Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Schaamlipcorrectie: kosten en vergoeding

Grote schaamlippen kunnen tot serieuze klachten leiden. Wordt een schaamlipcorrectie dan ook door de verzekeraar vergoed?

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Schaamlipcorrectie: kosten en vergoeding

Grote (binnenste) schaamlippen kunnen vervelend zijn. Je kunt hinder ondervinden bij het dragen van strakke kleding, fietsen of bij het vrijen. Wordt een schaamlipcorrectie daarom vergoed? Of betaal je de kosten van een schaamlipcorrectie zelf?

Grote (binnenste) schaamlippen kunnen tot veel klachten leiden. Zo kun je hinder ondervinden bij dagelijkse activiteiten als fietsen, maar kan het ook onzeker maken bij intiem seksueel contact.

 

Of de kosten van een schaamlipcorrectie door jouw zorgverzekeraar worden vergoed, wordt bepaald door de vraag of er sprake is van een medische indicatie. Een medische indicatie houdt in dat er sprake moet zijn van ernstige misvorming van de schaamlippen, bijvoorbeeld veroorzaakt door ziekte, verminking, een ongeluk of een medische ingreep.

 

Helaas is de dagelijkse hinder die je kunt ondervinden van grote schaamlippen voor een zorgverzekeraar  bijna nooit voldoende reden om een schaamlipcorrectie te vergoeden. Het wordt in dat geval namelijk niet gezien medische noodzaak. Wil je helemaal zeker weten hoe jouw zorgverzekeraar denkt over de vergoeding voor schaamlipcorrectie, dan kun je het beste rechtstreeks met hun bespreken of je in aanmerking komt.

herstel schaamlipcorrectie
skin-surgery-diensten

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Schaamlipcorrectie

Kosten en vergoeding

Skin + Surgery Clinics is transparant in haar prijzen. De kosten zijn afhankelijk van de behandeling, maar de prijzen zijn altijd inclusief de voor- en nazorg. Of jouw schaamlipcorrectie wordt vergoed is afhankelijk van de vraag of er sprake is van een medische indicatie. Informeer naar de mogelijkheden bij je zorgverzekeraar.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds incl. V-lift

€ 2000,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds in combinatie met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-
Bekijk alle prijzen

Schaamlipcorrectie herstel

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer je binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kun je hier hinder van ondervinden. De klachten die je hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer je last hebt van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat je vagina afwijkt van de norm, zonder dat je lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij jezelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan je gevoel van welzijn. Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als je ouder bent dan 18 jaar.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven. Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer je een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of jouw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen. In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Kosten en vergoeding

De zorgverzekeraar bepaalt

Als je zeker wilt weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding van een schaamlipcorrectie, kun je het beste contact opnemen met je huisarts of je zorgverzekeraar. Door de verzekeraar wordt uiteindelijk bepaald of er voldoende medische indicatie is om de schaamlipcorrectie te vergoeden.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak