Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Ooglidcorrectie: kosten en vergoeding

Hangende oogleden zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook tot serieuze klachten leiden. Of een ooglidcorrectie door de verzekeraar wordt vergoed, verschilt per situatie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Ooglidcorrectie: kosten en vergoeding

Als je last hebt van zware ogen, is dat natuurlijk heel vervelend. Soms kun je dusdanig klachten ervaren dat het gevoelsmatig noodzakelijk wordt om een ooglidcorrectie te ondergaan. Maar kom je dan ook in aanmerking voor een vergoeding? Of betaal je zelf de kosten van een ooglidcorrectie?

Hangende en zware oogleden kunnen tot veel lichamelijke klachten leiden. Zo kun je er niet alleen vermoeid uitzien, maar ook vermoeid worden van hangende oogleden. Je kunt spanning in het voorhoofd of hoofdpijn ervaren. In ernstige gevallen kan er zelfs sprake zijn van gezichtsveldbeperking.

 

Of de kosten van een ooglidcorrectie door jouw zorgverzekaar worden vergoed, wordt bepaald door de vraag of er sprake is van een medische indicatie. Om een medische indicatie te krijgen, en dus (deels) vergoeding te ontvangen voor de kosten van een ooglidcorrectie, moet er vrijwel altijd sprake zijn van (ernstige) gezichtbeperking.

 

Denk je dat er in jouw geval sprake is van een medische indicatie en/of gezichtsveldbeperking? Dan kun je een afspraak maken met de huisarts. Hij/zij kan je doorsturen naar een kliniek of ziekenhuis voor een controle.

 

Bepaalt de arts dat er sprake is van een medische indicatie? Dan zal hij/zij een verzoek tot behandeling indienen bij je zorgverzekeraar. De verzekeraar beslist uiteindelijk of je voor de vergoeding in aanmerking komt.

herstel ooglidcorrectie
skin-surgery-diensten

Drs. Leanne Wong

Gecertificeerd cosmetisch arts

Drs. Wong is een echte allrounder binnen Skin+Surgery Clinics. Ze is perfectionistisch en streeft er altijd naar om het mooiste resultaat te behalen. ”Ik heb mijn ervaring opgedaan bij de algemene chirurgie en de plastische chirurgie. Tijdens mijn opleiding cosmetisch geneeskunde kwam er steeds wat bij, waardoor ik mijn horizon heb kunnen verbreden. Binnen Skin+Surgery heb ik mij gespecialiseerd in injectables en operatieve behandelingen.”
Lees meer over onze specialisten

Ooglidcorrectie

Kosten en vergoeding

Skin + Surgery Clinics is transparant in haar prijzen. De kosten zijn afhankelijk van de behandeling, maar de prijzen zijn altijd inclusief de voor- en nazorg. Of jouw ooglidcorrectie wordt vergoed is afhankelijk van de vraag of er sprake is van een medische indicatie. Informeer naar de mogelijkheden bij je zorgverzekeraar.

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 690,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie en aanpassen spier

€ 900,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen

€ 1000,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen en lift

€ 1500,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, losmaken arcus en vet repositie

€ 2200,-

Boven- en onderooglidcorrectie

€ 2300,-

Boven- en onderooglidcorrectie incl. losmaken arcus en vet repositie

€ 2800,-

Zoekwoord

Veelgestelde vragen

Bij een ooglidcorrectie wordt overtollige huid en vet van de boven- en of onderoogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt. Een ooglidcorrectie kan ook worden uitgevoerd vanuit medisch oogpunt, wanneer de overhangende oogleden voor klachten zorgen. In beide gevallen is de ingreep hetzelfde.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door jou gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al je vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat je een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van oodlidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en herstel je zonder complicaties.

Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie.
Wij adviseren je om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang je zicht belemmerd is.

Contactlenzen mag je gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kan je weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.
Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Wij adviseren je om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

Na de operatie kan je last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat je je ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag je niet zelf afknippen.

De dag na de operatie mag je weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

Je zal het minste last van zwelling hebben na de operatie wanneer je met een extra kussen slaapt, zodat je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam. Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen.

Er vinden altijd minimaal twee controle momenten plaats na een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery. We zien je na een week (ongeveer 7-9 dagen) om de hechtingen te verwijderen en te kijken hoe het met je gaat. De arts beoordeelt dan je herstel, de wondgenezing, je blauwheid en je zwelling. Dat is tevens het moment dat de arts je laat weten of je al met de litteken crème kunt beginnen. Je komt na 5-6 weken nogmaals terug voor een eindcontrole. De arts heeft dan nogmaals een goed beeld van het verloop van je herstel en kan dan al goed beoordelen hoe het eindresultaat wordt. We zetten samen de voor- en na foto’s naast elkaar zodat je goed het verschil kunt zien van de ingreep. Is er tussentijds of daarna een extra controle nodig, dan kun je die uiteraard bij ons inplannen.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Kosten en vergoeding

De zorgverzekeraar bepaalt

Als je zeker wilt weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding van een ooglidcorrectie, kun je het beste contact opnemen met je huisarts of je zorgverzekeraar. Door de verzekeraar wordt uiteindelijk bepaald of er voldoende medische indicatie is om de ooglidcorrectie te vergoeden.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak