daarna wordt lokale anesthesie gegeven, om het gebied volledig te verdoven. Het ongemak is minimaal tijdens de procedure. De ingreep duurt ongeveer een uur.

 

De ingreep wordt gedaan volgens de open techniek  (ook bekend als incisional techniek). De chirurg maakt een incisie parallel aan de wimperlijn, net boven de vouw gewenst, en verwijdert een halve maan-vormige strook van de huid en overtollig vet. Verschillende interne steken hechten de ingesneden huid aan de aponeurose om de plooi te fixeren. Daarna wordt de huid aan elkaar gehecht met een oppervlak hechting. Dit is de meest betrouwbare en effectieve techniek, en bijna iedereen is een kandidaat voor. Het geeft een permanente ooglidvouw en het litteken valt in de vouw waardoor deze minimaal zichtbaar is. Het belangrijkste nadeel is een langere hersteltijd, met enkele weken zwelling – en vaak enkele maanden wachten om het uiteindelijke resultaat te zien.

 

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van Aziatische ooglidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo bent u optimaal voorbereid en herstelt u zonder complicaties. Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie. Wij adviseren u om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang uw zicht belemmerd is. Wij adviseren u om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

 

Na de operatie kunt u last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat u uw ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag u niet zelf afknippen. De dag na de operatie mag u weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

 

Contactlenzen mag u gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kunt u weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn. Wij raden u aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren u de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Zoals bij elke chirurgische ingreep, zijn er mogelijke complicaties bij een double eyelid of Aziatische ooglidcorrectie. Denk hierbij aan infectie, bloeding en reactie op de verdoving. De zeldzame risico’s van Aziatische ooglidcorrectie zijn onder meer moeite met het sluiten van de ogen en droge ogen. In sommige gevallen ontstaat er een lichte asymmetrie van de ogen. Dit kan gedurende het helingsproces verontrustend zijn, maar egaliseert vaak na verloop van tijd. Indien echt nodig, kan een bekwaam plastisch chirurg asymmetrie, te hoog of te laag geplaatste vouwen en te diepe of ondiepe plooien corrigeren. Neem bij twijfel altijd contact op met de specialisten van Skin + Surgery Clinics.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: Aziatische ooglidcorrecties worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg. Laat u daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Aziatische ooglidcorrectie

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery Clinics is transparant in haar prijzen. De kosten zijn afhankelijk van de behandeling, en zijn altijd inclusief de voor- en nazorg.

Asian double upper eye lid incl. voor en nazorg pakket

€ 1800,-

Aziatische ooglidcorrectie

Veelgestelde vragen

U zult na twee tot drie weken de resultaten van een Aziatische ooglidcorrectie zien, met name wanneer de zwelling begint af te nemen. Toch vinden er gedurende enkele maanden nog steeds subtiele veranderingen plaats. Houd er rekening mee dat door zwelling de oogplooi hoger lijkt dan waar deze uiteindelijk definitief komt te vallen. Het kan daardoor aanvankelijk lijken of er verschillen tussen beide ogen zijn, maar dit corrigeert naarmate de zwelling afneemt. De vouw gaat zich uiteindelijk in de juiste positie nestelen.

 

Er is een klein, meestal nauwelijks zichtbaar litteken in het ooglid vouw, langs de incisie lijn, die blijft verbeteren voor 12-18 maanden na de operatie.

 

De resultaten kunnen tientallen jaren duren, maar ze kunnen na verloop van tijd afnemen, omdat het verouderingsproces bijdraagt aan het  verlies van de lid contour.

Zoals bij elke chirurgische ingreep, zijn er mogelijke complicaties bij een double eyelid of Aziatische ooglidcorrectie. Denk hierbij aan infectie, bloeding en reactie op de verdoving. De zeldzame risico’s van Aziatische ooglidcorrectie zijn onder meer moeite met het sluiten van de ogen en droge ogen. In sommige gevallen ontstaat er een lichte asymmetrie van de ogen. Dit kan gedurende het helingsproces verontrustend zijn, maar egaliseert vaak na verloop van tijd. Indien echt nodig, kan een bekwaam plastisch chirurg asymmetrie, te hoog of te laag geplaatste vouwen en te diepe of ondiepe plooien corrigeren.

Er vinden altijd minimaal twee controle momenten plaats na een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery. We zien u na een week (ongeveer 7-9 dagen) om de hechtingen te verwijderen en te kijken hoe het met u gaat. De arts beoordeelt dan uw herstel, de wondgenezing, uw blauwheid en uw zwelling. Dat is tevens het moment dat de arts u laat weten of u al met de litteken crème kunt beginnen. U komt na 5-6 weken nogmaals terug voor een eindcontrole. De arts heeft dan nogmaals een goed beeld van het verloop van uw herstel en kan dan al goed beoordelen hoe het eindresultaat wordt. We zetten samen de voor- en na foto’s naast elkaar zodat u goed het verschil kunt zien van de ingreep. Is er tussentijds of daarna een extra controle nodig, dan kunt u die uiteraard bij ons inplannen.

Dubbele ooglid chirurgie kost €1800,- euro bij Skin+Surgery Clinics. Deze procedure is anders dan een standaard ooglidcorrectie en vereist gedetailleerde kennis van de anatomie van het Aziatische ooglid, dus het is vooral belangrijk om een ervaren chirurg te zien.

  • Littekens zijn gemakkelijk te verhullen in uw nieuwe lid plooien.
  • Samen met het creëren van een bovenste ooglid vouw, kan de procedure de verzakte oogleden liften.
  • Door de operatie is er een groter “platform” voor oogschaduw en maakt eyeliner applicatie gemakkelijker. En omdat de overtollige huid  vaak over de wimpers hangen en lijken de wimpers korter. De operatie kan de wimpers langer laten lijken.
  • Het is belangrijk te realiseren dat de ingreep uitgebreider is dan een gewone ooglidcorrectie. U zult meer blauwe plekken en zwellingen hebben. Dit kan 1-2 weken duren.
  • Door de ingreep lijken uw ogen groter, echter uw ogen zelf worden niet werkelijk groter. Onze chirurg zal tijdens het consult laten zien met de spiegel hoe u eruit zou zien met deze ooglid procedures.
  • Omdat de vouw aan beide ogen opnieuw wordt gecreëerd, bestaat er een groter kans op asymmetrie van de ogen dan de traditionele ingreep.

Een dubbele ooglidcorrectie is echt uw enige optie om een ​​permanente vouw aan een single eyelid toe te voegen. Voor degenen die niet klaar zijn voor een chirurgische ingreep, speciale tape of lijm maak een tijdelijke ooglidplooi. Als u gewoon overtollige huid wilt verwijderen voor een meer open uitstraling (zonder een vouw toe te voegen), is traditionele ooglidcorrectie, een single eyelid, een betere keuze.

Staat uw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Kennismaken met Dr. Thanya Tha-In

De kliniek in Bergschenhoek

Aziatische ooglidcorrectie

Een specifieke techniek

Een Aziatische ooglidcorrectie, of double eyelid operatie, is anders dan een reguliere ooglidcorrectie, of single eyelid. Het is daarom belangrijk om een chirurg te vinden die bij u past en uw wensen goed begrijpt. Kom gerust langs in onze kliniek in Den Haag, Bergschenhoek of Utrecht voor persoonlijk advies.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak