Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Ooglidcorrectie: herstel

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie? En wat is het verloop? Goeie vragen als je een ooglidcorrectie overweegt. We beantwoorden ze graag!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Ooglidcorrectie: het herstel

Wat kun je verwachten tijdens het herstel van een ooglidcorrectie? Hoelang duurt het en wanneer kun je je dagelijkse leven weer oppakken? Goeie vragen als je een ooglidcorrectie overweegt. We delen graag onze ervaringen en begeleiden je gedurende de hele nazorg. Alles voor een goed verloop van jouw herstel na een ooglidcorrectie!

Hoe lang het herstel na een ooglidcorrectie duurt, en wat het verloop is, verschilt een beetje per persoon. Maar de specialisten ervaren dat het verloop van het herstel doorgaans bij iedereen hetzelfde gaat: de eerste paar dagen word je blauw en kun je zwelling ervaren, de eerste week wordt rust geadviseerd en na twee weken kun je dagelijkse activiteiten weer oppakken.

Het grootste deel van de zwelling is binnen twee weken verdwenen, maar het duurt tot zes maanden voordat het uiteindelijke resultaat van een ooglidcorrectie zichtbaar is.

Hoelang het herstel duurt na een ooglidcorrectie is afhankelijk van de mate waarin de nazorg netjes wordt nageleefd. Als er goed rust wordt genomen en er in de eerste dagen goed wordt gekoeld, kun je over het algemeen met twee weken de dagelijkse activiteiten weer oppakken.

Afhankelijk van de omvang van de opratie, hoeveel vet er is weggehaald, of juist alleen huid, kan de duur van het herstel ook korter zijn. Na een week vindt de eerste controle plaats en worden de hechtingen verwijderd. Dit is een goed moment om met de chirurg de verloop van het herstel te overleggen en te bespreken welke activiteiten weer kunnen worden opgepakt.

Bij een ooglidcorrectie worden de incisies altijd in de natuurlijke plooi van de oogleden gemaakt. Dit is om ervoor te zorgen dat de littekens van de ooglidcorrectie wegvallen in de plooi en daarom nauwelijks zichtbaar zijn. Het kan even duren voordat de littekens volledig vervaagt zijn. Tevens wordt er littekencrème meegegeven, om de duurt van het herstel te minimaliseren en de kans op littekens zo klein mogelijk te maken.

Nazorg na een ooglidcorrectie

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van ooglidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en herstel je zonder complicaties. Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie. Wij adviseren je om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang je zicht belemmerd is. Contactlenzen mag je gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kan je weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn. Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Wondverzorging en herstel

Wij adviseren je om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

Na de operatie kan je last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat je je ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag je niet zelf afknippen. De dag na de operatie mag je weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

Nabehandeling en controle na een ooglidcorrectie

Er vinden altijd minimaal twee controle momenten plaats na een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery. We zien je na een week (ongeveer 7-9 dagen) om de hechtingen te verwijderen en te kijken hoe het met je gaat. De arts beoordeelt dan je herstel, de wondgenezing, je blauwheid en je zwelling. Dat is tevens het moment dat de arts je laat weten of je al met de litteken crème kunt beginnen. Je komt na 5-6 weken nogmaals terug voor een eindcontrole. De arts heeft dan nogmaals een goed beeld van het verloop van je herstel en kan dan al goed beoordelen hoe het eindresultaat wordt. We zetten samen de voor- en na foto’s naast elkaar zodat je goed het verschil kunt zien van de ingreep. Is er tussentijds of daarna een extra controle nodig, dan kun je die uiteraard bij ons inplannen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Ooglidcorrectie

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery Clinics is transparant in haar prijzen. De kosten zijn afhankelijk van de behandeling, maar de prijzen zijn altijd inclusief de voor- en nazorg. Soms wordt een bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie om medische redenen vergoed. Informeer naar de mogelijkheden bij je zorgverzekeraar.

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 690,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie en aanpassen spier

€ 900,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen

€ 1000,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen en lift

€ 1800,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, losmaken arcus en vet repositie

€ 2200,-

Boven- en onderooglidcorrectie

€ 2300,-

Boven- en onderooglidcorrectie incl. losmaken arcus en vet repositie

€ 2800,-

Ooglidcorrectie herstel

Veelgestelde vragen

Bij een ooglidcorrectie wordt overtollige huid en vet van de boven- en of onderoogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt. Een ooglidcorrectie kan ook worden uitgevoerd vanuit medisch oogpunt, wanneer de overhangende oogleden voor klachten zorgen. In beide gevallen is de ingreep hetzelfde.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door jou gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al je vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat je een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Ervaringen herstel ooglidcorrectie

“Het is me alles meegevallen!”

Als we mensen terugzien op controle en met name luisteren naar hun ervaringen met het herstel na een ooglidcorrectie, horen we over het algemeen dat het meevalt. Naast zwelling en blauwheid is er weinig pijn en komen complicaties nauwelijks voor. Mensen zijn vooral heel blij dat ze eindelijk de stap hebben genomen, en daar doen we het uiteindelijk voor!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak