Face slimming

Wil je definitief van je hamsterwangen en je onderkin af? Dan is de unieke face slimming behandeling iets voor jou.

facelift scaled

Behandeling

Face slimming

Een unieke behandeling voor meer definitie aan je kin, kaaklijn en hals. Eindelijk van je hamsterwangen en onderkin af dankzij deze face slimming behandeling.

Face slimming bij Skin + Surgery

Stoor jij je aan bolle wangen of aan je onderkin? Heb je het gevoel dat het onderste gedeelte van je gezicht ‚Äėzwaar‚Äô is en veel volume heeft?

Lees meer

De ingreep

De face slimming behandeling vindt plaats onder een roesje en met lokale verdoving. Dit betekent dat je erg slaperig en ontspannen bent tijdens de ingreep.

Lees meer

Face Slimming

Onze resultaten van een Face Slimming

Bekijk de resultaten en lees de Face Slimming ervaringen van de vele vrouwen en mannen die dit eerder in onze kliniek ondergingen. U ziet foto’s vóór en na de behandeling, met natuurlijk resultaat.

Addie – Geverifieerd

Uitstekend

Verdoving vervelend maar daarna alles pijnloos. Fijne en vriendelijke begeleiding. Rustige omgeving met prettig personeel.

Hanna

Een fijn en vertrouwd gevoel

Zij gaf me het vertrouwde gevoel dat ik hiervoor nog niet eerder had gehad. De rust die ze uitstraalt, de tijd die ze voor je neemt en haar eerlijkheid.

Anoniem – Schaamlipcorrectie

Perfect

De dokter en assistente zijn super lief, stellen je op je gemak en bovendien heel kundig. De app van skin+surgery is ook heel prettig om het herstel bij te houden en met vragen kan je altijd bij ze terecht

Marianne Geverifieerd

Hele prettige ervaring

De intake was erg prettig, er werd tijd voor genomen en duidelijke uitleg gegeven. De correctie verliep in een prettige sfeer en ik ben erg blij met het resultaat. Ook de nazorg wordt zorgvuldig en met aandacht gedaan. Ik heb veel gehad aan de app. Daar werden al mijn vragen beantwoord en kreeg ik goede instructies.

Mandy – Geverifieerd

Uitstekende service

De behandeling viel me 1000% mee. Ik werd super goed overal doorheen gepraat en erg op mn gemak gesteld. Over t eind resultaat kan ik nog niks zeggen, want ik zit nog met pleisters op.

Hoe verloopt deze behandeling?

1.

Adviesgesprek met de arts

1.

Adviesgesprek met de arts

Deze behandeling wordt altijd voorafgegaan door overleg met onze chirurg. Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek heb je alle ruimte om je vragen te stellen in een persoonlijk gesprek en om je wensen en verwachtingen over de behandeling kenbaar te maken. Onze chirurg Dr. Thanya Tha-In beoordeelt of face slimming een geschikte behandeling voor je is en of deze behandeling jou het beste resultaat geeft. Je krijgt alle informatie over de behandeling en uitleg over het gehele traject, van voorzorg tot nazorg. Je krijgt te horen welk eindresultaat je van de behandeling kunt verwachten. Er worden vooraf foto’s gemaakt, die na de operatie naast de na-foto’s worden geplaatst. Je kunt zo het natuurlijke resultaat van de behandeling prachtig zien.

Om te begrijpen waar je vandaan komt en waarom je deze behandeling zou willen, nemen we graag de tijd om je goed te leren kennen. Het belangrijkste van de gehele behandeling is dat wij begrijpen wat jouw wensen zijn. Wil je een natuurlijk resultaat passend bij je leeftijd? Wat zijn jouw belangrijkste voor- en nadelen? Hoe is de symmetrie van je gezicht? Door je te leren kennen, begrijpen we wat je wilt. Uiteindelijk gaat het over jou. Je kunt de tijd nemen om je keuze te maken. Het is jouw gezicht! We brengen je innerlijke schoonheid en je uiterlijke schoonheid weer in balans.

2.

De behandeling

2.

De behandeling

Face slimming is een poliklinische ingreep, waarvoor geen opname vereist is. Je kunt na de ingreep en na een korte rustperiode naar huis. Je mag alleen nog niet zelf rijden. Neem daarom iemand mee naar onze kliniek en laat je na de behandeling met de auto ophalen. Tijdens de face slimming behandeling wordt het buccale vet verwijderd en liposuctie van de hals toegepast om de dubbele kin te verwijderen. De huid wordt niet gelift. Er is dus geen sprake van een face- of halslift.

De procedure duurt 1-2 uur. Het verwijderen van het buccale vet geeft je een meer gedefinieerde V-vorm en liposuctie richt zich op je onderkin. Je kaaklijn wordt strakker en je gezicht krijgt meer contouren. Het eerste resultaat is zichtbaar na 1 tot 2 weken, maar zal zich in de maanden daarna blijven vormen. Het resultaat duurt lang, maar de huidveroudering zal doorgaan. Face slimming kan gecombineerd met andere behandelingen, ook op latere leeftijd.

3.

Nazorg

3.

Nazorg

Wij begeleiden je graag gedurende het gehele behandel- en genezingsproces. Wij werken met een speciaal ontwikkeld voor- en nazorgprotocol, zodat je optimaal voorbereid bent op de behandeling en het herstel. Je gezicht kan een paar dagen na het afvallen een beetje gezwollen zijn. Voor een lichte na-pijn volstaat het slikken van paracetamol. Neem de eerste week voldoende rust en slaap in rugligging op een extra kussen. Dit helpt tegen de zwelling en bevordert het genezingsproces. Vermijd de eerste weken drukken, persen, buigen of tillen. Voer de eerste weken geen zware lichamelijke activiteit uit.

Het beste resultaat en de snelste genezing bereik je met een gezonde levensstijl. Stop in ieder geval met roken tot de hechtingen eruit zijn, drink geen warme dranken om stuwing in het gezicht te voorkomen en kauw niet intensief op vast voedsel. Anders zal dit druk uitoefenen op de hechtingen in het gezicht. Blijf na de procedure normaal bewegen om de bloedcirculatie op gang te houden en de wond snel te genezen. Na één tot twee weken bent je weer goed toonbaar en kun je je dagelijkse sociale activiteiten hervatten. Stel je huid de eerste drie maanden niet bloot aan fel zonlicht en vermijd gebruik van de zonnebank of de sauna. Wij adviseren een aantal bindweefselmassages vanaf 3 maanden na de behandeling. Dit maakt de huid, onderliggende weefsels en littekens soepel en zacht en bevordert het herstel.

4.

Risico’s

4.

Risico’s

Face slimming is een veel voorkomende chirurgische ingreep bij Skin + Surgery Clinics, met een zeer laag risico op complicaties. In sommige gevallen kan een allergische reactie, bloeding of infectie optreden. Dit is echter zeldzaam, aangezien onze hooggekwalificeerde en ervaren specialisten werken volgens de modernste behandelingstechnieken en de beste instrumenten gebruiken.

Af en toe kunnen er specifieke complicaties optreden zoals zenuwbeschadiging en asymmetrie, die meestal niet permanent zijn. Neem bij twijfel onmiddellijk contact op met uw behandelende arts van Skin + Surgery.

Face slimming

Prijzen en vergoedingen

SkinSurgery Clinics is transparant in haar prijzen. De kosten verschillen per behandeling maar zijn altijd inclusief voor- en nazorg. Deze behandeling wordt doorgaans niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Face slimming 3000
Buccaal vet verwijdering 1750
Liposuctie hals 1500
Dr. Tha-In

Dokter Thanya Tha-In is √©√©n van de oprichters van SkinSurgery Clinics en studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht ge√Įnteresseerd in jou als persoon. Met zorg en aandacht legt ze je de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep.

Dr. Thanya Tha-In

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts & Chirurg
Kristel

Dr. Kristel Woltman is naast cosmetisch arts chirurg ook algemeen chirurg. Zij maakt mensen niet alleen graag mooier, ze maakt ze ook graag weer beter. Haar behandelingen hebben regelmatig een medische reden. Dr. Kristel is een perfectionistische en gedreven arts. Zij vindt natuurlijke resultaten belangrijk: ‚ÄúIk geloof dat iedereen uniek is, en wil dat ook graag zo houden. Ik houd namelijk niet van¬†plastic fantastic.‚ÄĚ

Dr. Kristel Woltman

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Drs. Leanne

Drs. Wong is een echte allrounder binnen Skin+Surgery Clinics. Ze is perfectionistisch en streeft er altijd naar om het mooiste resultaat te behalen. ‚ÄĚIk heb mijn ervaring opgedaan bij de algemene chirurgie en de plastische chirurgie. Tijdens mijn opleiding cosmetisch geneeskunde kwam er steeds wat bij, waardoor ik mijn horizon heb kunnen verbreden. Binnen Skin+Surgery heb ik mij gespecialiseerd in injectables en operatieve behandelingen.‚ÄĚ

Drs. Leanne Wong

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Amra

Drs. Amra Sabanovic is een allround cosmetisch arts, in elke behandeling kan zij haar creativiteit uiten om een zo mooi en langdurig mogelijk resultaat te behalen. De Liquid Facelift behandeling en Labiacorrectie zijn haar favoriete behandeling die zij veelvuldig uitvoert. Bij Skin + Surgery clinics is zij de echte expert. ‚ÄėEen full face behandeling vind ik persoonlijk de mooiste behandeling om uit te voeren. Het geeft echt een frissere en jongere blik, waar je voor een langere periode goed effect van ziet.‚Äô Het is een mooie stap op het gezicht een subtiele lift te geven waarbij je direct resultaat ziet.

Drs. Amra Sabanovic

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Vivian

Drs. Beekman is een gedreven en kundige cosmetisch arts bij Skin+Surgery. Ze werkt heel nauwkeurig en streeft altijd naar het meest natuurlijke resultaat. Het cosmetische aspect van de geneeskunde heeft altijd haar interesse gehad vanwege de fijne handvaardigheid en precieze manier van werken. Drs. Vivian Beekman belicht graag alle facetten van de cosmetische geneeskunde. ‚ÄĚBinnen Skin+Surgery komen deze facetten mooi samen, zo heb ik mij kunnen specialiseren in injectables en operatieve behandelingen zoals de ooglidcorrectie.‚ÄĚ

Drs. Vivian Beekman

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Tessa

Dr. Tessa Drijkoningen is een gepassioneerde en kundige cosmetisch arts bij Skin+Surgery. Naast haar ruime ervaring als arts in de chirurgie en plastische chirurgie, heeft ze ook een doctoraat behaald in de plastische chirurgie. Dr. Tessa behandelt haar cli√ęnten altijd op holistische wijze om een mooi en natuurlijk uiterlijk te behouden.

Dr. Tessa Drijkoningen

Cosmetisch Arts
Suzanne

Drs. Suzanne van Soest is een zeer bekwame en gepassioneerde cosmetische arts met een onmiskenbare toewijding en passie voor schoonheid. Met haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van esthetische geneeskunde heeft ze een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en ervaren specialist op haar vakgebied.

Drs. Suzanne van Soest

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Lara

Dr. Lara van de Lande is een perfectionistische en gedreven cosmetisch arts bij Skin+Surgery. Naast haar ruime ervaring als arts in de chirurgie en plastische chirurgie, heeft ze ook een doctoraat behaald wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren aangezichtsafwijkingen en behandelingen hiervan.

Dr. Lara van de Lande

Cosmetisch Arts
Aletta

Drs. Aletta de Wit is een echte allrounder binnen SkinSurgery Clinics. Drs. Aletta de Wit is onze specialist als het gaat om rimpelbehandelingen en behandelingen die erop gericht zijn contouren en volumeverlies in het gelaat te herstellen. Dit doet zij met behulp van injectables en PDO-draden alsook huidverbeterende behandelingen met skinboosters en peelings. Drs. Aletta de Wit kijkt nauwkeurig naar je gezicht, luistert naar je persoonlijke wensen en geeft eerlijk advies in welke passende mogelijkheden er zijn om de verhoudingen in je gezicht subtiel te optimaliseren en weer in harmonie te brengen voor een frisse, jeugdige uitstraling.

Drs. Aletta de Wit

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Dominique SkinSurgery Clinics

Huidspecialist Dominique Kortenoeven is een echte specialist op het gebied van huidverbetering binnen Skin+Surgery Clinics. ‚ÄĚMensen helpen van binnen en buiten dat is wat is het liefste doe. Ik probeer altijd een speciale band met mijn cli√ęnten op de bouwen door te goed te luisteren en kundig advies te geven, iedereen is uniek. Mijn ervaring op het gebied van huidverbetering pas ik toe tijdens mijn behandelingen.‚ÄĚ

Dominique Kortenoeven

Gecertificeerd Huidspecialist
Naomi

Huidspecialist Naomi Sambo is een echte allround specialist op het gebied van huidverbetering binnen Skin+Surgery Clinics. Door goed te luisteren naar jouw specifieke wensen en samen een persoonlijk behandelplan op te stellen, helpt zij je om stap voor stap bij de mooiste versie van jezelf te komen. Naast dat haar behandelingen erg effectief zijn, vindt ze het ook belangrijk dat je een moment van rust ervaart. Dat je even niks hoeft. Want als jij ontspant, kan je lichaam het beste herstellen.

Naomi Sambo

Gecertificeerd Huidspecialist
Michelle

Huidspecialist Michelle is een echte allround specialist op het gebied van huidverbetering binnen Skin+Surgery Clinics. Haar toewijding aan het vak en haar vermogen om cli√ęnten een onge√ęvenaarde ervaring te bieden, maken haar een waardevolle aanwinst voor het Skin+Surgery Clinics-team. Met haar diepgaande kennis zal ze zich toeleggen op behandelingen zoals Hydrafacial, peelings, bindweefselmassage en de geprezen skinceutical facials. Deze behandelingen zijn ontworpen om uw natuurlijke schoonheid te verbeteren en uw huid te laten stralen.

Michelle Kok

Gecertificeerd huidspecialist

Gratis Face Slimming analyse

Bent u ge√Įnteresseerd in een Face Slimming maar twijfelt u of u de juiste indicatie heeft? Onze cosmetisch artsen/ chirurgen geven eerlijk en persoonlijk advies aan de hand van uw aangeleverde foto‚Äôs. Na het online advies nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend consult aangepast op uw wensen.

Buccaal vetverwijderen

Face slimming

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord? Neem gerust contact met ons op van maandag tot en met zondag, tussen 08:00 en 22:00 uur, op het volgende nummer of email.

Wat is face slimming?

De face slimming behandeling is een ingreep om meer definitie te geven aan je gezicht, doordat we op specifieke plekken volume weghalen dat storend is. Het gaat hierbij om volume dat zorgt voor bolle wangen, hamsterwangen, een baby face of een onderkin.

Het is per definitie een chirurgische ingreep. Dat betekent dat je wordt geopereerd en dat de resultaten van langdurige aard zijn. In tegenstelling tot behandelingen met fillers of injectables, waarvan het effect over tijd verdwijnt.

Tijdens de ingreep wordt de huid niet strakker gemaakt of gelift. Het is dus zaak om een specialist te vinden die goed kan beoordelen of deze behandeling geschikt is voor jou. Bij Skin + Surgery ben je van harte welkom om te kijken of je jouw gewenste resultaten gaat behalen met deze ingreep.

Ik wil ook huidverslapping verhelpen, kan dat met deze ingreep?

Het kan zijn dat er sprake is van huidverslapping. In dat geval ben je niet geholpen met slechts het verwijderen van het buccale vet en liposuctie van de hals. Er zal dan juist meer huidverslapping optreden, omdat we volume (vet) weghalen en verwijderen. Face slimming dient in dat geval gecombineerd te worden met een hals- en/of facelift.

Een behandeling die alle ingrepen combineert is de Dr Tha-In Signature Lift. Deze behandeling is een combinatie waarbij alle expertises van Dr. Tha-In samenkomen, en waarmee meerdere probleemgebieden kunnen worden aangepakt voor optimale, langdurige resultaten. Dr. Tha-In Signature Lift omvat een volledige deep plane facelift, liposuctie met het liften van de hals en buccaal vet verwijdering. De Signature lift komt met de volledige nazorg pakket met medicatie, steunbanden en bindweefselmassages 3 maanden na de ingreep.

Wie is er een geschikte kandidaat voor face slimming?

Face slimming is geschikt voor mensen die veel volume hebben rondom de onderkant van het gezicht, de kaaklijn en de hals (de onderkin). Vaak is dit vet niet ‚Äėweg te sporten‚Äô of ‚Äėweg te di√ęten‚Äô en geeft alleen een gecombineerde, chirurgische ingreep, echt langdurige resultaten.¬†Het is belangrijk om te beoordelen of er voldoende elasticiteit van de huid is, om het gezicht weer de natuurlijke contouren terug te geven. Indien er sprake is van (ernstige) huidverslapping, zal de arts een andere ingreep adviseren.

Wat zijn voordelen van face slimming?

Het is een behandeling die meerdere probleemgebieden aanpakt: van bolle wangen tot een onderkin.

De resultaten zijn drastischer en veel langer zichtbaar dan andere face slimming behandelingen zoals injectables.

Omdat je behandelingen combineert heb je één ingreep en één keer de hersteltijd. Ook brengt het een financieel voordeel met zich mee dan wanneer je de behandelingen los zou doen.

Wat zijn nadelen van face slimming?

Niet iedereen is een geschikte kandidaat. Als er sprake is van (ernstige) huidverslapping, zal een andere, aanvullende ingreep nodig zijn.

Zoals bij alle cosmetische ingrepen, zijn de uiteindelijke resultaten veel meer afhankelijk van de vaardigheid van de chirurg dan van de feitelijk gebruikte techniek.

Je krijgt kleine littekens, maar onze chirurg zal ze zo goed mogelijk verbergen.

Wat zijn de risico’s en complicaties?

Bij elke chirurgische behandeling is er kans op een complicatie. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de ingreep en de mogelijke complicaties. Er bestaat het risico op een allergische reactie, bloeding, infectie of zenuwletsel. De kans hierop is zeer klein. Onze instrumenten zijn van de beste kwaliteit. We werken met hele fijne naalden en fijne diathermie, zo om trauma aan het weefsel zoveel mogelijk te minimaliseren.

Specifieke complicaties bij buccaal vet verwijderen zijn beschadiging van zenuwen en asymmetrie. De complicaties zijn niet blijvend en herstelt vaak in de loop der tijd van 3-4 maanden na de ingreep.

Nazorg na face slimming

 • ¬†Neem voldoende rust de eerste paar dagen na je behandeling.
 • Slaap eventueel in rugligging met een extra hoofdkussen. Dit verkleint de kans op zwelling.
 • In de eerste twee weken na de behandeling mag je niet drukken, persen, tillen of bukken.
 • Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties.
 • Vermijd intensief kauwen van vast voedsel. Juist in dit gebied (onderkant van het gezicht) kun je wat beurs zijn.
 • Drink geen warme dranken, zoals thee of koffie, om stuwing in het gezicht te voorkomen.
 • Het is verstandig om normaal in beweging te blijven. Dit is goed voor de bloedsomloop en de wondgenezing.
 • Onderneem geen zwaar en inspannend werk en ook geen sportactiviteiten gedurende de eerste twee weken.
 • Je bent vaak binnen een week na deze ingreep weer toonbaar en kun je sociale activiteiten oppakken.
 • We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.
 • Na 3 maanden is het raadzaam om te beginnen met bindweefselmassages. Dit versoepelt de huid, onderliggende weefsel en littekens. De massages bevorderen het herstel en zorgen voor langer behoud van het resultaat.

Ooglidcorrectie

Kijk weer met een frisse blik in de spiegel

Vragen mensen vaak of u moe bent? Met een ooglidcorrectie, krijg u uw frisse oogopslag weer terug. Wallen onder uw ogen, hangende oogleden en een sombere blik? We kunnen u helpen.

Behandelingen uitgevoerd

8,9/10

Gemiddelde beoordeling

Gekwalificeerd

Hoog opgeleide specialisten