Draadlift of facelift: wat past bij jou?

Als het gaat over behandelingen om huidveroudering te verbetering heb je tal van opties. Deze lopen uiteen van niet-invasief tot minimaal invasief tot een chirurgische ingreep. Hoewel veel cosmetische behandelingen bedoeld zijn om de huid te verbeteren en verjongen, zijn de resultaten niet hetzelfde. Dit is vooral het geval bij draadlift en facelift behandelingen. Beide hebben een vergelijkbaar doel, maar de resultaten kunnen enorm verschillen.

 

Zowel de draadlift behandeling als een facelift, hebben als doel om de huidverslapping rondom de kaaklijn, wangen en hals te verbeteren. De ene is minimaal invasief en de andere is een operatie, en beide kunnen een jonger en frisser uiterlijk geven. Beide zijn geschikt voor specifieke kandidaten, maar hoe bepaal je welke van de twee geschikt is voor jou?

Wat is een draadlift?

Een draadlift verbetert huidverslapping en zichtbare tekenen van veroudering met behulp van oplosbare, chirurgische draden. Deze draden hebben tal van kleine weerhaakjes waardoor ze de verslapte huid, nadat de draden onder de huid worden ingebracht, kunnen liften. Daarnaast stimuleren ze de collageen aanmaak, waardoor je langdurig de huidkwaliteit verbeterd. Een draadlift is niet-chirurgisch, minimaal invasief en geeft natuurlijke resultaten.

Verschillende facelifts

In tegenstelling tot de draadlift, die onder de huid worden ingebracht en subtiel liften, verwijdert een facelift ook daadwerkelijk overtollige huid. Daarnaast worden onderliggende weefsels aangespannen en gelift. Face- en halslifts geven een jeugdiger uiterlijk en kunnen verslapte wangen, een verslapte hals en volumeverlies rondom de wangen beduidend verbeteren. Er zijn verschillende niveaus van faceliftchirurgie, afhankelijk van jouw behoefte. Deze technieken kunnen variëren van een “minilift” tot een “deep plane lift”. Welk type lift geschikt is voor jou is afhankelijk van de mate van verslapping van de huid en onderliggende weefsels.

Welke behandeling is geschikt voor jou?

Welke behandeling geschikt is voor jou is afhankelijk van je leeftijd, de huidkwaliteit en de mate van huidverslapping. Zeker gezien de draadlift behandeling ook collageen productie stimuleert, is een mate van collageen in het lichaam vereist. Omdat de collageen productie afneemt naarmate we ouder worden, zie we dat een draadlift behandeling optimaal is voor mensen tussen het 30ste en 45ste levensjaar. Heb je veel huidverslapping, diepe rimpels, een slappe hals of ben je ouder, dan ben je waarschijnlijk het meest geschikt voor een face- en/of halslift.

Hoewel de draadlift op subtiel wijze de eerste tekenen van veroudering kan tegengaan, kan het nooit hetzelfde liftende effect bereiken als een facelift. Een draadlift is meestal ideaal voor jongere cliënten die het begin van veroudering en huidverslapping beginnen te zien. Een operatie voelt vaak als een stap te ver, en willen slechts de symptomen bestrijden voor ze verergeren.

Persoonlijke en vrijblijvend advies

Wil je eerlijk en persoonlijk advies van een specialist? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult. We bespreken graag de verschillende mogelijkheden met je en stellen samen een behandelplan op dat past bij jouw wensen.

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster