Waar moet ik op letten bij het kiezen van een cosmetische kliniek?

Met een kleine aanpassing kun je al een grote verandering ervaren. Het kiezen van de juiste kliniek is daarom heel persoonlijk, je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de behandeling professioneel en nauwkeurig wordt uitgevoerd. Hier mag je ook best kritisch in zijn, het is tenslotte jouw lichaam.

Tegenwoordig zijn er zoveel klinieken die cosmetische behandelingen aanbieden. Maar op welke factoren moet je letten?

 

Een professionele cosmetische kliniek geeft de juiste voorlichting over de behandeling. De arts zal meekijken en eerlijk advies geven om het beste resultaat de behalen. Met het onderstaande stappenplan helpen wij je graag op weg om bij de juiste behandelaar uit te komen.

 

Tip 1: Kies een kliniek die NVCG (Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde) gecertificeerd is.
Dit is een vereniging voor cosmetische geneeskunde en heeft als doel om de kwaliteit en voorlichting van medische cosmetische behandelingen constant te blijven verbeteren.

 

Tip 2: Bekijk kliniekervaringen of reviews
De ervaring van een ander kan jou helpen om de juiste arts te kiezen. Ondanks dat jouw gevoel persoonlijk is kun je wel een goede inschatting maken hoe iemand te werk gaat. Werkt hij/zij heel subtiel of zie je duidelijk contrast? Je kunt dit bekijken op www.kliniekervaringen.nl of www.zorgkaartnederland.nl

 

Tip 3: Elk lichaam is uniek
Voor en na foto’s kunnen een goede inschatting geven wat de behandeling voor resultaat geeft. Let er wel op dat elk lichaam uniek is. De kans is daarom klein dat je precies hetzelfde resultaat behaald.

 

Tip 4: Plan een (vrijblijvend) consult in
Wanneer je een (meestal vrijblijvend) consult inplant kun je even kennismaken van de arts en krijg je een betere indruk van de kliniek. Laat je goed informeren en stel eventueel vragen. Tip: Het kan best spannend zijn, schrijf je vragen op zodat je niks vergeet. Denk hierbij aan de voor en nazorg, rustdagen en of je opgehaald moet worden na de behandeling.

 

Tip 5: Goedkoop is duurkoop
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een behandeling in het buitenland, de meest populaire behandelingen zijn neuscorrecties, bovenooglidcorrecties of borstvergrotingen. Dit heeft ook een keerzijde. Klinieken in het buitenland werken met andere merken, hier kan het lichaam op reageren. Ook kunnen er complicaties optreden waar je direct voor terug moet kunnen voor een controle, wat niet altijd verzekerd wordt.

 

Aan kwaliteit hangt een prijskaartje. Door de prijzen laag te houden worden behandelingen aantrekkelijk gemaakt. Maar ze zeggen niet voor niks, goedkoop is duurkoop. Hoge prijzen betekenen in de meeste gevallen, betere kwaliteit producten, meer ervaring en extra controlemomenten. Laat je vooral niet verleiden.

 

Tip 6: Ga op je gevoel af
Kies een kliniek waar jij je prettig bij voelt. Zij moeten jou het vertrouwen geven dat je in goede handen bent. Dit geldt vanaf het moment dat je binnenkomt tot het moment dat je weer buiten staat. Je bent niet verplicht om direct een afspraak in te plannen, denk er even over na, bespreek het en bel later even terug als je zeker weet wat je wilt.

 

Wil je een behandeling bij ons ondergaan of heb je nog vragen? Plan een vrijblijvend consult in, één van onze specialisten kijkt graag met je mee en geeft je passend advies.

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster