Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Schaamlipcorrectie incl. clitoriskapcorrectie

Heeft u pijn of ongemak? We helpen u graag, met een volledig vrouwelijke team dat weet hoe u zich voelt.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Schaamlipcorrectie incl. clitoriskapcorrectie

We kunnen u met deze ingreep snel van uw pijn en ongemak af helpen. Kom gerust bij ons langs, we ontmoeten u graag.

Uitstekende of grote binnenste schaamlippen kunnen voor veel klachten zorgen, bijvoorbeeld tijdens het sporten, met het dragen van strakke kleding of tijdens intiem contact. Soms is alleen een schaamlipcorrectie niet voldoende om u van uw klachten af te helpen en mooi, natuurlijk resultaat te bereiken. Als er sprake is van overtollig weefsel rondom de clitoris, is een schaamlipcorrectie incl. clitoriskapcorrectie misschien nodig.

 

Met de clitoriskap wordt de huid bedoeld die zich boven de clitoris bevindt, en deze bedekt en beschermt. Het kan voorkomen dat er sprake is van overtollig huid rondom de clitoris. Dit kan leiden tot minder gevoel, moeite met stimulatie, of zelfs pijn bij het dragen van strakke kleding of bij sportactiviteiten. Ook kunt u vanuit cosmetische redenen een clitoriskapcorrectie overwegen.

 

Met deze relatief kleine ingreep, kunnen we de overtollige huid die voor problemen zorgt, corrigeren. Ook kan de ingreep helpen om de vorm aan te passen en de symmetrie te verbeteren.

 

Om de clitoriskap meer in verhouding te krijgen met de binnenste schaamlippen, wordt deze ingreep altijd in combinatie met een schaamlipcorrectie uitgevoerd. Zo kunnen we garanderen dat u een mooi en natuurlijk resultaat krijgt dat in balans is.

 

Wilt u meer informatie? Maak gerust een afspraak voor één van onze klinieken in Den Haag, Bergschenhoek of Utrecht.

Schaamlipcorrectie incl. clitoriskapcorrectie

Resultaten van een schaamlipcorrectie incl. clitoriskapcorrectie

Skin + Surgery Clinics is gespecialiseerd in schaamlip- en clitoriskapcorrecties. Bekijk hier de voor-en na foto’s van onze cliënten die eerder deze behandeling ondergingen. Het resultaat van een deze ingreep is blijvend. Het is een dankbare en populaire behandeling in onze kliniek.

Schaamlipcorrectie incl. clitoriskapcorrectie

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

In een adviesgesprek met onze vrouwelijke chirurg krijgt u antwoord op de vraag of uw vagina afwijkt van de norm en of u geschikt bent voor een clitoriskapcorrectie. U moet minimaal 18 jaar oud zijn, omdat uw clitoriskap en schaamlippen dan volgroeid zijn. Er bestaat niet zoiets als een standaardvagina. U komt in aanmerking voor een clitoriskapcorrectie als er sprake is van overtollig huid rondom de clitoris.

 

Tijdens het vrijblijvende consult vraagt onze specialist naar uw klachten en wensen. U kijkt samen met de chirurg naar uw clitoriskap en uw schaamlippen, waarna de behandelmogelijkheden worden besproken. U krijgt heldere informatie en uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat. Er worden foto’s vooraf gemaakt, die later kunnen worden vergeleken met het eindresultaat.

Een clitoriskapcorrectie is een veelvoorkomende behandeling bij Skin + Surgery Clinics, waarbij onder lokale verdoving het overtollige vetweefsel wordt weggesneden. Mocht u heel zenuwachtig zijn, kunnen we u een rustgevend tablet voorschrijven. Het is een kleine ingreep met blijvend natuurlijk resultaat. De poliklinische behandeling duurt circa 1 uur en wordt altijd uitgevoerd door een ervaren en hooggekwalificeerde vrouwelijke chirurg. U mag na de behandeling en na een korte hersteltijd weer naar huis.

 

Er blijven na de correctie geen duidelijk zichtbare littekens achter. De clitoriskap is na de ingreep weer in balans met de schaamlippen en ze vormen een natuurlijk geheel. U bent binnen 2 weken hersteld van de operatie en in staat om uw dagelijkse bezigheden te hervatten. De clitoris behoudt bijna altijd haar natuurlijke gevoeligheid. Het eindresultaat is na 6 tot 9 weken te zien.

De chirurgische ingreep kan gepaard gaan met enige napijn en zwelling in de schaamstreek. U kunt tegen de pijn een pijnstiller innemen. De zwelling dient direct na de ingreep en enkele dagen lang met een zakje diepvrieserwten of koud kompres te worden bestreden. Houd de wond goed schoon door deze minstens tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. U mag hierna de wond en het omliggende gebied insmeren met een crème.

 

De wond wordt na de clitoriskapcorrectie gehecht met oplosbare hechtingen en wordt niet verbonden. Het is daarom verstandig om een inlegkruisje of maandverband te dragen tegen eventueel bloedverlies. Verricht in de eerste vier tot zes weken na de ingreep geen zware lichamelijke inspanningen, zoals fysieke arbeid, intensief sporten of zwaar tillen. Wacht tijdens de herstelperiode 4-6 weken met vrijen.

