Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Facelift na gewichtsverlies

Bent u in korte tijd veel afgevallen? Gezond leven is fantastisch, maar veel afvallen in korte tijd heeft ook andere gevolgen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Facelift na gewichtsverlies

Gezonder willen leven is een mooi doel en het is fantastisch als u dat doel heeft bereikt. Na veel afvallen kan er echter sprake zijn van overtollig huid. Laat dit uw geluk niet in de weg staan, wij kunnen u helpen.

Bent u in korte tijd veel afgevallen? Waarschijnlijk heeft u meer energie, een gezondere levensstijl en heeft u er ontzettend hard voor gewerkt. Gezond leven is fantastisch, maar veel afvallen in korte tijd heeft ook andere gevolgen. De huid wordt slapper, waardoor het lijkt alsof u meer rimpels heeft en u kunt er vermoeider uitzien, terwijl u zich juist eindelijk fitter voelt!

 

Dat we van gezond eten en voldoende bewegen afvallen is inmiddels wel bekend, maar wanneer er sprake is van extreem overgewicht of (morbide) obesitas, wordt vaak bariatrische chirurgie geadviseerd. Er bestaan twee soorten bariatrische chirurgie: een maagverkleining (door middel van een sleeve of maagband) en een maagomleiding (gastric bypass). Deze behandelingen leiden vaak tot een enorm gewichtsverlies, waarbij het lichaam zeer ingrijpend veranderd. Iemand wordt veel slanker, maar de stevigheid van de huid wordt juist minder, omdat de elasticiteit van de huid het snelle gewichtsverlies niet goed kan bijhouden.

 

Met het toenemen van de mogelijkheden om overgewicht tegen te gaan, zien we ook de vraag naar countourherstellende ingrepen stijgen. Vaak wordt gedacht aan een buikwandoperatie of het verwijderen van de overtollige huid rondom armen en benen. Toch is er een grote groep mensen die zich stoort aan de verslapte huid rondom de hals en het gezicht. Een veelgehoorde klacht is in dit geval dat het gezicht en de hals niet te verhullen zijn met kleding, zoals het lichaam dat wel is.

 

Een facelift kan in dit geval uitkomst bieden en helpen bij overtollig en verslapte huid na veel afvallen. Het is een ingreep die met behulp van een roesje en lokale verdoving kan worden uitgevoerd. Indien nodig wordt hardnekkig vet, dat zorgt voor een onderkin, met behulp van liposuctie verwijderd. Omdat de halsspier (platysma) vaak dun is geworden vanwege overgewicht, kan deze tijdens de ingreep direct worden hersteld. Ten slotte wordt de onderliggende, verslapte bindweefsellaag (de SMAS laag) gelift en het overtollige huid verwijderd. Het resultaat is een strakkere gezichtscontour en meer definitie aan wangen, kin, kaaklijn en hals.

 

Dankzij een facelift kunt u, ook na veel gewichtsverlies, genieten van de enorme prestatie die u heeft geleverd. U bent gezonder, zit beter in uw vel en ziet er eindelijk weer uit zoals u zich van binnen voelt. Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. We bespreken graag wat we voor u kunnen betekenen. U verdient het!

Facelift na gewichtsverlies

Onze resultaten van een facelift

Bekijk de resultaten van de verschillende faceliftbehandelingen die onze specialisten hebben uitgevoerd en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen. Aan de hand van foto’s voor en na de behandeling zie je duidelijk het natuurlijke resultaat van de gezichtsverjonging.

Facelift na gewichtsverlies

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Aan een facelift gaan altijd meerdere adviesgesprekken vooraf, zowel bij de consulent als bij de chirurg. U heeft tijdens het vrijblijvende consult alle ruimte om in een persoonlijk gesprek uw vragen te stellen en uw wensen en verwachtingen over de behandeling uit te spreken. Onze chirurg Dr. Thanya Tha-In beoordeelt of een facelift een geschikte behandeling voor u is en welke soort facelift het beste resultaat geeft. U krijgt alle informatie over de faceliftbehandeling en u krijgt uitleg over het gehele behandeltraject, van de voorzorg tot de nazorg. Er wordt verteld welk eindresultaat u van de behandeling kunt verwachten. Er worden vooraf foto’s gemaakt, die naast de foto’s na de chirurgische ingreep worden gelegd. U kunt het natuurlijke resultaat van de facelift hierdoor mooi zien.

 

Om te begrijpen waar u vandaan komt en waarom u een facelift wenst, nemen we graag de tijd om u eerst goed te leren kennen. Het belangrijkste van de gehele behandeling is dat wij begrijpen wat uw wensen zijn. Wilt u een natuurlijk resultaat, passend bij uw leeftijd? Wat zijn uw belangrijke plus- en minpunten? Hoe is de symmetrie van uw gezicht? Door u te leren kennen, begrijpen we wat u zou willen. Het gaat uiteindelijk om u. U mag de tijd nemen voor uw beslissing. Het is uw gezicht! Wij brengen uw innerbeauty en uw uiterlijke schoonheid weer in balans.

Een facelift is een poliklinische behandeling, waarvoor geen opname noodzakelijk is. U mag na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. U mag alleen nog niet zelf autorijden. Neem daarom iemand mee naar onze kliniek of laat iemand u na de behandeling met de auto ophalen. Er worden in onze kliniek verschillende faceliftbehandelingen onder verdoving uitgevoerd. Bij een facelift wordt niet alleen de huid gelift, ook het onderliggende bind- en spierweefsel wordt strakgetrokken en het verzakte vetweefsel wordt naar zijn oorspronkelijke plek teruggebracht. Indien nodig wordt er liposuctie op de hals toegepast om de onderkin te verwijderen.

 

Een facelift duurt 3 tot 4 uur, waarbij zowel de huid van de wang als het onderliggende steunweefsel wordt gelift. De kaaklijn wordt strakker en de neuslippenplooi prominenter. Met behulp van liposuctie wordt ook uw onderkin aangepakt. Het eerste resultaat is al na 1 tot 2 weken zichtbaar. Het definitieve, natuurlijke resultaat toont zich na enkele maanden tot een jaar. Het resultaat houdt lang aan. De huidveroudering gaat wel door. Een facelift kan na 10 tot 15 jaar worden herhaald.

We begeleiden u graag door het hele behandel- en genezingsproces. Wij werken met een speciaal ontwikkeld voor- en nazorgprotocol, zodat u maximaal voorbereid bent en met veel plezier uw herstel tegemoet gaat. Uw gezicht is de dagen na de facelift wat gezwollen en voelt strak aan. Bij lichte napijn volstaat het nemen van een paracetamol. De zwelling en blauwe plekken verdwijnen vanzelf binnen een paar weken. Neem in de eerste week voldoende rust en slaap in rugligging op een extra hoofdkussen. Dit helpt tegen de zwelling, verkleint de kans op een nabloeding en bevordert het genezingsproces. Vermijd in de eerste drie weken drukken, persen, bukken of tillen. Verricht in de eerste zes weken geen zware fysieke inspanningen.

 

U bereikt het beste resultaat en de snelste genezing met een gezonde levenswijze. Stop in ieder geval met roken tot de hechtingen eruit zijn, drink geen warme dranken om gezichtsstuwing te voorkomen en ga niet intensief kauwen op vast voedsel. Anders komen hierdoor de hechtingen in het gezicht onder druk te staan. Blijf na de facelift normaal bewegen, zodat de bloedsomloop goed op gang blijft en de wond snel geneest. U bent na één tot twee weken weer toonbaar en in staat om uw dagelijkse sociale activiteiten te hervatten. Stel uw gezichtshuid in de eerste drie maanden niet bloot aan fel zonlicht en ga niet onder de zonnebank of naar de sauna. We adviseren vanaf 3 maanden na de behandeling een aantal bindweefselmassages. Dit maakt de huid, onderliggende weefsels en littekens soepel en zacht, en bevordert het herstel.

De facelift is een veelvoorkomende chirurgische ingreep bij Skin + Surgery Clinics, met een zeer geringe kans op complicaties. Er kan in sommige gevallen een allergische reactie, nabloeding of infectie optreden. Dit komt echter weinig voor, aangezien onze hooggekwalificeerde en ervaren specialisten werken volgens de modernste behandeltechnieken en gebruik maken van de beste instrumenten.

 

Incidenteel kunnen specifieke complicaties optreden als beschadiging van de zenuwen, asymmetrie, hypertrofische (rode, jeukende) littekens, haarverlies of gevoelloosheid van een deel van je gezicht, dat meestal niet blijvend is. Neem bij twijfel direct contact op met uw behandeld arts bij Skin + Surgery. Onze artsen zijn goed bereikbaar.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: facelifts worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg. Laat u daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Facelift na gewichtsverlies

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery Clinics levert de hoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. De kosten van de verschillende behandelingen zijn transparant en duidelijk. Een facelift wordt alleen vergoed bij een medische indicatie.

Facelift S-lift

€ 4000,-

Facelift MACS Lift

€ 5000,-

Facelift

€ 7500,-

Facelift en halslift

€ 9000,-

Dr. Tha-In Signature Lift

€ 10.000,-

Halslift icm platysmaplastiek

€ 5000,-

Liposuctie hals

€ 1500,-

Face slimming

€ 3000,-

Volledige sedatie (indien gewenst of noodzakelijk)

€ 1000,- per uur

Facelift na gewichtsverlies

Veelgestelde vragen

Een facelift om overtollig huid te verwijderen is per definitie een chirurgische ingreep. Dat betekent dat u wordt geopereerd. Het is een behandeling die wordt uitgevoerd als de huid van het gezicht door extreem gewichtsverlies verslapt is. Tijdens de ingreep wordt de huid strakker gemaakt en gelift. Hierdoor krijgt u een strakke kaaklijn, hals, gladde huid en uw jeugdige contouren terug.

Welke type facelift nodig is om u de gewenste resultaten te geven, zal in samenspraak met de chirurg worden besloten. Bij Skin + Surgery zijn we gespecialiseerd in verschillende type lifts en technieken.

 

De S-Lift: hierbij wordt alleen de huid van de wang gelift, daarom wordt de ingreep ook wel ‘minilift’ of ‘mini facelift’ genoemd. Deze techniek is geschikt tot een bepaalde leeftijd en als de verslapping zich heeft beperkt tot de bovenste laag van de huid. Als er ook sprake is van verslappen van de onderliggende weefsellagen, zal de MACS-Lift of een facelift een betere keuze zijn.

 

De MACS-lift: hierbij wordt niet alleen de huid van de wang gelift, zoals bij de S-Lift of minilift, maar wordt ook het onderliggende steunweefsel meegenomen. Deze techniek is geschikt wanneer er meer verslapping is, wanneer er sprake is van een groter te liften gebied en is vaak van toepassing vanaf een bepaalde leeftijd. De hals wordt bij een MACS-lift niet meegenomen.

 

Face- en halslift: bij een face-/halslift wordt via een verlengde incisie achter het oor niet alleen de huid van de wang en het onderliggende steunweefsel gelift, maar ook de hals wordt meegelift.

 

Halslift met platysmaplastiek: deze lift wordt geadviseerd als met name de hals (en onderliggende spieren) zijn verslapt. De huid van het gezicht wordt bij deze behandeling niet meegelift.

 

Face slimming: deze unieke behandeling pakt bolle hamsterwangen en een hardnekkige onderkin aan. In dit geval is er dus geen sprake van enorme verslapping, maar wel van ongewenst volume waardoor u bijvoorbeeld een babyface heeft.

Een facelift is geschikt voor mensen die een natuurlijke verandering in hun gezicht wensen, en de verslapping willen verhelpen die er door de jaren heen is ontstaan. De mate van de verslapping van de huid en onderliggende weefsels bepalen of een facelift noodzakelijk is. De chirurg zal altijd beoordelen welk type lift u het mooiste resultaat kan geven. De leeftijd voor een facelift kan variëren van 40 tot 70 jaar. Al adviseren we om na het 70ste levensjaar geen operatieve lift meer te doen. De reden is dat door de leeftijd de onderlaag vaak ernstig verslapt is en daardoor niet goed gelift kan worden.

Bij elke chirurgische behandeling is er kans op een complicatie. Daarom is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de ingreep en de mogelijke complicaties. Er bestaat het risico op een allergische reactie, bloeding, infectie of zenuwletsel. De kans hierop is zeer klein. Onze instrumenten zijn van de beste kwaliteit. We werken met hele fijne naalden en fijne diathermie, zo om trauma aan het weefsel zoveel mogelijk te minimaliseren.

 

Specifieke complicaties bij een facelift zijn beschadigingen van de zenuwen, asymmetrie, haarverlies, vorming van hypertrofische littekens en gevoelloosheid van een deel van het gezicht. De complicaties zijn niet blijvend en herstelt vaak in de loop der tijd van 3-4 maanden na de ingreep.

 • Neem voldoende rust in de week na uw behandeling. Zorg ervoor dat er iemand u kan helpen.
 • Slaap in rugligging op 2 hoofdkussen. Dit verkleint de kans op nabloeding en zwelling. Het bevordert de genezing.
 • In de eerste drie weken na de behandeling mag u niet drukken, persen, tillen of bukken.
 • Wij raden u aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties.
 • Vermijd intensief kauwen van vast voedsel. Hierdoor komen de hechtingen in het gezicht onder druk te staan.
 • Drink geen warme dranken, zoals thee of koffie, om stuwing in het gezicht te voorkomen.
 • Zwellingen en bloeduitstortingen worden de eerste drie dagen erger en nemen daarna weer langzaam af.
 • Het is verstandig om normaal in beweging te blijven. Dit is goed voor de bloedsomloop en de wondgenezing.
 • Onderneem geen zwaar en inspannend werk en ook geen sportactiviteiten gedurende de eerste zes weken.
 • Plan u sociale contacten. Blijf een weekje thuis. Het behandelde gebied zal de eerste week blauw, gezwollen en gekneusd uitzien. Ook kunnen de littekens direct na de behandeling rood en gezwollen zijn. Dit is soms wel even schrikken.
 • Eén à twee weken na een facelift bent u meestal weer toonbaar en kan u uw sociale activiteiten weer hervatten.
 • We adviseren u de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.
 • Na 3 maanden is het raadzaam om te beginnen met bindweefselmassages. Dit versoepelt de huid, onderliggende weefsel en littekens. De massages bevorderen het herstel en zorgen voor langer behoud van het resultaat.
 • Vermijd emotionele opwinding. Na enkele weken komt alles weer goed.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Facelift door Dr. Thanya Tha-In

Hoe gaat een facelift behandeling in zijn werk?

Dr. Thanya Tha-In beantwoordt je vragen over een facelift

Wat is een geschikte leeftijd voor een facelift?

Facelift na gewichtsverlies

U verdient het

Bij Skin + Surgery begrijpen we dat een facelift een spannende stap is. U wordt dan ook persoonlijk begeleid gedurende het hele proces.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wilt u meer informatie over een facelift of alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als u uw e-mailadres invult, sturen we u ook onze maandelijkse nieuwsbrief. U kunt zich hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Dit is wat onze klanten van ons vinden

De berekende score van Skin+Surgery Clinics in Bergschenhoek op basis van 182 ervaringen is 8,8 / 10

10/10
Vanaf het begin, het consult, tot de behandeling zelf ben ik zo goed geholpen. Esther de assistent, en Thanya de chirurg zijn echt toppers. Schone mooie locatie, een erg goede behandeling en na drie weken zie ik er weer helemaal tip en top uit. Ik ben echt heel erg tevreden en kan iedereen Thanya en deze kliniek aanraden.
Frank van den Bichelaer
10/10
Nadat mijn vriend een ooglidoperatie heeft ondergaan, ben ik dat ook gaan doen. Alles verliep makkelijk. De operatie ging gemakkelijk. De assistente liep zelfs mee naar de auto. Een ice-pack nam ik mee de auto in. Dat was erg lekker. Direct urenlang koelen. Tip: 24uur liggen met zakjes diepvries erwten en de volgende dag geen blauwe plekken.
Ze hebben me 's morgens direct gebeld over voorgang. Alles keurig. Ben heel blij met resultaat! Gisteren eindcontrole. Dank je Tanya!
Saskia
9/10
Vakkundig en zeer professioneel. Zeer fijne kliniek en totaal geen blauwe plekken of bulten, mijn angst heb ik overwonnen door goed personeel en luisterend oor.
Wendy
Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak