Thanya Tha-in foto

 Een stap naar comfort en zelfvertrouwen

Dé kliniek voor schaamlipcorrectie behandelingen

  • Hoogste kwaliteit

  • |
  • NVCG gecertificeerd

  • |
  • Persoonlijke aandacht

  • |
  • Natuurlijk resultaat

Wij zijn SkinSurgery Clinics

Specialist in schaamlipcorrecties

Het overwegen van een schaamlipcorrectie is een persoonlijke reis, soms be√Įnvloed door ongemak of zelfs pijn. Misschien hindert het u tijdens activiteiten zoals sporten, voelt strakke kleding ongemakkelijk, ervaart u ongemak tijdens intieme momenten of vindt u het niet mooi. U bent niet alleen. Veel vrouwen worstelen met dezelfde gevoelens en klachten, al durven ze er vaak niet over te praten.

Of uw motivatie nu cosmetisch of medisch is, bij SkinSurgery Clinics begrijpen we de complexiteit van deze beslissing. Ons vrouwelijke team van professionals luisteren naar uw wensen en begeleiden u het hele proces, waarbij uw comfort en vertrouwen voorop staan.

We helpen u graag

Altijd de juiste schaamlipcorrectie

Geheel vrouwelijk team van specialisten. Uitstekende nazorg. Persoonlijke begeleiding. Zet samen met ons de stap en krijg uw zelfvertrouwen weer terug.

Schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie ondergaan is een spannend en vaak heel persoonlijk proces. Misschien heeft u last van pijn tijdens bepaalde activiteiten zoals sporten of vind u het dragen van strakke kleding ongemakkelijk.

Lees meer

Operatietechniek

Ieder lichaam is authentiek, en dat zien we ook tijdens de consulten voor schaamlipcorrecties. Omdat niemand hetzelfde is wordt er voor elke indicatie een persoonlijk behandelplan gemaakt.

Lees meer

Uw zorgpad in één app!

Stap in de wereld van gepersonaliseerde begeleiding en zorg met de innovatieve SkinSurgery Clinics-app. In samenwerking met Caro Health heeft SkinSurgery Clinics een platform ontwikkeld om de professionele ondersteuning te blijven bieden die u van ons gewend bent, maar dan in één beveiligde omgeving.

Lees meer

Hoe verloopt een schaamlipcorrectie?

1.

Het consult

1.

Het consult

In een vrijblijvend adviesgesprek met onze vrouwelijke specialist wordt besproken wat de reden is dat u interesse heeft in een schaamlipcorrectie. Heeft u klachten? En zo ja, welke? Of zijn uw redenen voornamelijk cosmetisch? Of allebei? Wat uw verhaal ook is, we luisteren hier graag naar.

Iedereen is uniek, waardoor er bij het fysieke consult een lichamelijk onderzoek zal plaatsvinden. Dit is zodat we kunnen bekijken of u in aanmerking komt en welke behandelmogelijkheden voor u van toepassing zijn. Dit kan een dubbelzijdige of enkelzijde (uitgebreide) schaamlipcorrectie zijn of met een clitoriskapcorrectie. Zo bekijken we hoe we het meest optimale resultaat kunnen behalen. Er worden bij het lichamelijk onderzoek foto’s gemaakt, die later kunnen worden vergeleken met het eindresultaat. Verder krijgt u heldere informatie en uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat.

Belangrijk om te weten is dat u minimaal 18 jaar moet zijn.

2.

De behandeling

2.

De behandeling

schaamlipcorrectie illustratie

Een schaamlipcorrectie is een veelvoorkomende behandeling bij SkinSurgery Clinics, waarbij onder lokale verdoving het overtollige huidweefsel wordt verwijderd. Mocht u heel zenuwachtig zijn, kunnen we u een rustgevend tabletje voorschrijven. Het is een relatief kleine ingreep met blijvend natuurlijk resultaat. De operatie duurt circa 60 tot 90 minuten en wordt altijd uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde vrouwelijke arts/ chirurg. U mag na de behandeling, na een korte hersteltijd weer naar huis.

Er blijven na de schaamlipcorrectie geen duidelijk zichtbare littekens achter. De binnenste en buitenste schaamlippen zijn na de ingreep in balans en ze vormen een natuurlijk geheel. Ze kunnen wel een enigszins onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal, iedere labia is authentiek. U bent binnen 2 weken hersteld van de operatie en in staat om uw dagelijkse bezigheden rustig te hervatten. De schaamlippen behouden bijna altijd hun natuurlijke gevoeligheid. Het eindresultaat is na 6 tot 9 weken te zien.

3.

Nazorg

3.

Nazorg

De operatie is een relatief kleine ingreep, echter is de herstelperiode wel pittiger. Dit kan gepaard gaan met enige napijn en zwelling in de schaamstreek. U krijgt van ons medicatie mee om een voorspoedig herstel te bevorderen, daarnaast kunt u ter ondersteuning paracetamol innemen. De zwelling dient direct na de ingreep en enkele dagen lang met een ice pack te worden bestreden. Houd de wond goed schoon door deze minstens tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen en na elke toiletgang. Wij adviseren het gebied zoveel mogelijk met rust te laten zodat het goed kan herstellen.

De wond wordt na de schaamlipcorrectie gehecht met oplosbare hechtingen en wordt niet verbonden. Het is daarom verstandig om een inlegkruisje of maandverband te dragen tegen eventueel wondvocht/ bloedverlies. Verricht in de eerste vier tot zes weken na de ingreep geen zware lichamelijke inspanningen, zoals fysieke arbeid, intensief sporten of zwaar tillen. Wacht tijdens de herstelperiode minimaal 6 weken met gemeenschap.

Onderstaand ziet u foto’s van hoe het herstel de eerste 2 weken kan verlopen. Weet dat iedereen uniek is en het bij u net weer anders kan zijn. Laat u daarom goed informeren tijdens een persoonlijk consult.

4.

Risico’s

4.

Risico’s

De kans op complicaties na een schaamlipcorrectie is klein. Er kan soms een lichte nabloeding optreden of de wond kan ge√Įnfecteerd raken en ontsteken. Roken heeft een slechtere wondgenezing tot gevolg en geeft een hogere kans op ontstekingen. Wij adviseren om minimaal een maand voor de operatie tot een maand daarna het roken te staken. De ervaren specialisten van SkinSurgery Clincs werken volgens de modernste behandeltechnieken en met de beste instrumenten, om een veilige en resultaatgerichte behandeling te garanderen.

Voorpagina hangende schaamlippen

Zelfverzekerd in uw eigen lichaam

Met een relatief kleine ingreep kan overtollig huid van de binnenste schaamlippen worden gecorrigeerd. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek luistert onze vrouwelijke specialist graag naar uw verhaal en geeft passend advies. Zo kunt u na uw herstelperiode klachtenvrij bewegen en vol zelfvertrouwen naar uzelf kijken. Dat verdient u!

Een schaamlipcorrectie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving, waarbij overtollig weefsel wordt verwijderd. In sommige gevallen kan een meer uitgebreide correctie nodig zijn, afhankelijk van de omvang van de binnenste schaamlippen.

Irene heeft een schaamlipcorrectie gehad bij Dr. Thanya Tha-In en deelt in deze blog graag haar verhaal. Ze bespreekt hoe en waarom ze haar keuze heeft gemaakt, hoe ze de ingreep heeft ervaren en hoe het herstel bij haar verliep.

Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

Onze schaamlipcorrectie reviews

SkinSurgery Clinics¬†is gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Bekijk hier de voor-en na foto‚Äôs van onze cli√ęnten die eerder deze behandeling ondergingen. Het resultaat van een correctie van de schaamlippen is blijvend. Het is een dankbare en populaire ingreep.

Anoniem – Schaamlipcorrectie

Perfect

De dokter en assistente zijn super lief, stellen je op je gemak en bovendien heel kundig. De app van skin+surgery is ook heel prettig om het herstel bij te houden en met vragen kan je altijd bij ze terecht

Anoniem – Schaamlipcorrectie

Echt een top ervaring

Vertelde wat mijn wensen waren voor mij schaamlipcorrectie deze wensen zijn voldaan, Ze staan altijd klaar wanneer je ze nodig heb, hebben de beste zorg gegeven aan me ik ben zo blij met de arts Drs. Amra heeft een prachtige werk afgeleverd ze is super lief heel duidelijk. Echt een top ervaring alles ging perfect zeker een aanrader voor alle dames!

Lizzy – Schaamlipcorrectie

Fijne kliniek

Ik wilde graag een schaamlipcorrectie en ben uiteindelijk bij SkinSurgery Clinics uitgekomen omdat ik daar het beste gevoel aan over had gehouden na het consult. Dit kwam vooral door de vriendelijkheid van het personeel en door het eerlijke medische advies. Het eindresultaat moet nog blijken maar tot nu toe is mijn ervaring heel positief en geneest alles prima. Mijn dank aan iedereen van het team in Bergschenhoek.

Celine – Schaamlipcorrectie

Geweldig!

Al jaren zat ik met het idee om deze operatie te ondergaan. Uiteindelijk in een spontaan moment een consult geboekt en ik had me geen betere ervaring kunnen wensen. Doc Amra is onzettend kundig, geduldig en vriendelijk. Tijdens de operatie heeft zij samen met de assistente Marije mij gerust gesteld, liefdes advies gegeven en geweldig geholpen. Bij het zien van het eindresultaat moest ik huilen: wat een verademing and was ontzettend goed gedaan. Nu in mijn herstel periode ervaar in nauwelijks last- de nazorg instructies waren duidelijk. Doc. Amra bedankt! Door u zal mijn leven nooit meer hetzelfde zijn en kan ik mijzelf eindelijk in een nieuw beeld zien.

Schaamlipcorrectie

Prijzen en vergoedingen

Een schaamlipcorrectie maakt u klachtenvrij waardoor u weer pijnvrij kunt bewegen en zelfverzekerd voor de dag kan komen. Het is een goede en betaalbare investering met blijvend resultaat. Bekijk onze prijzen. Een schaamlipcorrectie wordt alleen vergoed om medische redenen.

Schaamlipcorrectie | enkelzijdig 950
Schaamlipcorrectie | beiderzijds 1500
Schaamlipcorrectie | Uitgebreid 2000
Schaamlipcorrectie | Clitoriskapcorrectie 2500
Amra

Drs. Amra Sabanovic is een allround cosmetisch arts, in elke behandeling kan zij haar creativiteit uiten om een zo mooi en langdurig mogelijk resultaat te behalen. De Liquid Facelift behandeling en Labiacorrectie zijn haar favoriete behandeling die zij veelvuldig uitvoert. Bij Skin + Surgery clinics is zij de echte expert. ‚ÄėEen full face behandeling vind ik persoonlijk de mooiste behandeling om uit te voeren. Het geeft echt een frissere en jongere blik, waar je voor een langere periode goed effect van ziet.‚Äô Het is een mooie stap op het gezicht een subtiele lift te geven waarbij je direct resultaat ziet.

Drs. Amra Sabanovic

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Dr. Tha-In

Dokter Thanya Tha-In is √©√©n van de oprichters van SkinSurgery Clinics en studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht ge√Įnteresseerd in jou als persoon. Met zorg en aandacht legt ze je de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep.

Dr. Thanya Tha-In

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts & Chirurg

Ooglidcorrectie

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord? Neem gerust contact met ons op van maandag tot en met zondag, tussen 08:00 en 22:00 uur, op het volgende nummer of email.

Nazorg na een schaamlipverkleining

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld en na elk toiletbezoek.

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Hoe is het herstel na een schaamlipverkleining?

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Wil je meer weten over het herstel na een schaamlipcorrectie? Irene heeft deze ingreep laten doen bij Skin + Surgery, en deelt in dit blog haar ervaring.

Wordt een schaamlipverkleining vergoed?

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer je een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of jouw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Is een schaamlipverkleining veilig?

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico‚Äôs. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond ge√Įnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Voor wie is een schaamlipverkleining niet geschikt?

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat je vagina afwijkt van de norm, zonder dat je lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij jezelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan je gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als je ouder bent dan 18 jaar.

Voor wie is een schaamlipverkleining geschikt?

Wanneer je binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kun je hier hinder van ondervinden. De klachten die je hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer je last hebt van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Wat is een schaamlipverkleining precies?

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Nazorg na een schaamlipcorrectie

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten of een coolpack gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld en na elk toiletbezoek.

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Hoe is het herstel na een schaamlipcorrectie?

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten of een coolpack gebruikt. Wij adviseren om de eerste paar dagen regelmatig te blijven koelen om de zwelling minimaal te houden. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen.

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Wilt u meer weten over het herstel na een schaamlipcorrectie? Irene heeft deze ingreep laten doen bij Skin + Surgery, en deelt in dit blog haar ervaring.

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed?

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer u een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of uw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Is een schaamlipcorrectie veilig?

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico‚Äôs. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond ge√Įnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Voor wie is een schaamlipcorrectie niet geschikt?

Geen vrouw is hetzelfde, dit geldt natuurlijk over voor vagina’s. Heeft u het idee dat uw vagina afwijkt van de norm, zonder dat u lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om u te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij uzelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan uw gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als u ouder bent dan 18 jaar.

Voor wie is een schaamlipcorrectie geschikt?

Wanneer uw binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kunt u hier hinder van ondervinden. De klachten die u hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer u last heeft van één of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Wat is een schaamlipcorrectie precies?

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Schaamlipcorrectie

Word weer gelukkig van uw intieme delen

Word weer gelukkig van uw intieme delen en kies ook voor een deskundige en veilige schaamlipcorrectie, waarna u u weer op-en-top vrouw voelt.

Behandelingen uitgevoerd

8,9/10

Gemiddelde beoordeling

Gekwalificeerd

Hoog opgeleide specialisten