De kans op complicaties na een clitoriskapcorrectie is vrijwel nihil. Er kan soms een lichte nabloeding optreden of de wond kan geïnfecteerd raken en ontsteken. Roken heeft een slechtere wondgenezing tot gevolg en geeft een hogere kans op ontstekingen. De ervaren specialisten van Skin + Surgery werken volgens de modernste behandeltechnieken en met de beste instrumenten, om een veilige en resultaatgerichte behandeling te garanderen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: Schaamlip- en clitoriskapcorrecties worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Laat u daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Schaamlipcorrectie incl. clitoriskapcorrectie

Prijzen en vergoedingen

Een schaamlipcorrectie incl. clitoriskapcorrectie maakt u klachtenvrij en geeft u uw gevoel voor eigenwaarde terug. Het is een goede en betaalbare investering met blijvend resultaat. Bekijk onze transparante prijzen. Een clitoriskapcorrectie wordt alleen vergoed om medische redenen.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds in combinatie met V-Lift

€ 2000,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds in combinatie met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-

Schaamlipcorrectie incl. clitoriskapcorrectie

Veelgestelde vragen

De clitoris is gevoelig en heeft duizenden zenuwuiteinden, dus deze delicate ingreep vereist goede verdoving. Een lokale verdoving is vrijwel altijd voldoende om ervoor te zorgen dat u geen pijn ervaart van de ingreep.

 

De techniek die wordt gebruikt om uw gewenste resultaat te bereiken, hangt af van jouw unieke anatomie. Soms is alleen een clitoriskapcorrectie voldoende, soms kan de ingreep het beste gecombineerd worden met een schaamlipcorrectie. Dit overlegt de arts altijd met u tijdens het eerste adviesgesprek.

 

De ingreep duurt doorgaans minder dan een uur en u kunt daarna direct naar huis. U mag na de ingreep niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer. We adviseren dus om iemand mee te nemen naar de kliniek die u naar huis kan begeleiden.

Na de ingreep heeft u 1 tot 2 weken nodig om goed te herstellen. Gedurende de eerste dagen is het gebied gezwollen en kunt u wat ongemak ervaren. Zorg voor strak ondergoed om de zwelling tegendruk te bieden.

 

Vermijd de eerste week zware inspanningen als bukken, tillen of persen. Ook is het belangrijk om gedurende 3 weken niet te sporten en 6 weken seksuele activiteiten te vermijden.

 

Het gebied heeft een relatief goede bloedtoevoer, en dat zien we terug in een snel en goed genezingsproces. De eerste resultaten zijn zichtbaar als de zwelling begint af te nemen. Het uiteindelijke resultaat kan 3 tot 6 maanden na de ingreep worden beoordeeld.

Het is een relatief snelle ingreep, met blijvende en goede resultaten.

 

De ingreep kan onder lokale verdoving plaatsvinden, er is dus geen narcose nodig.

 

Door overtollige plooien of huid te verwijderen, kunnen we meer balans brengen tussen de clitoris en de schaamlippen.

 

Omdat dit weefsel doorgaans zo goed geneest, is niet tot nauwelijks sprake van zichtbare littekens.

 

De ingreep heeft nauwelijks gevoelloosheid tot gevolg. Er wordt vaak juist meer stimulatie en seksueel genot ervaren.

Zoals elke operatie brengt het risico’s met zich mee, waaronder overmatig bloeding, infectie, asymmetrie, gevoelloosheid en een onbevredigend resultaat. Hoewel het vrij zeldzaam is wanneer de ingreep door een specialist wordt uitgevoerd.

 

Niet iedereen is een geschikte kandidaat voor enkel een clitoriskapcorrectie. Het kan zijn dat de ingreep moet worden gecombineerd met een schaamlipcorrectie om mooie, natuurlijke resultaten te bereiken.

 

Omdat deze operatie zo’n delicate operatietechniek vereist om complicaties te voorkomen en de beste resultaten te bereiken, is het essentieel om een specialist te vinden die veel ervaring heeft met deze ingreep.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heeft u het idee dat uw vagina afwijkt van de norm, zonder dat u lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om u te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij uzelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan uw gevoel van welzijn.

 

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een clitoriskapcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als u ouder bent dan 18 jaar.

Een clitoriskapcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen deze ingreep. Wanneer u een clitoriskapcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of uw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Maak alvast kennis met Dr. Thanya Tha-In

De kliniek in Bergschenhoek

Schaamlipcorrectie incl. clitoriskapcorrectie

Word weer gelukkig van uw intieme delen

Word weer gelukkig van uw intieme delen en kies ook voor een deskundige en veilige ingreep, waarna u zich weer op-en-top vrouw voelt.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wilt u meer informatie over een schaamlipcorrectie, of alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als u uw e-mailadres invult, sturen we u ook onze maandelijkse nieuwsbrief. U kunt u hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak