Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Fronsrimpel

Vind je het heel vervelend dat je vaak boos of verontrust kijkt door een diepe groef tussen je wenkbrauwen? Word blij van injectables tegen een fronsrimpel.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Behandeling tegen fronsrimpels

Heb je vaak het gevoel dat je boos kijkt? Ook als je helemaal niet boos bent? We kunnen je gemakkelijk van je fronsrimpel afhelpen met behulp van injectables.

Frons je veel en zeggen mensen vaak dat je boos kijkt? Misschien kijk je vaak erg geconcentreerd als je bezig bent, of frons je als je tuurt. Wat bij jou ook de reden is, we kunnen ons goed voorstellen dat je je fronsrimpel vervelend vindt. Gelukkig kunnen we met een injectable behandeling de fronsrimpel een stuk zachter maken, of zelfs helemaal laten verdwijnen.

 

Door gebruik te maken van een stofje dat een spierontspannend effect heeft, kunnen we de fronsspieren tijdelijk beïnvloeden. Door te voorkomen dat ze zich telkens aanspannen, voorkomen we ook de fronsrimpel. Uiteindelijk wordt deze zachter of verdwijnt zelfs volledig.

 

De injectable behandeling voor de fronsrimpel is snel en veilig. Desalniettemin is het wel belangrijk dat je je goed inleest in de kliniek en de behandelend arts. Bij Skin + Surgery zijn we trots op de natuurlijke resultaten die we met deze behandeling weten te bereiken. We kijken tijdens een persoonlijk adviesgesprek altijd naar wat bij jou en je gezicht past. Maak gerust een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag in onze klinieken in Den Haag en Bergschenhoek (Rotterdam).

De frons wordt veroorzaakt door beweging van de spieren corrugator en procerus. De procerus bevindt zich precies in het midden tussen de wenkbrauwen en de corrugator loopt zowel links als rechts boven de wenkbrauwen. Deze spieren zorgen ervoor dat de huid samentrekt in de lijn die de frons wordt genoemd.

 

 

Om de frons met een rimpel relaxer te behandelen, is het nodig om vijf injecties te plaatsen. Een in de procerusspier en vier injecties verdeeld over beide corrugatorspieren. Op die manier worden deze spieren minder actief gemaakt, zodat ze geen lijnen in de huid kunnen trekken.

 

Fronsrimpel

Onze resultaten bij een fronsrimpel

Injectables tegen een fronsrimpel geven snel resultaat, dat zeker 3 tot 4 maanden effect heeft. Je kunt deze eenvoudige behandeling daarna herhalen. Bekijk hier de resultaten van injectables die voorhoofdrimpels laten verdwijnen. Je ziet er natuurlijk mooier uit.

Fronsrimpel

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Tijdens het adviesgesprek met de cosmetisch arts wordt uitgebreid de tijd genomen om alles te bespreken. De cosmetisch arts bekijkt jouw kin en bespreekt welke Botulinetoxine het meest geschikt is. Ook kan je al jouw vragen stellen en wensen uitspreken. De arts zal vertellen hoe de behandeling zal verlopen en wat je kunt verwachten van het eindresultaat. Er zal goede uitleg gegeven worden de nazorg, eventuele risico’s en het eindresultaat wat je kunt verwachten. Zou je de behandeling willen ondergaan? Dan wordt alles in het dossier genoteerd en teken je samen met de cosmetisch arts de behandelovereenkomst. Er worden foto’s gemaakt voor in het dossier, die vergeleken kunnen worden met het eindresultaat.

De Botulinetoxine zal met behulp van een hele smalle naald in de kin geïnjecteerd worden. De meeste Botulinetoxine behandelingen worden zonder verdoving gedaan. Vind je dit een onprettig gevoel? Dan kan in overleg met de arts een verdovende crème gebruikt worden. Om de zwelling tegen te gaan zal de huid na de behandeling gekoeld worden met een icepack.

 

Na de behandeling kan je direct naar huis. Soms is de huid dan nog een beetje rood en ontstaan er kleine blauwe plekjes. Dit gaat vanzelf over en is niet ernstig. Er wordt geadviseerd om minimaal de eerste 24 uur niet te sporten en geen alcohol te nuttigen. Breng de huid niet in contact met extreme hitte (zonnebank, sauna).

De kans op complicaties zeer klein. Er is, zoals bij elke ingreep, een klein risico op infectie of allergie.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Fronsrimpel

Prijzen en vergoedingen

Een behandeling van een fronsrimpel met injectables is voor een brede groep betaalbaar. Je weet bij Skin + Surgery precies wat het kost en wat je kunt verwachten. Een cosmetische rimpelbehandeling wordt in principe niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Fronsrimpel

Vanaf € 165,-

Fronsrimpel

Veelgestelde vragen

Specifieke rimpels, zoals de fronsrimpels, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes, kunnen worden vermindert door de spier te laten ontspannen die ze veroorzaakt. Dit wordt gedaan met behulp van een injecteerbare neuromodulator (btx). Het blokkeert bepaalde signaaltjes in de spier, zodat deze niet kan samentrekken en ontspant en helpt zo om lijnen en rimpels te verzachten.

 

De toxine behandelt rimpels die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen. Dat maakt de behandeling ook zeer geschikt vanaf midden 20 tot begin 30 jaar, en je preventief wilt werken aan rimpels die zich later ontwikkelen.

Hoewel het een zeer populaire behandeling is, bestaat er onder sommigen de angst dat het om een schadelijke stof gaat met grote risico’s op permanente schade. Er zijn echter tal van, klinische studies gedaan die keer op keer bewijzen dat deze injectable als als zeer veilig wordt beschouwd, met minimale risico’s en bijwerkingen.

 

Desalniettemin is het bij iedere injectable behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden met specialistische en bewezen ervaring. Als er namelijk niet kundig wordt geïnjecteerd, kan het zich onbedoeld in andere gebieden verspreiden wat kan leiden tot spierontspanning op de verkeerde plek.

 

In het andere uiterste wordt er teveel of te vaak geïnjecteerd, wat kan leiden tot een bevroren blik geven.

 

In beide gevallen geldt gelukkig dat de resultaten nooit permanent zijn en geleidelijk zullen verdwijnen in drie tot vier maanden.

De behandeling begint altijd met een consult, waarin uitvoerig wordt besproken wat je stoort en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken naar je medische achtergrond en besloten wat er qua behandeling het beste bij je past. We maken foto’s, zodat we een goed beeld hebben van voor- en na de behandeling.

 

Je gezicht wordt vervolgende gereinigd en de arts prikt in de te behandelen gebieden. Het is een vrij vlotte behandeling die meestal tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Er kunnen wat rode plekjes ontstaan, maar over het algemeen ben je direct na de behandeling toonbaar.

Probeer de eerste 90 minuten niet te gaan liggen. Er bestaat dan namelijk een klein risico op verspreiding. Dit komt echter nauwelijks voor. Na anderhalf uur is de injectable gebonden aan de spier en kan liggen geen kwaad meer.

 

Niet sporten voor 24 uur: sporten verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, inclusief het gezicht, waardoor je gezicht bloost en rood wordt als je traint. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor je huid, maar het verhoogt de kans dat (een gedeelte van) de injectable via zweet het gebied verlaat vóór deze volledig is opgenomen in de neuromusculaire verbinding.

 

Vier uur geen druk op de gebieden die behandeld zijn: dit is inclusief het dragen van strakke hoeden of petten of icepacks die drukken op de huid. We lopen ook hier weer het risico dat de injectable zich verspreid en gaat werken in een gebied waarbij we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond gewoon wassen, maar we raden aan een dagje te wachten met harde scrub producten.

Omdat de injectable zich moet binden aan receptoren om de spieren te ontspannen, zijn de effecten niet direct merkbaar.

 

De resultaten beginnen al op dag twee of drie te werken, maar het kan tien tot 14 dagen duren voor de spier volledig is ontspannen.

 

Fijne lijntjes en rimpels blijven verbeteren als de spieren in ontspannen toestand zijn en de rimpels niet kunnen vormen. Dit blijft verbeteren naarmate je de injectable herhaalt.

 

Dat gezegd hebbende, elke persoon is anders. Aangezien je lichaam steeds nieuwe receptoren en neurotransmitters maakt, zal het persoon verschillen hoelang het ontspannende effect precies aanhoudt. Gemiddeld zien we dat de effecten van de behandeling tussen de 3 en 4 maanden aanhouden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Fronsrimpel

Een vrolijke blik zonder rimpels

Je boze of verontruste blik behoort tot het verleden met injectables tegen voorhoofdrimpels. Je hebt je vrolijke en frisse uitstraling terug.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak