‘Mijn bovenooglidcorrectie’

Een ooglidcorrectie is wereldwijd één van de populairste operatieve behandeling zowel onder de mannen als vrouwen. Door de relatief kleine operatie en kortere herstelperiode is het een unieke behandeling om van uw klachten zoals overhangende oogleden en een zwaar gevoel af te komen en weer een stralende, frisse blik te creëren. Persoonlijke verhalen kunnen u helpen om de stap te maken. Onze lieve cliënt heeft een Bovenooglidcorrectie bij Skin + Surgery Clinics uit laten voeren en wilde haar persoonlijke ervaring delen. In deze blog: ‘mijn bovenooglicorrectie’ verteld zij hoe de eerste weken van haar herstelperiode zijn verlopen en geeft extra tips. Natuurlijk verloopt de herstelperiode bij iedereen net iets anders, het verhaal van onze cliënt is een voorbeeld van hoe het herstel kan zijn waardoor u zich beter kunt voorbereiden op een eventuele behandeling.

Dag 1 na mijn ooglidcorrectie

Ik heb goed geslapen en de pijn valt mee, ik noem het meer gevoelig. Het ziet er op de foto erger uit dan dat het voelt, vind ik zelf, al had ik verwacht dat ik veel blauwer zou zijn. Meer voor verhalen die ik van andere hoor en op de foto’s heb gezien. Ik moet wel eerlijk zeggen dat die niet bij Skin + Surgery Clinics zijn geopereerd, dus misschien verschilt dit in de techniek die gebruikt wordt.

 

‘Oh ik moet weer koelen’
De eerste 2 dagen ben je veel aan het koelen, de eerste 48 uur, elke uur een een kwartier. Daar moest ik wel over nadenken want een uur is zo om. Ik had zoals geadviseerd keurig doperwten gepossioneerd om mee te koelen, dat werkte heel goed

Mijn bovenooglidcorrectie progressie 4

Dag 2 na mijn ooglidcorrectie

Vanmiddag ben ik gebeld door Skin + Surgery of alles goed ging en hoe ik me voelde. Ik moest aangeven hoeveel pijn ik had op een schaal van 1:10, ik had dus helemaal geen pijn, ik omschrijf het meer als een vreemd gevoel, eerder ongemakkelijk. Zoals je op foto 2 ziet, ziet het er al een stuk rustiger uit. Ik heb goed geslapen en probeer echt de eerste week, zoals geadviseerd, rustig aan te doen. Je merkt dat als je meer doet je ogen ook dikker worden, dit wilde ik echt voorkomen. Dat is het beste voor het herstel, en natuurlijk ieder uur koelen.

Mijn bovenooglidcorrectie progressie 3

Dag 3 na mijn ooglidcorrectie:

Het is dat de hechtingen en de pleisters er nog op zitten, anders zou je niets aan me zien. Ik voel me ook nog steeds goed, moet eigenlijk mezelf een beetje tegen houden anders zou ik alweer van alles willen doen, maar tillen en voorover bukken mag niet.

 

Maar als je geen pijn hebt moet je daar dus echt steeds over nadenken, want hoe vanzelfsprekend doe je eigenlijk alles. En ik ben ook iemand die alles liever zelf doet, dan dat ik moet vragen dus dat is wel een valkuil voor mij. Ik hoor de hele dag laat dat, dat doe ik wel, je moet rustig doen! Ik heb absoluut geen pijn en dat is echt heel fijn maar dan ben je wel sneller geneigd om weer dingen te doen die je herstel soms in de weg kunnen zitten. Dus mijn advies is ook echt om alsnog rustig aan te blijven doen.

Mijn bovenooglidcorrectie progressie 2

Dag 7 na mijn ooglidcorrectie:

De pleisters en de hechtingen mogen eraf. Ik hoorde van mijn zwager dat dat best pijnlijk was, dus ik was overal op voor bereid. Ik vond het daarom best een beetje spannend omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Nou ik weet niet waar hij is geweest, maar ik heb oprecht niets gevoeld, de pleister voelde ik meer dan de hechting,  dus ook dit is me enorm meegevallen. Zo lekker dat de pleister er weer af zijn, die zitten toch een beetje in de weg. Na het verwijderen van de pleisters en hechtingen voelde ik al gelijk verlichting en had ik een openere blik. Zo mooi om dit al na een week te zien, nu al zo blij met het resultaat en het is pas een week na de operatie.

 

Tijdens de controle werd het gebied een beetje schoongemaakt zodat ik er zelf niet aan hoef te zitten. De littekencreme die je krijgt van de kliniek mag je smeren als alle kortjes weg zijn. Dus daar moet ik nog een paar dagen mee wachten. De consulent adviseerde dit ’s avonds te doen voor het slapen gaan omdat het een wat vettere substantie is.

Mijn bovenooglidcorrectie progressie 1

Dag 9 na mijn ooglidcorrectie:

Vandaag is het 2 dagen na de controle en ben ik gestart met het smeren van de littekencreme en dat gaat super goed, het litteken voelt wat soepeler aan en wordt steeds subtieler. Het resultaat wordt met de dag mooier en mooier. Het scheelt ook zeker dat ik vrijwel niet blauw ben geweest.

14 dagen na mijn ooglidcorrectie:

Ik ben alweer 2 weken verder en de zwelling ik eigenlijk zo goed als weg. Ik heb af en toe nog wel gekoeld omdat ik dat gewoon lekker vond. Na de eerste week hoeft het in princiepen niet meer, maar het kan ook geen kwaad. De herstelperiode gaat eigenlijk zo verspoedig dat ik zelfs vergeten met foto’s te maken omdat het er al zo mooi uitziet. Ik ben onwijs blij met het resultaat en het gaat alleen nog maar mooier worden.

Tip: Koop goede zon-bescherming, bij Skin + Surgery Clinics hebben ze een speciale zon-bescherming voor de oogleden. Deze creme smeert makkelijker en is net wat dikker zodat hij niet in je ogen loopt. Bekijk de Skin Ceuticals Mineral Eye Defense

Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet!

Eindelijk, na een jaar uitstellen, ben ik zo blij dat ik de stap heb gezet. Eigenlijk is alles heel erg meegevallen. Natuurlijk is het per persoon verschillend hoe snel je hersteld maar met de juiste begeleiding scheelt het echt de helft. Achteraf gezien had ik veel eerder moeten doen. Na mijn fijne ervaring met Skin + Surgery Clinics kan ik deze kliniek zeker aanraden. Je wordt echt door professionals geholpen, krijgt eerlijk en kundig advies. En misschien nog wel het belangrijkste, ik voelde me echt op mijn gemak en ze waren geïnteresseerd in mij als persoon.

Vrijblijvend consult

Wilt u naar aanleiding van het verhaal van onze cliënt meer informatie over een bovenooglidcorrectie? Bekijk onze pagina voor meer informatie over de behandeling. Wilt u liever direct persoonlijk advies? Vraag gratis een vrijblijvend consult aan om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster