5 tips voor een sneller herstel na uw operatie

Hoe bereidt u zich voor op een operatie om zo goed mogelijk te herstellen? Overweegt u een operatie of heeft u een operatie ingepland? Dan is het belangrijk om uw lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden op de operatie en misschien zelfs nog belangrijk, het herstel. Hoe beter u voor uw lichaam zorgt, hoe sneller en fitter u zich daarna voelt. Het herstel zal sneller en fijner verlopen. Skin + Surgery Clinics deelt 5 essentiële tips voor een sneller herstel na uw operatie.

Boost uw weerstand met gezonde voeding

Een gezonde lifestyle is zowel voor uw fysieke als mentale gesteldheid iets positiefs. Goede voeding zorgt er namelijk voor dat uw lichaam en hersenen beter functioneren waardoor uw prestaties zullen verbeteren en u ook sneller zal herstellen. Supplementen zijn een mooie aanvulling naast gezonde voeding om de nodige vitamines en mineralen binnen te krijgen. Voor de operatie is het ook belangrijk dat uw lichaam voldoende vocht binnenkrijgt. Vocht helpt bij de opname van voedingsstoffen in de darmen, het transport van voedings- en afvalstoffen en het op pijl houden van de juiste lichaamstemperatuur.

Voor een operatie is het daarom ook zeker aan te raden om bewust te zijn wat u consumeert. Wanneer dit nog nieuw voor u is lijkt het heel ver weg, wij adviseren met kleine stapjes te beginnen. Zie het vooral niet als een dieet en probeer uzelf uit te dagen om eetwissels te maken. Hierbij kunt u denken aan een banaan in plaats van een ontbijtkoek of een bakje nootjes in plaats van een bakje chips. Kleine stapjes maken later een groot verschil.

Eet eiwitrijke maaltijden

Eiwitten zijn opgebouwd uit essentiële aminozuren die die ervoor zorgen dat uw spieren de juiste voeding krijgen wat bevorderlijk is voor uw herstel. Wij adviseren minimaal een week tot 2 weken voor uw operatie extra op uw voeding te letten. Hierbij kunt u denken aan vlees, vis, eieren maar ook noten, bonen, champignons en boerenkool zijn heel eiwitrijk.

Vermijd geraffineerde suikers

Probeer voor de operatie zo min mogelijk geraffineerde suikers te eten. Dit kan uw suikerspiegel laten stijgen waardoor uw bloeddruk verhoogt. Ook kunnen suikers de immuun functies onderdrukken waardoor de kans op complicaties verhoogt.

 

Het is algemeen bekend dat geraffineerde suikers eigenlijk niks positief doen voor ons lichaam, op z’n tijd is een stukje chocolade natuurlijk heerlijk. We mogen onszelf soms ook verwennen. Op het moment dat u geraffineerde suikers eet zoals chocolade of snoep ervaart uw lichaam een echte ‘suikerkick’ waardoor u zich energieker voelt. Helaas is dit van korte duur en zal uw lichaam opnieuw vragen om die hele zoete suikers om weer dat piekmoment te krijgen. Wist u dat geraffineerde suikers zelfs verslavend kunnen werken?

Stop met roken

Het is natuurlijk niks nieuws dat roken niet bevorderlijk is voor uw gezondheid. Wanneer u een operatie ingepland heeft adviseren wij daarom ook om minimaal 4 weken voor uw operatie tot 4 weken na uw operatie. Bestanddelen zoals koolmonoxide en nicotine hebben een sterke werking op uw hartfunctie en bloedsomloop. Roken tast de kleine haartjes aan die vuile stoffen uit te longen voeren. Uw immuunsysteem wordt hierdoor ook aangetast waardoor de kans op complicaties groter wordt en dit willen wij natuurlijk zo laag mogelijk houden.

 

Wist u dat uw lichaam na een aantal uur (wanneer u stopt) als gifstoffen verliest waardoor en zichzelf gaat reinigen waardoor de circulatie verbetert? Het menselijk lichaam blijft zichzelf verbeteren en herstellen. Hoe langer u voor de operatie stopt, hoe kleiner de kans op complicaties is.

Beweeg voldoende

Een gezond lichaam kan veel meer verdragen. Wanneer u een goede conditie heeft werkt u hart optimaal waardoor hij makkelijker bloed en zuurstof doorpompt. Na de operatie zal uw zich fitter voelen en uw lichaam sneller herstellen. Voldoende beweging is natuurlijk een breed begrip en hoeft u niet direct aan zware krachttraining te denken. Een stuk fietsen, hardlopen of wandelen verbeteren uw mitochondrische functie ook. Een goede graadmeter is wanneer u in beweging bent wel nog een gesprek kunt voeren en geeft last krijgt van misselijkheid of kortademig bent.

Vrijblijvend advies

Heeft u vragen aan de hand van onze blog of wilt u meer informatie over u zich het best kunt voorbereiden op uw operatie? Onze specialisten helpen u graag en geven passend advies aan de hand van uw wensen om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw operatie en de herstelperiode. Wij verwelkomen u graag in onze kliniek in Den Haag of Bergschenhoek (Rotterdam). Telefonisch kunt u contact openemen via 070 – 200 20 70 (dagelijks bereikbaar tot 22:00uur)

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster