Top 10 waarom vrouwen een labiacorrectie ondergaan

Vrouwen ondergaan een labiacorrectie voor verschillende redenen. Elke vrouw is uniek en daarom is elke schaamlipcorrectie ook anders. Door te grote binnenste schaamlippen kun je ongemak ervaren tijdens fysieke inspanning of geslachtsgemeenschap. Ook kan het voorkomen dat asymmetrische schaamlippen zichtbaar zijn tijdens het dragen van bijvoorbeeld een bikini wat onzekerheid met zich meebrengt.

 

Het is noodzakelijk dat we goed zorgen voor onze vagina. Het is het centrale punt waar nieuw leven begint en waar de vrouwelijke energie zit. Wij vinden het daarom extra belangrijk om hier openlijk over te communiceren en extra tips te geven. Omdat het een intieme ingreep is moet je je vertrouwt voelen bij de arts. De cliënten die wij hebben mogen behandelingen voelen zich naar de operatieve behandeling vrijer, zelfverzekerder en vrouwelijker.

 

Wij delen de 10 redenen waarom vrouwen kiezen voor een schaamlipcorrectie. Twijfel jij of vind je het nog te spannend? Voel je vrij om langs te komen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze consulent luistert naar jouw verhaal en geeft passend advies aan de hand van jouw wensen.

 

 

  1. Uiterlijke onzekerheid

Eén van de meest voorkomende redenen is het uiterlijk. Sommige vrouwen vinden de verhoudingen niet helemaal kloppen en willen dit symmetrisch hebben. Asymmetrie kan onzekerheid met zich mee brengen. Tijdens labiacorrectie kan dit mooi gecorrigeerd worden.

 

  1. Ongemak tijdens geslachtsgemeenschap

Een veel voorkomend probleem bij vrouwen is het zelfbeeld tijdens geslachtsgemeenschap. Je kunt hierbij denken aan asymmetrie of wanneer de binnenste schaamlippen in verhouding groter zijn dan de buitenste. Dit kan tijdens geslachtsgemeenschap pijnlijk zijn en onzekerheid met zich meebrengen. Tijdens een labiacorrectie kan de binnenste schaamlip verkleind worden, hierdoor kunnen beide problemen verholpen worden.

 

  1. Ongemak bij het dragen van ondergoed

Sommige vrouwen kunnen pijn ervaren tijdens het dragen van bepaalde soorten ondergoed of strakke broeken. Dit wordt veroorzaakt wanneer de kleine schaamlip te lang is waardoor er wrijving ontstaat met kledingstof. In dit geval zullen de binnenste schaamlippen verkleind worden.

 

  1. Verandering na de geboorte van een kind

Het komt vaak voor onder vrouwen dat de labia na de geboorte van een kind verandert. Denk hierbij aan het uitrekken of scheuren van de het schaamlipweefsel. Als gevolg kan dit lelijk of ongemakkelijk gevonden worden, bijvoorbeeld tijdens activiteiten. Tijdens een labiacorrectie kunnen onze specialisten beschadigd schaamlipweefsel en littekens verwijderen.

 

  1. Last tijdens fysieke inspanning

Elke vagina is anders, dit heeft natuurlijk te maken met de natuurlijke bouw van het vrouwelijk lichaam. Omdat de verhouding niet bij iedere vrouw hetzelfde is kan het voorkomen dat de kleine schaamlippen soms uitsteken over de grote schaamlippen. Dit kan tijdens fysieke inspanning lijden tot irritaties en chronische pijn. Bijvoorbeeld tijdens lange wandelingen, hardlopen of tennissen. De binnenste schaamlippen zullen verkleind worden om de pijn/ irritatie te verhelpen.

 

  1. Verandering door leeftijd

Door ouderdom wordt de huid losser, het weefsel minder sterk en gaat alles wat meer hangen. Dit geldt ook voor de schaamlippen. Het schaamlipweefsel kan slapper, losser, zachter en meer open worden. Dit kan zwaarder aanvoelen omdat de labia iets meer naar beneden zakt.

 

  1. Zichtbaarheid tijdens dragen zwemkleding of sportkleding

Laten we even vooropstellen dat niemand symmetrisch is, iedereen is authentiek. Helaas kan een asymmetrie bij de schaamlippen wel onzekerheid mee zich meebrengen. Wanneer de ene schaamlip groter is dan de andere schaamlip kan dit zichtbaar zijn wanneer je strakke sportkleding of een zwemkleding draagt. Tijdens een labiacorrectie zal ons gecertificeerd ars dit corrigeren.

 

  1. Last tijdens menstruatie

Door te grote schaamlippen of uitstekende binnenste schaamlippen kan je tijdens de menstruatie ongemak ervaren. Het bloed kan niet goed opgevangen worden in het maandverband waardoor het irritatie en pijn kan veroorzaken. Ook kan het storend zijn tijdens het inbrengen van bijvoorbeeld een tampon. Wij begrijpen dat dit niet prettig is en kunnen dit mooi corrigeren.

 

  1. Ongemak tijdens fietsen op paardrijden

Wanneer de binnenste schaamlippen in verhouding groter zijn kan dit irritatie veroorzaken. Als je constant met de schaamlippen tijdens het fietsen of paardrijden op een harde ondergrond schuurt kan dit erg pijnlijk zijn. Onze specialist kan de binnenste schaamlippen verkleinen waardoor dit probleem permanent verholpen kan worden.

 

  1. Het perfecte plaatje

Perfectie bestaat in onze ogen niet, maar een perfect gecreëerd beeld kan wel onzeker maken. Je ziet en hoort vooral wat mooi is maar niet altijd wat iets minder mooi of perfect is. We begrijpen dat het lastig is om niet kritisch naar jezelf te zijn of het uit te stellen omdat je je ervoor schaamt of niet over wilt praten. Hierdoor kun je langer rondlopen met problemen waardoor het kan verergeren. Alle informatie is bij ons in de kliniek strikt vertrouwelijk en wij gaan hier ook met veel zorg mee om.

 

Tijdens een (gratis) vrijblijvend consult luistert onze consulent naar jouw verhaal, geeft passend advies en maakt een persoonlijk behandelplan aan de hand van jouw wensen.

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster