Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Bovenooglidcorrectie

Heb je last van een hangend ooglid, of hangende oogleden? Een bovenooglidcorrectie bij Skin + Surgery kan je hiervan af helpen!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een goede oplossing om van hangende oogleden af te komen. Heeft u last van hangende oogleden? Belemmeren ze bijvoorbeeld uw zicht, of heeft u last van een zwaar gevoel? Dan is een bovenooglidcorrectie bij Skin + Surgery de oplossing. Geef uw prachtige ogen weer hun welverdiende podium en vraag een vrijblijvend adviesgesprek bij Skin + Surgery aan om de mogelijkheden te bespreken.

Bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden – Hangende oogleden, ze zijn niet alleen esthetisch gezien onplezierig, maar kunnen ook medisch gevaarlijk zijn. Hangende oogleden kunnen namelijk uw zicht belemmeren, wat bijvoorbeeld autorijden lastiger kan maken. Daarnaast kunnen overhangende oogleden uw ogen bedrukken, waardoor hoofdpijn kan ontstaan. Genoeg redenen dus om voor een bovenooglidcorrectie bij Skin + Surgery te kiezen.

 

Maar hoe ontstaan hangende oogleden en hoe kan een bovenooglidcorrectie de klachten verhelpen? Naarmate we ouder worden, begint onze huid meer te hangen. Dit komt omdat de aanmaak van elastine en collageen mindert. Maar dat niet alleen. Ook worden onze spieren slapper. In het geval van hangende oogleden, kunnen we de “levator” spier verwijden. Deze spier houdt het ooglid omhoog. Wanneer deze spier verslapt, ontstaan hangende oogleden. Wanneer er naast overtollig huid ook sprake is van overtollig spier en/ of vetweefsel zal dit ook verwijdert worden om een mooie en natuurlijk resultaat te behalen.

 

Skin + Surgery is niet alleen specialist op het gebied van bovenooglidcorrecties, maar biedt ook verschillende soorten ooglidcorrecties aan als u niet alleen geïnteresseerd bent in een bovenooglidcorrectie. Misschien heeft u wel meer last van hangende onderoogleden. Ook hierbij kunnen we helpen. Skin + Surgery voert niet alleen boven– en onderooglidcorrecties uit maar ook dubbele ooglidcorrecties (ook wel Aziatische ooglidcorrecties genoemd). Lees hier meer over de verschillende soorten ooglidcorrecties die wij aanbieden en plan een vrijblijvend adviesgesprek met ons in om de mogelijkheden te bespreken.

Het is belangrijk dat er een realistisch beeld geschetst wordt hoe het resultaat er ongeveer uit gaat zien. Wilt u de resultaten van een bovenooglidcorrectie bij Skin + Surgery zien? Deze voor en na foto’s laten een duidelijk verschil zien. Wilt u meer voor en na foto’s van bovenooglidcorrecties zien? Scrol verder naar beneden en laat u overtuigen door de prachtige resultaten.

Skin + Surgery is goed te bereiken vanuit verschillende plaatsten in Nederland. Skin + Surgery beschikt over klinieken in Den Haag en Bergschenhoek (vlakbij Rotterdam). Na de operatieve behandeling adviseren wij dringend om opgehaald te worden. Hier bent u na de behandeling niet toe in staat.

 

Onze klinieken in Bergschenhoek en Den Haag zijn goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. De auto is logischerwijze iets sneller. U kunt hier uw reis plannen naar onze kliniek in Bergschenhoek in Rotterdam met behulp van Google Maps. Plan hier uw reis als je onze kliniek in Den Haag wil bezoeken.

Bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden

Bovenooglidcorrectie resultaten & reviews

Zien is geloven! Bent u benieuwd naar de voor en na foto’s van onze bovenooglidcorrecties? Scrol naar beneden voor een aantal voor en na foto’s. Een ooglidcorrectie zal u een frissere blik. Het gezicht lijkt opener en de ogen zien er sprekender uit. Het effect van een bovenooglidcorrectie verschilt per persoon en persoonlijke esthetiek. Neem een kijkje en laat u overtuigen.

Daarnaast zijn we ook zeer trots op onze service en begeleiding tijdens het gehele proces rondom onze bovenooglidcorrectie. Vanaf het moment dat u de kliniek binnenkomt tot de laatste controle. Daarom delen we graag de reviews van cliënten die een bovenooglidcorrectie ondergaan zijn bij Skin + Surgery. De reviews kunt u vinden op Kliniekervaringen.

Bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden wordt altijd voorafgegaan door een adviesgesprek met een van onze gekwalificeerde en ervaren artsen. U kunt via onze website een afspraak maken voor een gratis consult. U kunt tijdens het persoonlijke gesprek met onze cosmetisch arts aangeven waar u zich aan stoort, welke oogklachten u heeft en wat u graag veranderd wilt zien. Het adviesgesprek vindt plaats in een ontspannen setting, zodat u zich helemaal op uw gemak voelt. U voert het gesprek met de arts die u behandelt.

 

U mag tijdens het gratis consult al uw vragen stellen over de behandeling, de nazorg, de risico’s en de kosten. U krijgt deskundig en eerlijk antwoord. Er wordt onderzocht of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. U krijgt duidelijke uitleg over het gehele behandeltraject en het te verwachten resultaat. Tijdens dit eerste consult worden foto’s gemaakt van vóór de behandeling. Deze worden in een later stadium naast de foto’s gelegd ná de chirurgische ingreep. U ziet zo het positieve effect van een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden.

Een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden vereist geen opname in onze kliniek. Het is een poliklinische behandeling en betrekkelijk eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Als u heel zenuwachtig bent, kan kalmerende medicatie worden voorgeschreven. Onze cliënten mogen na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij hangende oogleden. Het behandelgebied wordt eerst afgetekend. Na een kleine incisie wordt het teveel aan huid- en vetweefsel weggehaald. Het litteken van de hechting valt precies in de natuurlijke huidplooi. Deze is later vrijwel niet zichtbaar.

 

Een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd als u last heeft van wallen onder uw ogen. Onze specialist maakt een klein sneetje onder de wimperrand, waarna het overtollige huid- en vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd. De huid wordt vervolgens samengetrokken en gehecht. Het litteken onder uw wimpers is niet of nauwelijks zichtbaar. Een ooglidcorrectie is een pijnloze behandeling die circa 1 uur duurt. Je mag na de behandeling niet zelf autorijden vanwege de zwelling rond de ogen en het daardoor verminderde zicht. Een ooglidcorrectie heeft een langdurig resultaat. U heeft – bij een goede huidverzorging en gezonde levenswijze – 10 tot 15 jaar plezier van de behandeling.

U bent bij Skin + Surgery verzekerd van uitstekende nazorg. Wij handelen volgens een nazorgprotocol, om de risico’s en kans op complicaties te minimaliseren. De zwelling en roodheid na de bovenooglidcorrectie kunnen effectief worden bestreden met een coolpack of een zakje bevroren doperwtjes. U plaatst een gaasje tussen je ogen en het coolpack. Het helpt om de eerste dagen met een extra kussen te slapen, zodat uw hoofd hoger ligt. Bij lichte pijnklachten kan een paracetamol worden ingenomen. Het is toegestaan om uw ogen een dag na de ingreep met een zachte waterstraal te spoelen. Dep het daarna droog, zonder te wrijven.

 

Vermijd de eerste week zware fysieke inspanning, tillen, bukken en persen. U mag de uiteinden van de hechtingen niet zelf afknippen. Dit gebeurt na 7 tot 9 dagen in onze kliniek. Wij adviseren dringend niet te roken wanneer de hechtingen er nog inzitten. Bloedvaten kunnen vernauwen waardoor je een verhoogd risico op een gestoorde wondgenezing loopt. U mag weer make-up gebruiken nadat de hechtingen zijn verwijderd en alle korstjes weg zijn. Stel de littekens de eerste drie maanden niet bloot aan zonlicht of de straling van de zonnebank. U komt tot 6 weken na de behandeling op controle bij onze arts.

Een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden, gaan niet gepaard met grote risico’s of complicaties. Deze kortdurende en relatief eenvoudige ingreep geeft wat zwelling, roodheid en bloeduitstorting rond de ogen. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen. In incidentele gevallen kan een nabloeding, oogontsteking, ongevoeligheid van de ooglidrand, ongelijke oogleden, cysten of littekenvorming optreden. Neem bij twijfel contact op met de specialisten van Skin + Surgery. Onze artsen zijn op het noodnummer 24/7 bereikbaar.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: ooglidcorrecties worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Laat u daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Bovenooglidcorrectie

Prijzen en vergoedingen

Alle prijzen zijn inclusief voor- en nazorg, zo komt u niet voor verrassingen te staan. De totaalprijs hangt af van welke behandelingen u kiest. Wilt u alleen een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden uitvoeren? Dat kan. Maar u kunt er ook voor kiezen een boven- en onderooglidcorrectie te ondergaan als u last heeft van wallen. Onze Skin + Surgery specialisten bespreken graag alle mogelijkheden tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Ondergaat u een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden wegens medische redenen? Dan kan dit in sommige gevallen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekeraar.

Bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden

Veelgestelde vragen

Bij een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden, wordt overtollige huid en vet van de boven oogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt. Een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden kan ook worden uitgevoerd vanuit medisch oogpunt, wanneer de overhangende oogleden voor klachten zorgen. In beide gevallen is de ingreep hetzelfde.

Vaak overweegt u al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer u daadwerkelijk de stap zet, is voor ieder verschillend. Als u in de spiegel kijkt en constateert dat u een sombere of vermoeide blik heeft, ook wanneer u goed uitgerust bent, dan heeft u misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat u spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor uw ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of u hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of u in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door u gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al uw vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat u een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Vaak overweegt u al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer u daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als u in de spiegel kijkt en constateert dat u een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer u goed uitgerust bent, dan heeft u misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat u spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of u hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van oodlidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en herstel je zonder complicaties.

Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie.
Wij adviseren u om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang uw zicht belemmerd is.

Contactlenzen mag u gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kan u weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.
Wij raden u aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren u de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Wij adviseren u om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

Na de operatie kunt u last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat u uw ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag u niet zelf afknippen.

De dag na de operatie mag u weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

U zult het minste last van zwelling hebben na de operatie wanneer u met een extra kussen slaapt, zodat uw hoofd hoger ligt dan de rest van uw lichaam.
Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen.

Na 7-9 dagen worden de hechtingen en pleisters tijdens de controle afspraak verwijderd.
Tot 6 weken na de operatie komt u voor controle bij je behandelend arts.

Staat uw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Ooglidcorrectie door Drs. Leanne Wong

Ooglidcorrectie: hoe verloopt de ingreep?

Ooglidcorrectie door Dr. Thanya Tha-In

Kennismaken met Dr. Thanya Tha-In

Bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden

Het liefst dicht bij huis behandeld worden?

U weet het zeker! U gaat een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren om van uw hangende oogleden af te komen. Nog mooier is dat u daar niet ver voor hoeft te reizen.  Skin + Surgery beschikt over drie klinieken in Nederland: één in Leidsche Rijn in Utrecht, één in Den Haag en één in Bergschenhoek, in de buurt van Rotterdam. Dat maakt onze klinieken goed bereikbaar vanuit bijna heel Nederland! Een bovenooglidcorrectie verandert uw blik op de wereld. Plan dus snel een vrijblijvend adviesgesprek in en laat u helpen door onze specialisten.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak