Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Ooglidcorrectie

Straal en voel je lekker in je vel na een ooglidcorrectie. Heb je last van overhangende oogleden en wallen, we helpen je graag.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Altijd de juiste ooglidcorrectie

Hoogwaardig team. Uitstekende nazorg. Vlot herstel. Ze zien u alleen nog maar stralen.

U verdient het om ieder moment van de dag te stralen. Een vermoeide of sombere uitstraling, zorgt ervoor dat u minder lekker in u vel zit. Overhangende oogleden en wallen zijn hier vaak de oorzaak van. Naast het esthetische aspect kunnen overhangende oogleden ook je zicht beperken en hoofdpijn veroorzaken. Vragen mensen steeds vaker of je moe bent? Of wilt u van die eeuwige hoofdpijn af? Een ooglidcorrectie zorgt voor een frisse en uitgeruste blik. U straalt weer. De artsen van Skin + Surgery Clinics zijn specialisten in het uitvoeren van deze ingreep. Ons team begeleidt u door het hele proces. Met een speciaal ontwikkeld nazorg protocol, herstelt u vlot na uw ingreep met minimale zwelling en blauwe plekken. Bij ons staat een natuurlijk resultaat voorop. De buitenwereld zal niets van de ingreep zien, ze zien u alleen nog maar stralen. Wij hebben vestigingen in Den Haag en Bergschenhoek Rotterdam.

Heeft u juist last van overtollig huid onder de ogen? Of uw wallen die niet ‘weg te slapen’ zijn? Een onderooglidcorrectie kan in dat geval een geschikte behandeling zijn. Dit is een andere ingreep dan een bovenooglidcorrectie, en vergt specifieke kennis en expertise. Bij Skin + Surgery wordt deze ingreep regelmatig uitgevoerd en kunnen we spreken van jarenlange ervaring. Wilt u meer informatie over een onderooglidcorrectie in onze kliniek? U kunt hier meer informatie vinden, of direct een vrijblijvend adviesgesprek inplannen met onze specialisten.

Aziatische mannen en vrouwen hebben vaak snel last van overhangende oogleden. Dit gebeurt al op jonge leeftijd.  De ‘Asian eyelid surgery’ is dan ook een populaire operatie in Azië en wordt steeds populairder in Nederland. Het uitvoeren van een Aziatische ooglidcorrectie vergt door de afwijkende anatomie veel expertise en precisie. Zo hebben heeft een Aziatisch oog vaak een enkelvoudige ooglidplooi. Door een extra plooi te creëren, krijgt het gezicht direct een meer sprekende uitstraling.

 

Skin+Surgery is specialist op het gebied van Aziatische ooglidcorrecties. Door een dubbele plooi te creëren, wordt uw oogopslag sprekender en uw make up en mascara blijven mooier zitten. Meer informatie over deze ingreep vind u hier.

Ooglidcorrectie

Onze resultaten van een ooglidcorrectie

 

Bekijk de resultaten en lees de boven-en onderooglidcorrectie ervaringen van de vele vrouwen en mannen die dit eerder in onze kliniek ondergingen. U ziet foto’s vóór en na de behandeling, met natuurlijk resultaat.

Een ooglidcorrectie wordt altijd voorafgegaan door een vrijblijvend adviesgesprek. U kunt in een persoonlijk gesprek met onze chirurgen in een ontspannen setting al uw vragen stellen, uw wensen bespreken en uw verwachtingen over de behandeling uitspreken.

 

Onze betrokken specialist beoordeelt of u in aanmerking komt voor een correctie van de boven- en/of onderoogleden en geeft u heldere uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten natuurlijke eindresultaat. Er worden vóór de behandeling foto’s gemaakt die later naast foto’s ná de behandeling worden gelegd.

 

We begrijpen heel goed hoe u zich voelt. Een ooglidcorrectie is een ingreep waar u misschien jaren over nadenkt en nu uiteindelijk de stap durft te zetten. We begeleiden u graag in het proces van A tot Z. Met een speciaal ontwikkeld na zorg protocol, herstelt u vlot met minimale zwelling en blauwe plekken.

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u persoonlijke vragen voor de chirurg? Boek vrijblijvend een consult gesprek in. We staan u graag te woord.

Bij een bovenooglidcorrectie om hangende oogleden te verhelpen worden eerst de oogleden afgetekend. Het litteken valt precies in de oogplooi en is hierdoor later nauwelijks zichtbaar.

 

 

 

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving tijdens een dagbehandeling. Mocht u heel zenuwachtig zijn voor de ingreep, kunnen we u kalmerende medicatie voorschrijven. Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt tijdens de ingreep. De oogleden worden met een prik, in de huid van de oogleden, verdoofd.

 

 

Naast het verwijderen van het overtollig huid, kan het ook nodig zijn om overtollig spier te verwijderen. Dit heeft uiteraard geen gevolgen voor de functie van het oog, omdat het overtollige spier betreft.

 

 

Om natuurlijke en langdurige resultaten te kunnen garanderen, is het soms noodzakelijk om ook wat vet te verwijderen. Als we overtollig vet zouden laten zitten, gaat het opnieuw zorgen voor verzakking van de oogleden. Ook blijft u dikke, puffy ogen houden wat prominenter wordt als u wel de overtollige huid verwijderd, maar niet het vet meeneemt.

 

 

bovenooglidcorrectie

Nadat de overtollige huid, eventueel overtollig spier en indien nodig overtollig vet is verwijderd, wordt u weer kundig gehecht. De oogleden worden met één doorlopende, niet oplosbare hechting gehecht. Het litteken valt later mooi in de plooi, zodat deze minimaal zichtbaar is.

 

 

 

bovenooglidcorrectie

De hechtingen mogen niet zelf verwijderd worden. Na één week komt u op controle, zodat we kunnen zien hoe het met u gaat. Dit is ook het moment dat de hechtingen worden verwijderd. Dit is pijnloos en binnen mum van tijd gebeurt.

 

 

 

Een bovenooglidcorrectie is een relatief eenvoudige en pijnloze behandeling die ongeveer 45 minuten duurt. U kunt na de ingreep en na een korte rusttijd naar huis. U mag vanwege de zwelling rond de ogen en het daardoor verminderde zicht niet zelf autorijden.

 

De behandeling heeft een langdurig resultaat. Afhankelijk van de vorm van uw ogen, heeft u zeker 10 tot 15 jaar plezier van de correctie van de oogleden. Met een gezonde levenswijze en goede huidverzorging haalt u het maximale uit de behandeling.

Uw nazorg is onze zorg. We werken met een speciaal ontwikkeld nazorg protocol, zodat u vlot herstelt met minimale kans op complicaties.

U mag een dag na de ingreep douchen en met een zachte straal uw ogen spoelen. Dep het behandelgebied met een handdoek droog, zonder te wrijven. Start meteen na de ooglidcorrectie met het koelen van de oogleden, om de zwelling en roodheid tegen te gaan. Koel de wond elk uur een kwartier met een koelbril, waarbij u een gaasje tussen uw ogen en de koelbril plaatst. Slaap de eerste dagen met een extra kussen, zodat uw hoofd hoger ligt. Bij lichte pijnklachten is een paracetamol toereikend.

 

Verricht in de eerste week geen forse lichamelijke inspanningen, zoals zware fysieke arbeid, tillen, bukken of intensief sporten. De hechtingen worden na 7 tot 9 dagen verwijderd. Het wordt afgeraden om tot die tijd te roken. Na 2 tot 3 weken zijn de wondjes volledig dicht en de korstjes verdwenen. U mag weer make-up aanbrengen en contactlenzen dragen. U komt tot 6 weken na de ooglidcorrectie op controle bij de arts. Blijf met uw behandelde oogleden de eerste 3 maanden uit de felle zon en ga niet onder de zonnebank of naar de sauna.

Een ooglidcorrectie is een kleine en betrekkelijk eenvoudige ingreep, zonder grote risico’s of kans op complicaties. Het is normaal dat er na de behandeling roodheid, zwelling en bloeduitstortingen rond de ogen zichtbaar zijn. U kunt last hebben van lichte napijn die vanzelf of met een paracetamol overgaat. In incidentele gevallen treden complicaties op, zoals een nabloeding, oogontsteking, ongevoeligheid van de ooglidrand, ongelijke oogleden, cysten of littekenvorming. Neem bij twijfel altijd contact op met de specialisten van Skin + Surgery Clinics.

Ooglidcorrectie

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Dr. Kristel Woltman

Gecertificeerd cosmetisch arts

Dr. Kristel Woltman is naast cosmetisch arts chirurg ook algemeen chirurg. Zij maakt mensen niet alleen graag mooier, ze maakt ze ook graag weer beter. Haar behandelingen hebben regelmatig een medische reden. Dr. Kristel is een perfectionistische en gedreven arts. Zij vindt natuurlijke resultaten belangrijk: “Ik geloof dat iedereen uniek is, en wil dat ook graag zo houden. Ik houd namelijk niet van plastic fantastic.Lees meer over onze specialisten

Let op: ooglidcorrecties worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Skin+Surgery Clinics is een privékliniek en heeft daarom geen samenwerkingen met zorgverzekeraars. Laat u daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook. 

Ooglidcorrectie

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery Clinics is transparant in haar prijzen. De kosten zijn afhankelijk van de behandeling, de prijzen zijn inclusief de voor- en nazorg. Soms wordt een ooglidcorrectie om medische redenen vergoed. Informeer naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekeraar.

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 690,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie en aanpassen spier

€ 900,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets verwijderen

€ 1000,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 1800,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, losmaken arcus en vet repositie

€ 2200,-

Boven- en onderooglidcorrectie

€ 2300,-

Boven- en onderooglidcorrectie incl. losmaken arcus en vet repositie

€ 2800,-

Ooglidcorrectie

Veelgestelde vragen

Bij een ooglidcorrectie wordt overtollige huid en vet van de boven- en of onderoogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt. Een ooglidcorrectie kan ook worden uitgevoerd vanuit medisch oogpunt, wanneer de overhangende oogleden voor klachten zorgen. In beide gevallen is de ingreep hetzelfde.

Vaak overweegt u al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer u daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als u in de spiegel kijkt en constateert dat u een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer u goed uitgerust bent, dan heeft u misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat u spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor uw ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of u hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of u in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door u gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al uw vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat u een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Skin + Surgery Clinics is transparant en eerlijk in haar prijzen. We vinden kwaliteit belangrijk, en werken daarom alleen met ervaren cosmetisch artsen. Omdat iedereen uniek is, kan hetgeen dat aan de oogleden gecorrigeerd kan worden per persoon verschillen. Soms is het alleen noodzakelijk de overtollige huid te verwijderen, soms is ook sprake van overtollig vet- of spierweefsel. In onze kliniek vinden we twee zaken hierin belangrijk: langdurig en natuurlijk resultaat.

 

Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie

Indien er alleen sprake is van overtollig huid, zal een ooglidcorrectie met huidresectie voldoende zijn. Het onderliggende spierweefsel of de vetpockets worden in dit geval niet gecorrigeerd.

 

Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie en aanpassen spier

Vaak is er, naast overtollig huid, ook sprake van verslapping van de orbicularis oculi: de spier die gebruikt wordt bij het sluiten en openen van de oogleden. Door een klein reepje te verwijderen, wordt het resultaat natuurlijker dan wanneer we alleen huid zouden verwijderen terwijl er sprake is van overtollige en verslapte spier.

 

Bovenooglidcorrectie beiderzijds – huidresectie, spier en vetpockets verwijderen

Bij wat dikke oogleden, of puffy eyes, is het vaak noodzakelijk om naast overtollige huid en spier, ook wat vet te verwijderen. Dit vet ‘duwt’ als het ware tegen het septum, de spier en de huid en veroorzaakt daardoor gedeeltelijk de hangende oogleden. Om langdurige resultaten te kunnen garanderen, is het bij deze indicatie dus noodzakelijk om ook het vet te verwijderen.

Vaak overweeg u al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer u daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als u in de spiegel kijkt en constateert dat u een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer u goed uitgerust bent, dan heeft u misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat u spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor uw ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of u hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van oodlidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en herstel je zonder complicaties.

Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie.
Wij adviseren u om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang uw zicht belemmerd is.

Contactlenzen mag u gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kunt u weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.
Wij raden u aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren u de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Wij adviseren u om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coldpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

 

Na de operatie kan u last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat u uw ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag u niet zelf afknippen. De dag na de operatie mag u weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

 

Het verloop van het herstel na een ooglidcorrectie verschilt per persoon. Onderstaand is het verloop van het herstel van de eerste week na de ingreep visueel weergegeven. Let op: iedereen is uniek. Uw herstel kan hiervan afwijken:

ooglidcorrectie-verloop-herstel

U zal het minste last van zwelling hebben na de operatie wanneer u met een extra kussen slaapt, zodat uw hoofd hoger ligt dan de rest van uw lichaam.
Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen. Stel (intensief) sporten even twee weken uit en draagt ook geen lenzen en make-up. Smeer niets op de oogleden en probeer er niet in te wrijven. Na een ongeveer een week, als alle korstjes er af zijn, kunt u beginnen met de litteken crème die wij u hebben meegegeven.

Om de zwelling na een ooglidcorrectie tot een minimum te beperken is het belangrijk om goed te koelen. Daarnaast kun u lymfdrainage overwegen om te helpen het wondvocht af te voeren dat na een ooglidcorrectie tijdens het genezingsproces ontstaat.

 

Als u ter voorbereiding op uw ooglidcorrectie het lymfsysteem maximaal activeert en de lymfspons volledig leeg maakt kan dit systeem het onderhuidse vocht opnemen en afvoeren waardoor er veel minder zwellingen kunnen ontstaan.

 

Het geadviseerde lymfdrainage schema voor een ooglidcorrectie is 3 voorbereidende drainages voor en 3 nabehandelingen na de ooglidcorrectie. De drainage is een behandeling met weinig druk waardoor er al kort na de ooglidcorrectie veilig behandeld kan worden.

Na 7-9 dagen worden de hechtingen en pleisters tijdens de controle afspraak verwijderd.
Tot 6 weken na de operatie komt u voor controle bij uw behandelend arts.

Staat uw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Bovenooglidcorrectie uitgevoerd door Drs. Diederik van Imhoff

Ooglidcorrectie: hoe verloopt de ingreep?

Ooglidcorrectie door Drs. Leanne Wong

Wiemooiwilzijn podcast met Dr. Thanya Tha-In

Ooglidcorrectie

Kijk weer met een frisse blik in de spiegel

Vragen mensen vaak of u moe bent? Met een ooglidcorrectie, krijg u uw frisse oogopslag weer terug. Wallen onder uw ogen, hangende oogleden en een sombere blik? We kunnen u helpen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wilt u meer informatie over een ooglidcorrectie, of alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als u uw e-mailadres invult, sturen we u ook onze maandelijkse nieuwsbrief. U kunt u hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak