Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Face slimming

Wil je definitief van je hamsterwangen en je onderkin af? Dan is de unieke face slimming behandeling iets voor jou.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandeling

Face slimming

Een unieke behandeling voor meer definitie aan je kin, kaaklijn en hals. Eindelijk van je hamsterwangen en onderkin af dankzij deze face slimming behandeling.

Stoor jij je aan bolle wangen of aan je onderkin? Heb je het gevoel dat het onderste gedeelte van je gezicht ‘zwaar’ is en veel volume heeft? Bij Skin + Surgery kunnen we je helpen met een uniek face slimming behandeling.

 

In tegenstelling tot injectable of filler behandelingen, zijn de resultaten van deze face slimming ingreep drastisch maar zeer natuurlijk. Waar injectable behandelingen voor een minder prominentere kaaklijn, of voor juist meer definitie er van, regelmatig herhaalt moeten worden, is dat bij deze uniek ingreep niet het geval.

 

Door het buccaal vet te verwijderen, verhelpen we bolle wangen of ‘hamsterwangen’. Hierdoor heb je minder volume in het onderste gedeelte van je gezicht en krijg je meer contour en definitie tussen je jukbeen en kaaklijn. Door liposuctie toe te passen bij de hals en rond de kaaklijn, verwijderen we overtollig en hardnekkig vet. Hierdoor creëren we meer definitie en contour van je gezicht.  Het resultaat is een blijvende V-shape, en natuurlijke overgang van de kaaklijn naar de hals.

 

Skin + Surgery Clinics is de enige kliniek in Nederland die deze behandeling aanbiedt, en Dr. Tha-In is dan ook absolute expert te noemen op het gebied van face slimming. Haar jarenlange ervaring met buccaal vet verwijderen en verschillende liposuctie en hals-lift technieken, komen in deze behandeling samen. Dr Tha-In is eerlijk en staat bekend om haar natuurlijke resultaten. Ze ontvangt je graag tijdens een persoonlijk consult om te kijken of deze behandeling geschikt is voor jou.

De face slimming behandeling vindt plaats onder een roesje en met lokale verdoving. Dit betekent dat je erg slaperig en ontspannen bent tijdens de ingreep. Uiteraard voel je geen pijn, omdat je bent verdoofd.

 

Tijdens de face slimming ingreep wordt het buccale vet verwijderd. Dit geeft je gezicht meer contour en een V-shape. De chirurg maakt een kleine incisie aan de binnenkant van de wang. Via de mond kan zo het buccale vet worden verwijderd. De incisie is vaak zo klein, dat één hechting voldoende is om het wondje dicht te maken.

 

Om de natuurlijke contouren van je gezicht terug te brengen, en meer definitie te geven aan je kaaklijn, zal de chirurg ook vet bij de onderkin verwijderen. Dit wordt gedaan met behulp van liposuctie. Een kleine buis wordt onder je kin ingebracht, welke vervolgens het vet opzuigt. De kleine incisies die hiervoor nodig zijn worden kundig gehecht, zo is de kans op zichtbare littekens minimaal.

 

De hele ingreep duurt zo’n 1 tot 2 uur. Na kort te hebben gekoeld met cold packs mag je naar huis. Omdat je slaperig kunt zijn, mag je niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Je moet dus worden opgehaald. Je wordt verbonden met drukverband. Na 3 weken kom je op controle bij ons in de kliniek zodat we kunnen kijken hoe het met je gaat.

Face slimming

Onze resultaten met face slimming

Bekijk hier de resultaten van de face slimming behandeling door onze specialisten en lees wat we voor jou kunnen betekenen. De voor- en na foto’s geven een duidelijk beeld van de natuurlijke resultaten van de face slimming behandeling.

Face slimming

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma t/m zo van 08:00 tot 22:00

Deze behandeling wordt altijd voorafgegaan door overleg met onze chirurg. Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek heb je alle ruimte om je vragen te stellen in een persoonlijk gesprek en om je wensen en verwachtingen over de behandeling kenbaar te maken. Onze chirurg Dr. Thanya Tha-In beoordeelt of face slimming een geschikte behandeling voor je is en of deze behandeling jou het beste resultaat geeft. Je krijgt alle informatie over de behandeling en uitleg over het gehele traject, van voorzorg tot nazorg. Je krijgt te horen welk eindresultaat je van de behandeling kunt verwachten. Er worden vooraf foto’s gemaakt, die na de operatie naast de na-foto’s worden geplaatst. Je kunt zo het natuurlijke resultaat van de behandeling prachtig zien.

Om te begrijpen waar je vandaan komt en waarom je deze behandeling zou willen, nemen we graag de tijd om je goed te leren kennen. Het belangrijkste van de gehele behandeling is dat wij begrijpen wat jouw wensen zijn. Wil je een natuurlijk resultaat passend bij je leeftijd? Wat zijn jouw belangrijkste voor- en nadelen? Hoe is de symmetrie van je gezicht? Door je te leren kennen, begrijpen we wat je wilt. Uiteindelijk gaat het over jou. Je kunt de tijd nemen om je keuze te maken. Het is jouw gezicht! We brengen je innerlijke schoonheid en je uiterlijke schoonheid weer in balans.

Face slimming is een poliklinische ingreep, waarvoor geen opname vereist is. Je kunt na de ingreep en na een korte rustperiode naar huis. Je mag alleen nog niet zelf rijden. Neem daarom iemand mee naar onze kliniek en laat je na de behandeling met de auto ophalen. Tijdens de face slimming behandeling wordt het buccale vet verwijderd en liposuctie van de hals toegepast om de dubbele kin te verwijderen. De huid wordt niet gelift. Er is dus geen sprake van een face- of halslift.

De procedure duurt 1-2 uur. Het verwijderen van het buccale vet geeft je een meer gedefinieerde V-vorm en liposuctie richt zich op je onderkin. Je kaaklijn wordt strakker en je gezicht krijgt meer contouren. Het eerste resultaat is zichtbaar na 1 tot 2 weken, maar zal zich in de maanden daarna blijven vormen. Het resultaat duurt lang, maar de huidveroudering zal doorgaan. Face slimming kan gecombineerd met andere behandelingen, ook op latere leeftijd.

Wij begeleiden je graag gedurende het gehele behandel- en genezingsproces. Wij werken met een speciaal ontwikkeld voor- en nazorgprotocol, zodat je optimaal voorbereid bent op de behandeling en het herstel. Je gezicht kan een paar dagen na het afvallen een beetje gezwollen zijn. Voor een lichte na-pijn volstaat het slikken van paracetamol. Neem de eerste week voldoende rust en slaap in rugligging op een extra kussen. Dit helpt tegen de zwelling en bevordert het genezingsproces. Vermijd de eerste weken drukken, persen, buigen of tillen. Voer de eerste weken geen zware lichamelijke activiteit uit.

Het beste resultaat en de snelste genezing bereik je met een gezonde levensstijl. Stop in ieder geval met roken tot de hechtingen eruit zijn, drink geen warme dranken om stuwing in het gezicht te voorkomen en kauw niet intensief op vast voedsel. Anders zal dit druk uitoefenen op de hechtingen in het gezicht. Blijf na de procedure normaal bewegen om de bloedcirculatie op gang te houden en de wond snel te genezen. Na één tot twee weken bent je weer goed toonbaar en kun je je dagelijkse sociale activiteiten hervatten. Stel je huid de eerste drie maanden niet bloot aan fel zonlicht en vermijd gebruik van de zonnebank of de sauna. Wij adviseren een aantal bindweefselmassages vanaf 3 maanden na de behandeling. Dit maakt de huid, onderliggende weefsels en littekens soepel en zacht en bevordert het herstel.

Face slimming is een veel voorkomende chirurgische ingreep bij Skin + Surgery Clinics, met een zeer laag risico op complicaties. In sommige gevallen kan een allergische reactie, bloeding of infectie optreden. Dit is echter zeldzaam, aangezien onze hooggekwalificeerde en ervaren specialisten werken volgens de modernste behandelingstechnieken en de beste instrumenten gebruiken.

Af en toe kunnen er specifieke complicaties optreden zoals zenuwbeschadiging en asymmetrie, die meestal niet permanent zijn. Neem bij twijfel onmiddellijk contact op met uw behandelende arts van Skin + Surgery.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: cosmetische ingrepen worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Face slimming

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery Clinics is transparant in haar prijzen. De kosten verschillen per behandeling maar zijn altijd inclusief voor- en nazorg. Deze behandeling wordt doorgaans niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Face slimming

€ 3000,-

Buccaal vet verwijdering

€ 1750,-

Liposuctie icm Lipolaser

€ 2000,-

Liposuctie hals

€ 1500,-

Face slimming

Veelgestelde vragen

De face slimming behandeling is een ingreep om meer definitie te geven aan je gezicht, doordat we op specifieke plekken volume weghalen dat storend is. Het gaat hierbij om volume dat zorgt voor bolle wangen, hamsterwangen, een baby face of een onderkin.

 

Het is per definitie een chirurgische ingreep. Dat betekent dat je wordt geopereerd en dat de resultaten van langdurige aard zijn. In tegenstelling tot behandelingen met fillers of injectables, waarvan het effect over tijd verdwijnt.

 

Tijdens de ingreep wordt de huid niet strakker gemaakt of gelift. Het is dus zaak om een specialist te vinden die goed kan beoordelen of deze behandeling geschikt is voor jou. Bij Skin + Surgery ben je van harte welkom om te kijken of je jouw gewenste resultaten gaat behalen met deze ingreep.

Het kan zijn dat er sprake is van huidverslapping. In dat geval ben je niet geholpen met slechts het verwijderen van het buccale vet en liposuctie van de hals. Er zal dan juist meer huidverslapping optreden, omdat we volume (vet) weghalen en verwijderen. Face slimming dient in dat geval gecombineerd te worden met een hals- en/of facelift.

 

Een behandeling die alle ingrepen combineert is de Dr Tha-In Signature Lift. Deze behandeling is een combinatie waarbij alle expertises van Dr. Tha-In samenkomen, en waarmee meerdere probleemgebieden kunnen worden aangepakt voor optimale, langdurige resultaten. Dr. Tha-In Signature Lift omvat een volledige deep plane facelift, liposuctie met het liften van de hals en buccaal vet verwijdering. De Signature lift komt met de volledige nazorg pakket met medicatie, steunbanden en bindweefselmassages 3 maanden na de ingreep.

Face slimming is geschikt voor mensen die veel volume hebben rondom de onderkant van het gezicht, de kaaklijn en de hals (de onderkin). Vaak is dit vet niet ‘weg te sporten’ of ‘weg te diëten’ en geeft alleen een gecombineerde, chirurgische ingreep, echt langdurige resultaten. Het is belangrijk om te beoordelen of er voldoende elasticiteit van de huid is, om het gezicht weer de natuurlijke contouren terug te geven. Indien er sprake is van (ernstige) huidverslapping, zal de arts een andere ingreep adviseren.

Het is een behandeling die meerdere probleemgebieden aanpakt: van bolle wangen tot een onderkin.

 

De resultaten zijn drastischer en veel langer zichtbaar dan andere face slimming behandelingen zoals injectables.

 

Omdat je behandelingen combineert heb je één ingreep en één keer de hersteltijd. Ook brengt het een financieel voordeel met zich mee dan wanneer je de behandelingen los zou doen.

Niet iedereen is een geschikte kandidaat. Als er sprake is van (ernstige) huidverslapping, zal een andere, aanvullende ingreep nodig zijn.

 

Zoals bij alle cosmetische ingrepen, zijn de uiteindelijke resultaten veel meer afhankelijk van de vaardigheid van de chirurg dan van de feitelijk gebruikte techniek.

 

Je krijgt kleine littekens, maar onze chirurg zal ze zo goed mogelijk verbergen.

Bij elke chirurgische behandeling is er kans op een complicatie. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de ingreep en de mogelijke complicaties. Er bestaat het risico op een allergische reactie, bloeding, infectie of zenuwletsel. De kans hierop is zeer klein. Onze instrumenten zijn van de beste kwaliteit. We werken met hele fijne naalden en fijne diathermie, zo om trauma aan het weefsel zoveel mogelijk te minimaliseren.

 

Specifieke complicaties bij buccaal vet verwijderen zijn beschadiging van zenuwen en asymmetrie. De complicaties zijn niet blijvend en herstelt vaak in de loop der tijd van 3-4 maanden na de ingreep.

 • Neem voldoende rust de eerste paar dagen na je behandeling.
 • Slaap eventueel in rugligging met een extra hoofdkussen. Dit verkleint de kans op zwelling.
 • In de eerste twee weken na de behandeling mag je niet drukken, persen, tillen of bukken.
 • Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties.
 • Vermijd intensief kauwen van vast voedsel. Juist in dit gebied (onderkant van het gezicht) kun je wat beurs zijn.
 • Drink geen warme dranken, zoals thee of koffie, om stuwing in het gezicht te voorkomen.
 • Het is verstandig om normaal in beweging te blijven. Dit is goed voor de bloedsomloop en de wondgenezing.
 • Onderneem geen zwaar en inspannend werk en ook geen sportactiviteiten gedurende de eerste twee weken.
 • Je bent vaak binnen een week na deze ingreep weer toonbaar en kun je sociale activiteiten oppakken.
 • We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.
 • Na 3 maanden is het raadzaam om te beginnen met bindweefselmassages. Dit versoepelt de huid, onderliggende weefsel en littekens. De massages bevorderen het herstel en zorgen voor langer behoud van het resultaat.

Is your question there
not in between?

Contact us now

070-200 20 70

from Mon to Sun 08:00 to 22:00

Ontmoet Dr. Thanya Tha-In

De kliniek in Bergschenhoek

Face slimming

“Ik ben zo blij!”

Deze behandeling is bedacht door Dr. Tha-In, gebaseerd op al haar kennis en ervaring. Hiermee is zij de enige specialist in Nederland die deze behandeling op deze manier aanbiedt. Wil jij ook eindelijk van je hamsterwangen en je onderkin af? Plan snel een gratis consult in, we helpen je graag!

Free consultation

Contact us by phone
070-200 20 70
Mon to Sun 08:00 to 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak