Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Onderooglidcorrectie

Heb je last van wallen? Een onderooglidcorrectie kan een blijvende oplossing zijn. We helpen je graag.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Onderooglidcorrectie

Altijd een gespecialiseerd en gecertificeerd chirurg. Uitstekende voor- en nazorg. Natuurlijke resultaten.

Heb je last van wallen onder je ogen? Vragen mensen daardoor vaak of je moe bent? Wallen kunnen bepalend zijn voor je gehele gezicht en hoe je overkomt. Ze zijn niet ‘weg te slapen’ of ‘weg te smeren’ met dure crèmes. We kunnen je helpen met een onderooglidcorrectie: een operatieve ingreep waarbij we het vet en de overtollige huid verwijderen die voor wallen zorgen. Het resultaat is een natuurlijke en frisse blik.

 

De artsen van Skin + Surgery Clinics zijn specialist op het gebied van boven- en onderooglidcorrecties. Deze ingreep wordt dan ook regelmatig uitgevoegd in onze kliniek. Met een speciaal opgesteld nazorg protocol, herstel je vlot van deze ingreep en heb je minimale kans op zwelling en blauwe plekken.

 

Het behalen van natuurlijke resultaten staat bij ons voorop. De buitenwereld zal niets van de ingreep zien, behalve dat je straalt. Wij hebben klinieken in Den Haag (ook makkelijk te bereiken vanaf Leiden), Utrecht en Rotterdam.

Een onderooglidcorrectie is een complexere ingreep dan een bovenooglidcorrectie. Het begint dus bij een goed opgeleide specialist, die veel ervaring heeft met deze ingreep.

 

Bij een bovenooglidcorrectie kunnen littekens gemakkelijk worden geplaatst in de natuurlijke plooien van het oog. Dit maakt ze vrijwel onzichtbaar voor de buitenwereld. Bij een onderooglidcorrectie vergt dat meer kunde en zorg: hier dient het litteken dicht tegen de wimperrand geplaatst te worden.

 

Verder is het belangrijk om rekening te houden met de kracht van de huid. Nadat overtollig huid is verwijderd en gelift, moet het onderooglid de strakkere huid wel kunnen dragen. Anders gaat het oog afstaan en hangen. De juiste kennis en techniek is dus essentieel voor een natuurlijk en langdurig resultaat.

Onderooglidcorrectie

Onze resultaten van
een onderooglidcorrectie

Bekijk de resultaten en lees de ervaringen van de vele vrouwen en mannen die dit eerder in onze kliniek ondergingen. Je ziet foto’s vóór en na de behandeling, met natuurlijk resultaat.

Onderooglidcorrectie

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Een ooglidcorrectie wordt altijd voorafgegaan door een vrijblijvend adviesgesprek. Je kunt in een persoonlijk gesprek met onze chirurgen in een ontspannen setting al je vragen stellen, je wensen bespreken en je verwachtingen over de behandeling uitspreken.

 

Onze betrokken specialist beoordeelt of je in aanmerking komt voor een correctie van de boven- en/of onderoogleden en geeft je heldere uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten natuurlijke eindresultaat. Er worden vóór de behandeling foto’s gemaakt die later naast foto’s ná de behandeling worden gelegd.

 

We begrijpen heel goed hoe je je voelt. Een ooglidcorrectie is een ingreep waar je misschien jaren over nadenkt en nu uiteindelijk de stap durft te zetten. We begeleiden je graag in he proces van A tot Z. Met een speciaal ontwikkeld na zorg protocol, herstel je vlot met minimale zwelling en blauwe plekken.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je persoonlijke vragen voor de chirurg? Boek vrijblijvend een consut gesprek in. We staan je graag te woord.

Een Bovenooglidcorrectie en Onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving tijdens een dagbehandeling. Mocht je heel zenuwachtig zijn voor de ingreep, kunnen we je kalmerende medicatie voorschrijven. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt tijdens de ingreep.

Bij een bovenooglidcorrectie om hangende oogleden te verhelpen worden eerst de oogleden aangetekend. Daarna worden de overtollig huid en het onderliggende vetweefsel verwijderd. Het litteken valt precies in de oogplooi en is hierdoor later nauwelijks zichtbaar.

Bij een onderooglidcorrectie tegen wallen onder ogen wordt een minimale incisie vlak onder de wimperrand of aan de binnenkant van het onderooglid aangebracht, waarna de wallen worden weggewerkt.

 

Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige en pijnloze behandeling die ongeveer 1 uur duurt. Je kunt na de ingreep en na een korte rusttijd naar huis. Je mag vanwege de zwelling rond de ogen en het daardoor verminderde zicht niet zelf autorijden. De behandeling heeft een langdurig resultaat. Afhankelijk van de vorm van je ogen, heb je zeker 10 tot 15 jaar plezier van de correctie van de oogleden. Met een gezonde levenswijze en goede huidverzorging haal je het maximale uit de behandeling.

 

Jouw nazorg is onze zorg. We werken met een speciaal ontwikkeld nazorg protocol, zodat je vlot herstelt met minimaal kans op complicaties.

Je mag een dag na de ingreep douchen en met een zachte straal je ogen spoelen. Dep het behandelgebied met een handdoek droog, zonder te wrijven. Start meteen na de ooglidcorrectie met het koelen van de oogleden, om de zwelling en roodheid tegen te gaan. Koel de wond elk uur een kwartier met een koelbril, waarbij je een gaasje tussen je ogen en de koelbril plaatst. Slaap de eerste dagen met een extra kussen, zodat je hoofd hoger ligt. Bij lichte pijnklachten is een paracetamol toereikend.

 

Verricht in de eerste week geen forse lichamelijke inspanningen, zoals zware fysieke arbeid, tillen, bukken of intensief sporten. De hechtingen worden na 7 tot 9 dagen verwijderd. Het wordt afgeraden om tot die tijd te roken. Na 2 tot 3 weken zijn de wondjes volledig dicht en de korstjes verdwenen. Je mag weer make-up aanbrengen en contactlenzen dragen. Je komt tot 6 weken na de ooglidcorrectie op controle bij de arts. Blijf met je behandelde oogleden de eerste 3 maanden uit de felle zon en ga niet onder de zonnebank of naar de sauna.

Een ooglidcorrectie is een kleine en betrekkelijk eenvoudige ingreep, zonder grote risico’s of kans op complicaties. Het is normaal dat er na de behandeling roodheid, zwelling en bloeduitstortingen rond de ogen zichtbaar zijn. Je kunt last hebben van lichte napijn die vanzelf of met een paracetamol overgaat. In incidentele gevallen treden complicaties op, zoals een nabloeding, oogontsteking, ongevoeligheid van de ooglidrand, ongelijke oogleden, cysten of littekenvorming. Neem bij twijfel altijd contact op met de specialisten van Skin + Surgery Clinics.

Dr. Kristel Woltman

Gecertificeerd cosmetisch arts

Dr. Kristel Woltman is naast cosmetisch arts chirurg ook algemeen chirurg. Zij maakt mensen niet alleen graag mooier, ze maakt ze ook graag weer beter. Haar behandelingen hebben regelmatig een medische reden. Dr. Kristel is een perfectionistische en gedreven arts. Zij vindt natuurlijke resultaten belangrijk: “Ik geloof dat iedereen uniek is, en wil dat ook graag zo houden. Ik houd namelijk niet van plastic fantastic.Lees meer over onze specialisten

Let op: onderooglidcorrecties worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg. Skin+Surgery Clinics is een privékliniek en heeft daarom geen samenwerkingen met zorgverzekeraars. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Onderooglidcorrectie

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery Clinics is transparant in haar prijzen. De kosten zijn afhankelijk van de behandeling, de prijzen zijn inclusief de voor- en nazorg. Soms wordt een ooglidcorrectie om medische redenen vergoed. Informeer naar de mogelijkheden bij je zorgverzekeraar.

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 690,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie en aanpassen spier

€ 900,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets verwijderen

€ 1000,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 1800,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, losmaken arcus en vet repositie

€ 2200,-

Boven- en onderooglidcorrectie

€ 2300,-

Boven- en onderooglidcorrectie incl. losmaken arcus en vet repositie

€ 2800,-

Onderooglidcorrectie

Veelgestelde vragen

Bij een onderooglidcorrectie wordt overtollige huid en vet van de onderoogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door jou gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al je vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat je een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van oodlidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en herstel je zonder complicaties.

 

Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie.

Wij adviseren je om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang je zicht belemmerd is.

Contactlenzen mag je gedurende 2 weken niet gebruiken.

Make-up kan je weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.

Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties.

We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Wij adviseren je om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

Na de operatie kan je last hebben van blauwe plekken en zwelling van de onderoogleden, waardoor het kan voorkomen dat je je ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag je niet zelf afknippen.

De dag na de operatie mag je weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

Je zal het minste last van zwelling hebben na de operatie wanneer je met een extra kussen slaapt, zodat je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam. Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen.

Na 7-9 dagen worden de hechtingen en pleisters tijdens de controle afspraak verwijderd.
Tot 6 weken na de operatie kom je voor controle bij je behandelend arts.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Ooglidcorrectie door Dr. Thanya Tha-In

Kennismaken met Dr. Thanya Tha-In

Ooglidcorrectie: hoe verloopt de ingreep?

De kliniek in Bergschenhoek

Onderooglidcorrectie

Wil je van die vermoeide blik af?

Heb je het gevoel dat je altijd wallen hebt? Terwijl je je toch uitgerust voelt? Met een onderooglidcorrectie, kunnen we je wallen verhelpen en krijg jij je frisse blik terug.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wil je meer informatie over een ooglidcorrectie, of alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als je je e-mailadres invult, sturen we je ook onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt je hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak