Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Schaamlipcorrectie incl. V-lift

Ervaart u ongemak of pijn bij fietsen, vrijen of sporten vanwege grote schaamlippen. Gelukkig valt hier vaak iets aan te doen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Schaamlipcorrectie incl. v-lift

Een schaamlipcorrectie inclusief v-lift maakt u weer klachtenvrij, zodat u weer lekker in uw vel zit. We helpen u graag, discreet en met een volledig vrouwelijk team.

Heeft u pijn tijdens het sporten of het dragen van bepaald ondergoed? Is fietsen of vrijen vervelend of pijnlijk? Als de schaamlippen te groot zijn, en ze steken buiten de buitenste schaamlippen uit, kunt u klachten krijgen. Het is een gangbare procedure in onze kliniek, waarmee we snel van uw problemen af ​​komen.

 

Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste schaamlippen kleiner gemaakt. U kunt hiervoor kiezen als u klachten heeft, maar u kunt er ook om cosmetische redenen voor kiezen om een ​​dergelijke operatie te ondergaan. Door de binnenste schaamlippen chirurgisch te verkleinen, vallen ze beter in de buitenste schaamlippen en worden ze ook beter beschermd.

 

Tijdens het consult bespreekt onze vrouwelijke arts/ chirurg uw persoonlijke situatie. Heeft u klachten? En zo ja, welke? Of zijn uw redenen voornamelijk cosmetisch? Wat uw verhaal ook is, we luisteren graag en ontvangen u graag in onze kliniek in Rotterdam, Den Haag.

 

Iedereen is uniek en dat ziet u terug in het lichamelijk onderzoek dat plaatsvindt tijdens het persoonlijk consult. Niet iedereen krijgt de beste resultaten met dezelfde chirurgische techniek. Dit zal op uw lichaam moeten worden afgestemd. Soms steken de binnenste schaamlippen uit, maar ze zijn kort van lengte (verticaal). In andere gevallen gaat de overtollige huid van de schaamlippen naar boven en is deze vrij lang. Er zijn vaak extra plooien en overtollige huid, naast de clitoriskap. Om mooie en natuurlijke resultaten te kunnen garanderen, wordt in dit geval vaak een schaamlipcorrectie inclusief v-lift aanbevolen. Bij het verwijderen van de overtollige huid ontstaat dan in de volle lengte een mooie overgang.

Schaamlipcorrectie incl. V-lift

Resultaten van een schaamlipcorrectie inclusief V-lift

Skin + Surgery Clinics is gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Bekijk de voor en na foto’s van onze cliënten die deze behandeling eerder hebben ondergaan. Het resultaat van een correctie van de schaamlippen is blijvend. Het is een dankbare en populaire interventie.

Schaamlipcorrectie incl. V-lift

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. tot zo. van 08:00 tot 22:00 uur

In een gesprek met onze chirurg krijgt u antwoord op de vraag of uw vagina afwijkt van de norm en of u geschikt bent voor een schaamlipcorrectie. U moet minimaal 18 jaar oud zijn omdat uw schaamlippen dan volgroeid zijn. Er bestaat niet zoiets als een standaard vagina. U komt in aanmerking voor een schaamlipcorrectie als uw binnenste schaamlippen te ver uitsteken en / of als u klachten heeft van uitpuilende schaamlippen.

 

Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek zal onze specialist vragen naar uw klachten en wensen. Uw schaamlippen worden onderzocht, waarna de behandelmogelijkheden worden besproken. U krijgt duidelijke informatie en uitleg over de behandeling, nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat. Er worden vooraf foto’s gemaakt, die later kunnen worden vergeleken met het uiteindelijke resultaat.

Een schaamlipcorrectie is een veel voorkomende behandeling bij Skin + Surgery Clinics, waarbij het overtollige vetweefsel onder plaatselijke verdoving wordt weggesneden. Als u erg zenuwachtig bent, kunnen we u een rustgevende tablet voorschrijven. Het is een kleine ingreep met blijvend natuurlijk resultaat. De poliklinische behandeling duurt ongeveer 1 uur en wordt altijd uitgevoerd door een ervaren en hooggekwalificeerde vrouwelijke arts/ chirurg. U kunt na de behandeling en na een korte hersteltijd naar huis.

 

Na de schaamlipcorrectie blijven er geen duidelijk zichtbare littekens achter. De binnenste en buitenste schaamlippen zijn na de ingreep in balans en vormen een natuurlijk geheel. De binnenste schaamlippen puilen niet meer uit. Ze kunnen een ietwat onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk behouden. Dit is normaal. U bent binnen 2 weken hersteld van een operatie en kunt uw dagelijkse bezigheden hervatten. De schaamlippen behouden bijna altijd hun natuurlijke gevoeligheid. Het eindresultaat is na 6 tot 9 weken te zien.

De chirurgische ingreep kan gepaard gaan met enige pijn en zwelling in de schaamstreek. U kunt een pijnstiller nemen voor de pijn. De zwelling moet onmiddellijk na de procedure en gedurende enkele dagen worden behandeld met een zak bevroren erwten of een koud kompres. Houd de wond schoon door deze tijdens het douchen minstens twee keer per dag af te spoelen. Vervolgens kunt u met een crème over de wond en het omliggende gebied wrijven.

 

Na de schaamlippencorrectie wordt de wond gehecht met oplosbare hechtingen en niet verbonden. Het is daarom verstandig om een inlegkruisje of maandverband te dragen tegen eventueel bloedverlies. Tijdens de eerste vier tot zes weken na de ingreep mag u geen zware lichamelijke activiteit uitoefenen, zoals lichamelijke arbeid, intensieve sporten of zwaar tillen. Wacht tijdens de herstelperiode 4-6 weken voor geslachtsgemeenschap.

De kans op complicaties na een schaamlipcorrectie is nagenoeg nihil. Soms kan er een lichte bloeding optreden of kan de wond geïnfecteerd raken en geïnfecteerd raken. Roken leidt tot een slechte wondgenezing en een hoger risico op ontstekingen. De ervaren specialisten van Skin + Surgery werken volgens de modernste behandelingstechnieken en met de beste instrumenten om een veilige en resultaatgerichte behandeling te garanderen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: schaamlipcorrecties worden nu op grote schaal aangeboden door klinieken en zorgverleners, vaak tegen concurrerende tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerde cosmetisch arts of chirurg. Laat u tijdens een persoonlijk gesprek altijd goed informeren en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat vaak ook.

Schaamlipcorrectie incl. V-lift

Prijzen en vergoedingen

Na een schaamlipcorrectie bent u klachtenvrij en voel u zich weer goed in uw eigen lichaam. Het is een goede en betaalbare behandeling met blijvend resultaat. Bekijk onze transparante prijzen. Een schaamlipcorrectie wordt alleen vergoed om medische redenen.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds in combinatie met V-Lift

€ 2000,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds in combinatie met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-

Schaamlipcorrectie incl. V-lift

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer uw binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kun u hier hinder van ondervinden. De klachten die u hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer u last heeft van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heeft u het idee dat uw vagina afwijkt van de norm, zonder dat u lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om u te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij uzelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan uw gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als u ouder bent dan 18 jaar.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer u een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of uw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Het gebied eromheen mag eventueel worden ingesmeerd met een crème, let er op dat dit niet in de wond komt.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

 

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

 

Wilt u meer weten over het herstel na een schaamlipcorrectie? Irene heeft deze ingreep laten doen bij Skin + Surgery en deelt in dit blog haar ervaring.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld en na elk toiletbezoek.

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat uw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meet Dr. Thanya Tha-In

Onze locatie in Bergschenhoek

Schaamlipcorrectie incl. V-lift

Voel u weer op uw gemak

U verdient het om weer klachtenvrij te zijn. We helpen u graag verder, met aandacht voor uw verhaal. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact met ons op
070-200 20 70
Ma t / m zo 08:00 tot 22:00 uur

Meer informatie

Download de brochure

Wilt u meer informatie over een schaamlipcorrectie, of alles nog een keer lezen? Download nu gratis onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

* Als u uw e-mailadres invoert, sturen wij u ook onze maandelijkse nieuwsbrief. U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak