Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Buccaal vetverwijdering

Ben je niet blij met je bolle wangen en wil je een strakkere gezichtscontour? Skin + Surgery is de leidende kliniek in Nederland voor buccaal vetverwijdering.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Buccaal vetverwijdering behandeling

Wil je van je hamsterwangen af? Buccaal vetverwijdering geeft je een slanker gezicht met meer definitie en contour.

Heb je last van hamsterwangen? Of wil je strakkere contouren in je gezicht? Als enige in Nederland biedt Skin + Surgery de behandeling buccaal vetverwijdering aan, ook wel wang vet verwijdering of buccaal lipectomie genoemd. Deze ingreep geeft je gezicht direct meer definitie en strakkere contouren, en staat bekend als dé ingreep om hamsterwangen permanent te verwijderen.

 

Het buccale vetkussen zit diep in de onderwang, onder enkele spieren. De grootte van het buccale vet varieert van persoon tot persoon, ongeacht het gewicht. Grote buccale vetkussens zijn zelfs vaak erfelijk en genetisch bepaald, en zien we vaak bij mensen van Aziatische afkomst of uit het Midden-Oosten. Ze worden niet beïnvloed door voeding en lichaamsbeweging, en dat maakt het heel lastig om zelf van deze hamsterwangen af te komen.

 

Het vetkussentje, het buccaal vet, kan via een kleine incisie in de mond verwijderd worden. Dit maakt de ingreep minimaal invasief en relatief veilig. Daarnaast is er ook geen sprake van zichtbare littekens aan de buitenkant van de wang. De ingreep geeft direct effect. Je gezicht oogt slanker en meer gedefinieerd.

 

Deze ingreep kan mooi gecombineerd worden, afhankelijk van jouw specifieke wensen en gezicht. Ben je bijvoorbeeld al wat ouder en is er sprake van huidverslapping? Dan is deze behandeling mooi te combineren met de Dr. Tha-In Signature Lift. Wil je nog meer contour en shape? Dan is de face slimming behandeling een mooie aanvulling. Onze specialisten kijken uiteraard graag mee naar de behandeling die het beste bij jou past en jou het mooiste resultaat gaat geven.

Buccaal vetverwijdering

Resultaten van buccaal vetverwijdering

Skin + Surgery Clinics biedt als enige kliniek in Nederland buccaal vetverwijdering aan als behandeling tegen hamsterwangen. Lees hier de ervaringen van onze cliënten die eerder deze behandeling ondergingen. Het resultaat van buccaal vetverwijdering is blijvend, dat maakt het een populaire en effectieve ingreep.

Review

Buccaal vetverwijdering

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

De behandeling om buccaal vet te verwijderen wordt altijd voorafgegaan door een vrijblijvend adviesgesprek. Je kunt in een persoonlijk gesprek met onze chirurgen in een ontspannen setting al je vragen stellen, je wensen bespreken en je verwachtingen over de behandeling uitspreken.

 

Onze betrokken specialist beoordeelt of je in aanmerking komt voor buccaal vet verwijderen en geeft je heldere uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten natuurlijke eindresultaat. Er worden vóór de behandeling foto’s gemaakt die later naast foto’s ná de behandeling worden gelegd.

 

We begrijpen heel goed hoe je je voelt. We begeleiden je graag in he proces van A tot Z. Met een speciaal ontwikkeld na zorg protocol, herstel je vlot met minimale zwelling en blauwe plekken.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je persoonlijke vragen voor de chirurg? Boek vrijblijvend een consult gesprek in. We staan je graag te woord.

 

Deze ingreep is geschikt voor cliënten die bolle en ovale gezichten hebben met de typische hamsterwangen. Dit kan door gewichtstoename komen dan wel door een genetische oorzaak worden bepaald. De ingreep wordt uitgevoerd na een kleine verdoving in de mond en via een kleine incisie in de wangslijmvlies wordt het vet verwijderd. Het geeft dus geen zichtbare littekens. De ingreep duurt ongeveer 45-60 minuten. Zwelling en blauwe plekken zijn minimaal. Je zou de volgende dag weer kunnen werken.

 

Voordelen van Buccaal vetverwijdering:

  • Verbetering van gezichtscontour en symmetrie
  • Verjonging van het aangezicht
  • Geen zichtbare littekens
  • Korte hersteltijd

Het duurt gemiddeld 2 weken om het uiteindelijke effect van de ingreep te zien. Na afname van de zwelling (duur 1-2 weken) gaat het weefsel zich settelen en de wangen ogen meer gedefineerd en gecontoured.

Na de ingreep adviseren wij:

– In de eerste week na de behandeling mag u niet drukken, persen, tillen of bukken.
– Wij raden je aan om niet te roken. Roken verhoogt de kans op complicaties.
– Vermijd intensief kauwen van vast voedsel.
– Drink geen warme dranken, zoals thee of koffie, eerste 24 hr na uw ingreep
– Onderneem geen zwaar en inspannend werk en ook geen sportactiviteiten gedurende de eerste weken.

De ingreep kent weinig risico’s en gebeurt onder lokale verdoving.

Mogelijke complicaties zijn zwelling, nabloeding, pijn bij het kauwen en heel zeldzaam een zenuwbeschadiging.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Buccaal vetverwijdering

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery is leidend in buccaal vetverwijdering, ook wel wangvet verwijdering of buccaal lipectomie genoemd. Je betaalt een transparant, vast tarief. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. De behandeling wordt zelden door de zorgverzekeraar vergoed.

Buccaal vetverwijdering

€ 1750,-

Mijn ervaring: buccaal vetverwijdering

“Nu mijn hamsterwangen weg zijn merk ik pas hoeveel invloed het heeft gehad op mijn zelfbeeld.”

Ben je benieuwd naar buccaal vetverwijdering? En wil je weten hoe deze ingreep in zijn werk gaat? Veel mensen zijn je voor gegaan en delen graag hun ervaring met je. Lees nu het blog van Samira, waarin zij schrijft hoe zij de behandeling heeft ervaren en wat ze vindt van het resultaat. Heb je naar aanleiding van de ervaring van Irene nog vragen? We beantwoorden ze graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Buccaal vetverwijdering

Veelgestelde vragen

Buccaal vet verwijdering is een ingreep die vaak wordt uitgevoerd in Azie, het midden oosten en USA. Om definitie in het gezicht te brengen is het soms nodig om de  wangen te contouren. Dit kan je doen met make-up. Of door het ‘buccaal vetkussentje’ te verwijderen, neemt de wangvolume af en ogen de jukbeenderen en de wangen meer gedefinieerd.

 

De ingreep wordt uitgevoerd na een kleine verdoving in de mond en via een kleine incisie in het wangslijmvlies wordt het vet verwijderd. Het geeft dus geen zichtbare littekens.

 

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.

De behandeling waarbij het buccaal vet wordt verwijderd gaat voor meer contour en definitie zorgen in je gezicht. Je jukbeenderen worden prominenter, je bolle wangen worden minder en je kaaklijn krijgt meer definitie. Soms kan er echter sprake zijn van een hardnekkige onderkin, een onderkin die je niet weg kun sporten of diëten. Ondanks dat een buccaal vetverwijdering helpt om meer shape te geven aan je gezicht, is het wellicht niet onvoldoende om helemaal het resultaat te krijgen wat je zoekt. Juist voor mensen die net wat meer definitie wensen en naast bolle wangen ook last hebben van een onderkin, kun je bij ons terecht voor een unieke face slimming behandeling.  Deze behandeling is uniek omdat deze in geen andere kliniek in Nederland wordt aangeboden. Het is een behandeling waarbij de behandeling om het buccale vet te verwijderen gecombineerd wordt met liposuctie van de hals om zo ook het vet van de onderkin te verhelpen. Het geeft natuurlijk, maar langdurig resultaat: het vet komt doorgaans niet terug, mits een gezonde levensstijl wordt behouden. Wil je meer informatie of deze, of een andere behandeling? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in, onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden met je.

Buccaal vetverwijdering is een goede behandeling voor patiënten die vinden dat hun gezicht te rond of mollig is, of last hebben van hamsterwangen. Het zorgt voor een slanker gezicht met meer contouren en meer shape in het onderste gedeelte van het gezicht.

 

Hoewel je mollige wangen of rond gezicht kunt hebben zonder dat het betekent dat je te zwaar bent, is het goed om vast te stellen of overgewicht niet de oorzaak is van de bollere wangen. In dat geval is deze behandeling namelijk minder geschikt, omdat het verwijderen van het buccale vet waarschijnlijk niet de gewenste resultaten gaat geven.

 

Je kunt ook brede wangen hebben door over ontwikkelde kaakspieren. In dat geval zou het verwijderen van buccaal vet niet perse helpen, maar kunnen we middels een injectable de kauwspier laten ontspannen, waardoor je gezicht na verloop van tijd afslankt. Dit is echter een behandeling die geen permanente resultaten geeft, en die herhaalt zou moeten worden.

 

Heb je naast hamsterwangen ook last van een hardnekkige onderkin? In dat geval zat de face slimming behandeling beter bij je passen. Bij face slimming wordt niet alleen het buccale vet verwijderd, maar ook het vet rondom de kaaklijn wat zorgt voor een onderkin. Uiteraard bespreken onze specialisten tijden een persoon consult graag de verschillende behandelingen en welke het beste bij je past.

Je houdt geen zichtbare littekens over aan deze ingreep, omdat het buccale vet via de binnenkant van de mond wordt verwijderd.

De uiteindelijke resultaten zijn permanent, zelfs als je gewicht toeneemt.

De hersteltijd is minimaal, de meeste patiënten gaan na drie dagen weer aan het werk.

Door het volume van het buccaal vetkussentje te verwijderen, neemt de wangvolume af en ogen de jukbeenderen en de wangen meer gedefinieerd. Dat maakt dit een ideale ingreep voor volwassenen die last hebben van een baby face of hamsterwangen.

Je kunt wat last hebben van zwelling, waardoor het aanvankelijk lijkt alsof je juist bollere wangen hebt gekregen. Dit trekt weg na verloop van tijd.

 

Er is een klein risico op beschadiging van de buccale zenuw die ervoor zorgt dat je je lippen goed kunt tuiten. Deze risico’s worden vanzelfsprekend kleiner als je de behandeling laat uitvoeren door een gekwalificeerde, ervaren chirurg.

De ingreep wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving. De chirurg maakt dan kleine incisies aan de binnenkant van je wangen.

 

Vervolgens wordt het vet gezocht en verwijderd. Dit kan een trekkerig gevoel geven, maar is niet pijnlijk. Als het vet is verwijderd worden de incisies gehecht met oplosbare hechtingen.

 

De meeste mensen ondergaan de ingreep goed en vergelijken het met een behandeling bij de tandarts, waarbij je ook met je mond open moet liggen.

 

Je wordt naar huis gestuurd met antibiotica ter preventie van infectie en het advies om de mond regelmatig te spoelen met mondspoelen.

Je kunt een week na de ingreep wat gezwollen zijn en je wangen kunnen beurs aanvoelen. Je voelt je verder niet ziek, dus je zou je dagelijkse activiteiten na een paar dagen prima moeten kunnen hervatten. Indien je veel last hebt van zwelling kun je wat rust nemen en je wangen koelen met cold packs. Alle zwelling zou binnen twee tot drie weken volledig verdwenen moeten zijn.

 

Voorkom het intensief kauwen van vast voedsel en vermijd ten minste 24 uur alles dat te warm of pittig is, om irritatie van de incisies in je wangen te voorkomen.

 

Je mag de eerste weken niet drukken, persen, tillen of bukken. Sporten mag weer na 2 weken.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Buccaal vetverwijdering door Dr. Thanya Tha-In

De kliniek in Bergschenhoek

Buccaal vetverwijdering

Geen hamsterwangen meer

Je storende hamsterwangen en asymmetrische gezichtsprofiel verdwijnen met deskundig en veilig buccaal vetverwijdering. Je gezicht is weer in balans.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wil je meer informatie over buccaal vetverwijdering, of alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als je je e-mailadres invult, sturen we je ook onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt je hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak