Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Bovenooglidcorrectie herstel

Ben je van plan een bovenooglidcorrectie te ondergaan en wil je meer weten over bovenooglidcorrectie herstel? Skin + Surgery deelt het met je.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Bovenooglidcorrectie herstel

Een bovenooglidcorrectie is dé manier om van hangende oogleden af te komen. Het herstel van een bovenooglidcorrectie is over het algemeen redelijk makkelijk. Skin + Surgery bespreekt graag het bovenooglidcorrectie herstel proces zodat je een idee hebt,

Bovenooglidcorrectie herstel – Het herstel van een bovenooglidcorrectie is redelijk eenvoudig, alhoewel dit verschilt per persoon. Ook de duur van het herstel verschilt per persoon. Houd er rekening mee dat na een bovenooglidcorrectie de meeste zwelling en verkleuringen na 1 á 2 weken zijn weggetrokken. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 6 maanden bereikt.

 

Een goed bovenooglidcorrectie herstel begint bij de voorbereiding. Zo raden we je bijvoorbeeld aan te stoppen met roken voor de behandeling. Bij het gebruik van aspirine of bloedverdunners adviseren we om hier enkele dagen van tevoren mee te stoppen. De volgende punten zijn belangrijk na te leven na ingreep, om zo herstel te stimuleren.

 

  • Start meteen na de ooglidcorrectie met het koelen van de oogleden, om de zwelling en roodheid tegen te gaan. Koel de wond elk uur, voor een kwartier met een koelbril. Je houdt hierbij een gaasje tussen je ogen en de koelbril.
  • Je mag een dag na de ingreep douchen en met een zachte straal je ogen spoelen. Het behandelgebied dep je zacht met een handdoek droog, dit doe je zonder te wrijven.
  • Slaap de eerste dagen met een extra kussen, zodat je hoofd hoger ligt. Dit helpt de zwelling te verminderen en stimuleer bovenooglidcorrectie herstel. Bij lichte pijnklachten is een paracetamol toereikend.
  • Verricht in de eerste week geen forse lichamelijke inspanningen, zoals zware fysieke arbeid, tillen, bukken of intensief sporten.
  • De hechtingen worden na 7 tot 9 dagen verwijderd. Het wordt afgeraden om tot die tijd te roken.
  • Na 2 tot 3 weken zijn de wondjes volledig dicht en de korstjes verdwenen. Je mag weer make-up aanbrengen en contactlenzen dragen.
  • Je komt tot 6 weken na de ooglidcorrectie op controle bij de arts.
  • Blijf met je behandelde oogleden de eerste 3 maanden uit de felle zon en ga niet onder de zonnebank of naar de sauna.

 

Wanneer deze adviezen worden opgevolgd, is een goed bovenooglidcorrectie herstel een logisch gevolg! Skin + Surgery voert boven– en onderooglidcorrecties uit en ook dubbele ooglidcorrecties (ook wel Aziatische ooglidcorrecties genoemd). Lees hier meer over de verschillende soorten ooglidcorrecties die wij aanbieden en plan een vrijblijvend adviesgesprek met ons in om de mogelijkheden te bespreken.

Skin + Surgery is goed te bereiken vanuit verschillende plaatsten in Nederland. Skin + Surgery beschikt over klinieken in Den Haag en Bergschenhoek in Rotterdam. Je mag absoluut niet alleen naar huis rijden na een bovenooglidcorrectie, dus zorg dat iemand mee gaat, of dat je wordt opgehaald.

 

Onze klinieken in Bergschenhoek, Leidsche Rijn en Den Haag zijn goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. De auto is logischerwijze iets sneller. Je kunt hier je reis plannen naar onze kliniek in Bergschenhoek in Rotterdam met behulp van Google Maps. Plan hier je reis als je onze kliniek in Den Haag wil bezoeken.

Bovenooglidcorrectie herstel

Bovenooglidcorrectie herstel resultaten & reviews

Een foto direct genomen na een bovenooglidcorrectie ziet er zeer anders uit dan een bovenooglidcorrectie herstel foto. Wanneer de zwelling is weggetrokken, zul je merken dat de uitstraling meteen verandert. Het gezicht lijkt opener en de ogen zien er sprekender uit. Het effect van een bovenooglidcorrectie verschilt per persoon en persoonlijke esthetiek. Onze cliënten delen hun ervaringen bij Skin + Surgery en hun bovenooglidcorrectie herstel verhalen op Kliniekervaringen. Lees hun verhalen en laat je overtuigen.

Bovenooglidcorrectie herstel

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden wordt altijd voorafgegaan door een adviesgesprek met een van onze gekwalificeerde en ervaren artsen. Je kunt eenvoudig via onze website een afspraak maken voor een gratis consult. Je kunt tijdens het persoonlijke gesprek met onze chirurgische arts aangeven waar je je aan stoort, welke oogklachten je hebt en wat je graag veranderd wilt zien. Het adviesgesprek vindt plaats in een ontspannen setting, zodat je je helemaal op je gemak voelt. Je voert het gesprek met de arts die je behandelt.

 

Je mag tijdens het gratis consult al je vragen stellen over de behandeling, de nazorg, de risico’s en de kosten. Je krijgt deskundig en eerlijk antwoord. Er wordt onderzocht of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. Je krijgt duidelijke uitleg over het gehele behandeltraject en het te verwachten resultaat. Tijdens dit eerste consult worden foto’s gemaakt van vóór de behandeling. Deze worden in een later stadium naast de foto’s gelegd ná de chirurgische ingreep. Je ziet zo het positieve effect van een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden.

Een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden vereist geen opname in onze kliniek. Het is een poliklinische behandeling en betrekkelijk eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Als je heel zenuwachtig bent, kan kalmerende medicatie worden voorgeschreven. Onze patiënten mogen na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij hangende oogleden. Het behandelgebied wordt eerst afgetekend. Na een minieme incisie wordt het teveel aan huid- en vetweefsel weggehaald. Het litteken van de hechting valt precies in de natuurlijke huidplooi. Deze is later vrijwel niet zichtbaar. Bovenooglidcorrectie herstel is optimaal wanneer de nazorg adviezen worden nageleefd.

 

Een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd als je last hebt van wallen onder je ogen. Onze specialist maakt een klein sneetje onder de wimperrand, waarna het overtollige huid- en vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd. De huid wordt vervolgens samengetrokken en gehecht. Het litteken onder je wimpers is niet of nauwelijks zichtbaar. Een ooglidcorrectie is een pijnloze behandeling die circa 1 uur duurt. Je mag na de behandeling niet zelf autorijden vanwege de zwelling rond de ogen en het daardoor verminderde zicht. Een ooglidcorrectie heeft een langdurig resultaat. Je hebt – bij een goede huidverzorging en gezonde levenswijze – 10 tot 15 jaar plezier van de behandeling.

Jouw nazorg is onze zorg. We werken met een speciaal ontwikkeld nazorg protocol, zodat het bovenooglidcorrectie herstel vlot is met minimaal kans op complicaties.

Je mag een dag na de ingreep douchen en met een zachte straal je ogen spoelen. Dep het behandelgebied met een handdoek droog, zonder te wrijven. Start meteen na de ooglidcorrectie met het koelen van de oogleden, om de zwelling en roodheid tegen te gaan. Koel de wond elk uur een kwartier met een koelbril, waarbij je een gaasje tussen je ogen en de koelbril plaatst. Slaap de eerste dagen met een extra kussen, zodat je hoofd hoger ligt. Bij lichte pijnklachten is een paracetamol toereikend.

 

Verricht in de eerste week geen forse lichamelijke inspanningen, zoals zware fysieke arbeid, tillen, bukken of intensief sporten. De hechtingen worden na 7 tot 9 dagen verwijderd. Het wordt afgeraden om tot die tijd te roken. Na 2 tot 3 weken zijn de wondjes volledig dicht en de korstjes verdwenen. Je mag weer make-up aanbrengen en contactlenzen dragen. Je komt tot 6 weken na de ooglidcorrectie op controle bij de arts. Blijf met je behandelde oogleden de eerste 3 maanden uit de felle zon en ga niet onder de zonnebank of naar de sauna.

Een ooglidcorrectie is een kleine en betrekkelijk eenvoudige ingreep, zonder grote risico’s of kans op complicaties. Het is normaal dat er na de behandeling roodheid, zwelling en bloeduitstortingen rond de ogen zichtbaar zijn. Je kunt last hebben van lichte napijn die vanzelf of met een paracetamol overgaat. In incidentele gevallen treden complicaties op, zoals een nabloeding, oogontsteking, ongevoeligheid van de ooglidrand, ongelijke oogleden, cysten of littekenvorming. Neem bij twijfel altijd contact op met de specialisten van Skin + Surgery Clinics.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Met zorg en aandacht legt ze je de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten arrow-right

Let op: ooglidcorrecties worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg wat betekent dat bovenooglidcorrectie herstel niet gegarandeerd is. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Bovenooglidcorrectie herstel

Prijzen en vergoedingen

Bij Skin + Surgery stimuleren we bovenooglidcorrectie herstel door de voor- en nazorg in de prijs mee te nemen. Zo weet jij waar je aan toe bent na een bovenooglidcorrectie bij Skin + Surgery. De totaalprijs hangt af van welke behandelingen je kiest. Onderga je een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden wegens medische redenen? Dan kan dit in sommige gevallen worden vergoed door jouw zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw zorgverzekeraar.

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 690,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie en aanpassen spier

€ 895,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen

€ 950,-

Boven- en onderooglidcorrectie

€ 1950,-

Boven- en onderooglidcorrectie incl. losmaken arcus en vet repositie

€ 25000,-

Bovenooglidcorrectie herstel

Veelgestelde vragen

Bij een bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden, wordt overtollige huid en vet van de boven oogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt. Een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden kan ook worden uitgevoerd vanuit medisch oogpunt, wanneer de overhangende oogleden voor klachten zorgen. In beide gevallen is de ingreep hetzelfde.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door jou gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al je vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat je een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van ooglidcorrecties, werken we met een speciaal voor- en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en is het bovenooglidcorrectie herstel je zonder complicaties.

Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie.
Wij adviseren je om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang je zicht belemmerd is.

Contactlenzen mag je gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kan je weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.
Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Voor bovenooglidcorrectie herstel adviseren wij je om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

Na de operatie kan je last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat je je ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag je niet zelf afknippen.

De dag na de operatie mag je weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

Om bovenooglidcorrectie herstel te stimuleren raden we je aan met een extra kussen te slapen, zodat je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam. Dit gaat zwelling tegen.
Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen.

Om het bovenooglidcorrectie herstel te controleren, plannen we een controleafspraak in. Na 7-9 dagen worden de hechtingen en pleisters tijdens deze afspraak verwijderd.
Tot 6 weken na de operatie kom je voor controle bij je behandelend arts.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Ooglidcorrectie door Drs. Leanne Wong

Ooglidcorrectie: hoe verloopt de ingreep?

Ooglidcorrectie door Dr. Thanya Tha-In

Kennismaken met Dr. Thanya Tha-In

Bovenooglidcorrectie herstel

Het liefst dicht bij huis behandeld worden?

Je weet het zeker! Je gaat een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren en nu je meer weet over bovenooglidcorrectie herstel, is het tijd om een afspraak te maken bij Skin + Surgery. Skin + Surgery beschikt over twee klinieken in Nederland: een in Den Haag en een in Bergschenhoek, in de buurt van Rotterdam. Dat maakt onze klinieken goed bereikbaar vanuit bijna heel Nederland! Een bovenooglidcorrectie verandert jouw blik op de wereld. Plan dus snel een vrijblijvend adviesgesprek in en laat je helpen door onze specialisten.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2022 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak