Voor- en nadelen

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

Ooglidcorrectie kosten

De juiste behandeling voor jou?

Ben je geïnteresseerd in het ondergaan van een ooglidcorrectie en wil je de voor- en nadelen afwegen? Skin + Surgery heeft de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie voor je verzameld.

Hoogste kwaliteit

NVCG gecertificeerd

Persoonlijke aandacht

Innerbeauty

Natuurlijk resultaat

Ooglidcorrectie voor- en nadelen (voordelen)

Ooglidcorrectie voor- en nadelen –  Hieronder lees je alle ooglidcorrectie voordelen.

Je ziet er natuurlijk uit, net als jij, alleen jonger.
Tegenwoordig kunnen plastische topchirurgen natuurlijk ogende resultaten bereiken dankzij technologie, expertise en vakmanschap. In het verleden, maar ook zelfs nu, verwijderen sommige chirurgen te veel vet in een poging om de omgeving rondom de ogen te “strakken”. Het effect? De cliënt ziet er ‘getrokken’ en onnatuurlijk uit. Daarom is het zeer belangrijk dat je voor de juiste kliniek kiest, wanneer je de knoop doorhakt. Sommige ‘chirurgen’ bieden prijzen aan die te mooi zijn om waar te zijn en vaak is dat ook zo wanneer we kijken naar de resultaten.

Herstel is relatief eenvoudig.
Wederom, zorgt de juiste technologie, expertise en vakmanschap ervoor dat de procedure rondom een ooglidcorrectie vergemakkelijkt wordt. Onze specialisten hebben jarenlange kennis en ervaring en weten precies waar ze mee bezig zijn. Bij Skin + Surgery is de voor- en nazorg van een ooglidcorrectie inbegrepen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt last krijgen van zwelling en blauwe plekken, maar weinig mensen ervaren significante pijn. Vaak is dit al snel verholpen door te koelen. Gedurende 14 dagen na de procedure wordt lichte activiteit en niet zwaar tillen aanbevolen, maar de meeste mensen kunnen binnen twee of drie dagen weer aan het werk. Stiekem valt het dus allemaal heel erg mee.

Langdurige resultaten
Het resultaat van een ooglidcorrectie is langdurig, maar niets is voor altijd. Na verloop van tijd kun je verwachten dat de elasticiteit van de huid en de kwaliteit van de gezichtsspieren veranderen, je stopt namelijk niet met ouder worden na een ooglidcorrectie. Bescherm de huid rond de ogen met zonnebrandcrème en vochtinbrengende crème om de resultaten zo lang mogelijk te behouden. De meesten hebben geen herhaalbehandeling nodig, maar in sommige gevallen is dit wel mogelijk.

Geen hoofdpijn meer, of problemen met kijken
Een ooglidcorrectie kan bepaalde zichtproblemen genezen. De zware oogleden, die eerst half op het oog lagen, worden verwijderd en druk wordt ontnomen. Zo kun je weer makkelijk zien en hoef je niet meer je spieren rondom het oog aan te spannen. Vaak verdwijnt de hoofdpijn die hierdoor ontstaan is ook vanzelf.

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

Skin + Surgery reviews van cliënten

Een voordeel aan het ondergaan van een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery is dat je zeker weet dat je in goede handen bent. Niet alleen door onze deskundigheid, maar ook door hoe anderen ons ervaren hebben. Onze cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.9. Je kunt de positieve ervaringen van onze cliënten op Kliniekervaringen lezen. Als A-kliniek bieden we niet alleen het resultaat dat je wil, maar ook de service die daarbij hoort en de informatie die je graag leest, zoals ooglidcorrectie voor- en nadelen.

Addie – Geverifieerd

Uitstekend

Verdoving vervelend maar daarna alles pijnloos. Fijne en vriendelijke begeleiding. Rustige omgeving met prettig personeel.

Anoniem – Schaamlipcorrectie

Perfect

De dokter en assistente zijn super lief, stellen je op je gemak en bovendien heel kundig. De app van skin+surgery is ook heel prettig om het herstel bij te houden en met vragen kan je altijd bij ze terecht

Mandy – Geverifieerd

Uitstekende service

De behandeling viel me 1000% mee. Ik werd super goed overal doorheen gepraat en erg op mn gemak gesteld. Over t eind resultaat kan ik nog niks zeggen, want ik zit nog met pleisters op.

Marianne Geverifieerd

Hele prettige ervaring

De intake was erg prettig, er werd tijd voor genomen en duidelijke uitleg gegeven. De correctie verliep in een prettige sfeer en ik ben erg blij met het resultaat. Ook de nazorg wordt zorgvuldig en met aandacht gedaan. Ik heb veel gehad aan de app. Daar werden al mijn vragen beantwoord en kreeg ik goede instructies.

Hanna

Een fijn en vertrouwd gevoel

Zij gaf me het vertrouwde gevoel dat ik hiervoor nog niet eerder had gehad. De rust die ze uitstraalt, de tijd die ze voor je neemt en haar eerlijkheid.

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

Kwaliteit is onze passie

De behandeling

1.

Adviesgesprek met de arts

1.

Adviesgesprek met de arts

Een ooglidcorrectie wordt altijd voorafgegaan door een adviesgesprek met een van onze gekwalificeerde en ervaren artsen. Je kunt eenvoudig via onze website een afspraak maken voor een gratis consult. Je kunt tijdens het persoonlijke gesprek met onze chirurgische arts aangeven waar je je aan stoort, welke oogklachten je hebt en wat je graag veranderd wilt zien. Het adviesgesprek vindt plaats in een ontspannen setting, zodat je je helemaal op je gemak voelt. Je voert het gesprek met de arts die je behandelt.

Je mag tijdens het gratis consult al je vragen stellen over de behandeling, de nazorg, de risico’s en de kosten. Je krijgt deskundig en eerlijk antwoord. Er wordt onderzocht of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. Je krijgt duidelijke uitleg over het gehele behandeltraject en het te verwachten resultaat. Tijdens dit eerste consult worden foto’s gemaakt van vóór de behandeling. Deze worden in een later stadium naast de foto’s gelegd ná de chirurgische ingreep. Je ziet zo het positieve effect van een ooglidcorrectie.

2.

De behandeling

2.

De behandeling

Een ooglidcorrectie vereist geen opname in onze kliniek. Het is een poliklinische behandeling en betrekkelijk eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Als je heel zenuwachtig bent, kan kalmerende medicatie worden voorgeschreven. Onze patiënten mogen na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij hangende oogleden. Het behandelgebied wordt eerst afgetekend. Na een minieme incisie wordt het teveel aan huid- en vetweefsel weggehaald. Het litteken van de hechting valt precies in de natuurlijke huidplooi. Deze is later vrijwel niet zichtbaar.

Een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd als je last hebt van wallen onder je ogen. Onze specialist maakt een klein sneetje onder de wimperrand, waarna het overtollige huid- en vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd. De huid wordt vervolgens samengetrokken en gehecht. Het litteken onder je wimpers is niet of nauwelijks zichtbaar. Een ooglidcorrectie is een pijnloze behandeling die circa 1 uur duurt. Je mag na de behandeling niet zelf autorijden vanwege de zwelling rond de ogen en het daardoor verminderde zicht. Een ooglidcorrectie heeft een langdurig resultaat. Je hebt – bij een goede huidverzorging en gezonde levenswijze – 10 tot 15 jaar plezier van de behandeling.

3.

Nazorg

3.

Nazorg

Je bent bij Skin + Surgery verzekerd van uitstekende nazorg. Wij handelen volgens een nazorgprotocol, om de risico’s en kans op complicaties te minimaliseren. De zwelling en roodheid na de ooglidcorrectie kunnen effectief worden bestreden met een koelbril. Je plaatst een gaasje tussen je ogen en de koelbril. Het helpt om de eerste dagen met een extra kussen te slapen, zodat je hoofd hoger ligt. Bij lichte pijnklachten kan een paracetamol worden ingenomen. Het is toegestaan om je ogen een dag na de ingreep met een zachte waterstraal te spoelen. Dep het daarna droog, zonder te wrijven.

Vermijd de eerste week zware fysieke inspanning, tillen, bukken, persen en hoesten. Je mag de uiteinden van de hechtingen niet zelf afknippen. Dit gebeurt na 7 tot 9 dagen in onze kliniek. Het is uit den boze om te roken als de hechtingen er nog inzitten. Anders vernauwen je bloedvaten zich en loop je een verhoogd risico op een gestoorde wondgenezing. Je mag weer make-up gebruiken nadat de hechtingen zijn verwijderd en alle korstjes weg zijn. Stel de littekens de eerste drie maanden niet bloot aan zonlicht of de straling van de zonnebank. Je komt tot 6 weken na de behandeling op controle bij onze arts.

4.

Risico’s

4.

Risico’s

Een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden, of hangende oogleden,  gaan niet gepaard met grote risico’s of complicaties. Deze kortdurende en relatief eenvoudige ingreep geeft alleen wat zwelling, roodheid en bloeduitstorting rond de ogen. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen. In incidentele gevallen kan een nabloeding, oogontsteking, ongevoeligheid van de ooglidrand, ongelijke oogleden, cysten of littekenvorming optreden. Neem bij twijfel contact op met de specialisten van Skin + Surgery. Onze artsen zijn goed bereikbaar.

Ooglidcorrectie voor- en nadelen (nadelen)

Ooglidcorrectie voor- en nadelen –  Hieronder lees je alle ooglidcorrectie nadelen.

Er is altijd een risico
Elke operatie heeft risico’s, maar ooglidcorrecties worden erkend als veilig en effectief. Enkele van de kleine bijwerkingen die je kunt ervaren zijn:

  • Tijdelijk dubbel of wazig zien
  • Tijdelijke zwelling en blauwe plekken rond het bovenoog
  • Kleine bultjes langs de incisies

Deze bijwerkingen maken deel uit van het routinematige genezingsproces na de procedure en verdwijnen binnen een paar dagen vanzelf. De meer ernstige complicaties zijn:

  • Droge ogen
  • Asymmetrie
  • Moeite met het sluiten van de ogen

Ook bij dit punt moeten we benoemen hoe cruciaal het is om de juiste kliniek te vinden. Hoe meer ervaren en vaardig de plastisch chirurg, hoe kleiner de kans dat je ernstige complicaties krijgt. Neem geen onnodige risico’s als het om je gezicht gaat. Bij Skin + Surgery werken alleen ervaren specialisten, dus bij ons ben je verzekerd van deskundigheid en expertise.

Wat moeilijker zien na de ingreep
Na een ooglidcorrectie zal jouw zicht tijdelijk wazig zijn door een lichte zwelling van het hoornvlies. Dit is binnen twee of drie dagen weer normaal. Toch moeten we het benoemen als nadeel.

Littekens
Een ooglidcorrectie, uitgevoerd door een specialist, toont bijna geen littekens. Die zijn er wel, want er worden kleine incisies gemaakt. Een expert zal deze incisies in de plooien van de oogleden verdoezelen, waardoor de littekens dus nauwelijks meer opvallen nadat je bent genezen. Na de operatie kun je wat roodheid en zwelling rond de incisies ervaren, maar dit verdwijnt na ongeveer een week.

Het duurt een tijdje voordat je de resultaten ziet.
Net als bij alle andere cosmetische ingrepen, geldt bij een ooglidcorrectie dat je geduld moet hebben. Het resultaat komt eraan, het duurt alleen ongeveer 4 tot 6 weken voordat je het eindresultaat ziet. Maar, zoals ze zeggen, mooie dingen kosten tijd.

Dr. Tha-In

Dokter Thanya Tha-In is één van de oprichters van SkinSurgery Clinics en studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Met zorg en aandacht legt ze je de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep.

Dr. Thanya Tha-In

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts & Chirurg
Kristel

Dr. Kristel Woltman is naast cosmetisch arts chirurg ook algemeen chirurg. Zij maakt mensen niet alleen graag mooier, ze maakt ze ook graag weer beter. Haar behandelingen hebben regelmatig een medische reden. Dr. Kristel is een perfectionistische en gedreven arts. Zij vindt natuurlijke resultaten belangrijk: “Ik geloof dat iedereen uniek is, en wil dat ook graag zo houden. Ik houd namelijk niet van plastic fantastic.”

Dr. Kristel Woltman

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Drs. Leanne

Drs. Wong is een echte allrounder binnen Skin+Surgery Clinics. Ze is perfectionistisch en streeft er altijd naar om het mooiste resultaat te behalen. ”Ik heb mijn ervaring opgedaan bij de algemene chirurgie en de plastische chirurgie. Tijdens mijn opleiding cosmetisch geneeskunde kwam er steeds wat bij, waardoor ik mijn horizon heb kunnen verbreden. Binnen Skin+Surgery heb ik mij gespecialiseerd in injectables en operatieve behandelingen.”

Drs. Leanne Wong

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Amra

Drs. Amra Sabanovic is een allround cosmetisch arts, in elke behandeling kan zij haar creativiteit uiten om een zo mooi en langdurig mogelijk resultaat te behalen. De Liquid Facelift behandeling en Labiacorrectie zijn haar favoriete behandeling die zij veelvuldig uitvoert. Bij Skin + Surgery clinics is zij de echte expert. ‘Een full face behandeling vind ik persoonlijk de mooiste behandeling om uit te voeren. Het geeft echt een frissere en jongere blik, waar je voor een langere periode goed effect van ziet.’ Het is een mooie stap op het gezicht een subtiele lift te geven waarbij je direct resultaat ziet.

Drs. Amra Sabanovic

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Vivian

Drs. Beekman is een gedreven en kundige cosmetisch arts bij Skin+Surgery. Ze werkt heel nauwkeurig en streeft altijd naar het meest natuurlijke resultaat. Het cosmetische aspect van de geneeskunde heeft altijd haar interesse gehad vanwege de fijne handvaardigheid en precieze manier van werken. Drs. Vivian Beekman belicht graag alle facetten van de cosmetische geneeskunde. ”Binnen Skin+Surgery komen deze facetten mooi samen, zo heb ik mij kunnen specialiseren in injectables en operatieve behandelingen zoals de ooglidcorrectie.”

Drs. Vivian Beekman

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Tessa

Dr. Tessa Drijkoningen is een gepassioneerde en kundige cosmetisch arts bij Skin+Surgery. Naast haar ruime ervaring als arts in de chirurgie en plastische chirurgie, heeft ze ook een doctoraat behaald in de plastische chirurgie. Dr. Tessa behandelt haar cliënten altijd op holistische wijze om een mooi en natuurlijk uiterlijk te behouden.

Dr. Tessa Drijkoningen

Cosmetisch Arts
Suzanne

Drs. Suzanne van Soest is een zeer bekwame en gepassioneerde cosmetische arts met een onmiskenbare toewijding en passie voor schoonheid. Met haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van esthetische geneeskunde heeft ze een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en ervaren specialist op haar vakgebied.

Drs. Suzanne van Soest

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Lara

Dr. Lara van de Lande is een perfectionistische en gedreven cosmetisch arts bij Skin+Surgery. Naast haar ruime ervaring als arts in de chirurgie en plastische chirurgie, heeft ze ook een doctoraat behaald wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren aangezichtsafwijkingen en behandelingen hiervan.

Dr. Lara van de Lande

Cosmetisch Arts
Aletta

Drs. Aletta de Wit is een echte allrounder binnen SkinSurgery Clinics. Drs. Aletta de Wit is onze specialist als het gaat om rimpelbehandelingen en behandelingen die erop gericht zijn contouren en volumeverlies in het gelaat te herstellen. Dit doet zij met behulp van injectables en PDO-draden alsook huidverbeterende behandelingen met skinboosters en peelings. Drs. Aletta de Wit kijkt nauwkeurig naar je gezicht, luistert naar je persoonlijke wensen en geeft eerlijk advies in welke passende mogelijkheden er zijn om de verhoudingen in je gezicht subtiel te optimaliseren en weer in harmonie te brengen voor een frisse, jeugdige uitstraling.

Drs. Aletta de Wit

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Dominique SkinSurgery Clinics

Huidspecialist Dominique Kortenoeven is een echte specialist op het gebied van huidverbetering binnen Skin+Surgery Clinics. ”Mensen helpen van binnen en buiten dat is wat is het liefste doe. Ik probeer altijd een speciale band met mijn cliënten op de bouwen door te goed te luisteren en kundig advies te geven, iedereen is uniek. Mijn ervaring op het gebied van huidverbetering pas ik toe tijdens mijn behandelingen.”

Dominique Kortenoeven

Gecertificeerd Huidspecialist
Naomi

Huidspecialist Naomi Sambo is een echte allround specialist op het gebied van huidverbetering binnen Skin+Surgery Clinics. Door goed te luisteren naar jouw specifieke wensen en samen een persoonlijk behandelplan op te stellen, helpt zij je om stap voor stap bij de mooiste versie van jezelf te komen. Naast dat haar behandelingen erg effectief zijn, vindt ze het ook belangrijk dat je een moment van rust ervaart. Dat je even niks hoeft. Want als jij ontspant, kan je lichaam het beste herstellen.

Naomi Sambo

Gecertificeerd Huidspecialist
Michelle

Huidspecialist Michelle is een echte allround specialist op het gebied van huidverbetering binnen Skin+Surgery Clinics. Haar toewijding aan het vak en haar vermogen om cliënten een ongeëvenaarde ervaring te bieden, maken haar een waardevolle aanwinst voor het Skin+Surgery Clinics-team. Met haar diepgaande kennis zal ze zich toeleggen op behandelingen zoals Hydrafacial, peelings, bindweefselmassage en de geprezen skinceutical facials. Deze behandelingen zijn ontworpen om uw natuurlijke schoonheid te verbeteren en uw huid te laten stralen.

Michelle Kok

Gecertificeerd huidspecialist

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

Prijzen en vergoedingen

Een belangrijk voordeel aan het ondergaan van een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery is de prijs-kwaliteitverhouding. Skin + Surgery prijst transparantie boven alles. Of het nu om risico’s, reviews, prijzen of voor- en nadelen van een ooglidcorrectie gaat. Alle prijzen zijn inclusief voor- en nazorg bij Skin + Surgery. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De totaalprijs hangt natuurlijk af van welke behandelingen je kiest. Onze Skin + Surgery specialisten bespreken alle mogelijkheden tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Blok instellingen

Is een ooglidcorrectie de juiste behandeling voor jou?

Is een ooglidcorrectie de juiste behandeling voor jou? – De ooglidcorrectie is een van de meest voorkomende ingrepen in Nederland en wereldwijd. Dit komt omdat de meeste mensen te maken krijgen met hangende, zware oogleden. Het is vader tijd die aan de deur klopt en hij brengt met zich mee de verlaging van collageen en elasticiteit. Behandelingen zoals Sculptra en Profhilo kunnen helpen bij het vertragen van dit proces, maar helaas hebben onze oogleden een speciale behandeling nodig. De ooglidcorrectie… of misschien toch iets anders?

Vaak voelt men aan dat een ooglidcorrectie nodig is. Bijvoorbeeld als je merkt dat je oogleden drukken op je ogen, waardoor je beter je best moet doen om te zien. Of misschien was je aan het facetimen met een kennis en laat de weerspiegeling zien dat je wallen best diep zijn, terwijl je netjes 8 uur hebt geslapen.

Toch zijn er een aantal mensen die denken dat ze een ooglidcorrectie nodig hebben, maar misschien toch beter iets anders kunnen doen. Een huidoverschot bij de ogen hoeft namelijk niet altijd veroorzaakt te worden door hangende oogleden. Dit kan ook ontstaan door laaghangende of drukkende wenkbrauwen. In dit geval is een wenkbrauwlift (eventueel in combinatie met een bovenooglidcorrectie) een betere oplossing.

Daarom raden wij je aan een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen, zodat onze specialisten jouw gezicht kunnen analyseren en kunnen kijken wat er precies nodig is. Per persoon kan een andere ooglidcorrectie nodig zijn en de voor en na van een ooglidcorrectie zal dan ook verschillen per individu. Skin + Surgery is specialist op het gebied van bovenooglidcorrecties, maar biedt ook andere soorten ooglidcorrecties aan. Bijvoorbeeld onderooglidcorrecties, en dubbele ooglidcorrecties (ook wel Aziatische ooglidcorrecties genoemd). Meer weten? Lees hier over de verschillende soorten ooglidcorrecties die wij aanbieden.

Bereikbaarheid Skin + Surgery

Skin + Surgery is goed te bereiken vanuit verschillende plaatsten in Nederland. Skin + Surgery beschikt over een kliniek in Den Haag en een kliniek in Bergschenhoek (Rotterdam). Wij raden aan iemand mee te nemen naar jouw afspraak, aangezien je niet alleen naar huis mag rijden na een ooglidcorrectie.

Onze klinieken in Bergschenhoek en Den Haag zijn goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. De auto is logischerwijze iets sneller. Je kunt hier je reis plannen naar onze kliniek in Bergschenhoek in Rotterdam met behulp van Google Maps. Plan hier je reis als je onze kliniek in Den Haag wil bezoeken.

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

Advies nodig voordat je een keuze maakt?

Je hebt een aantal voor en na foto’s van ooglidcorrecties bij Skin + Surgery gezien, je hebt de ooglidcorrectie voor- en nadelen gelezen en je hebt de beoordelingen en reviews van onze cliënten gezien. Daarnaast hebben we ook de prijs van onze ooglidcorrecties gedeeld. Je hebt dus nu een hoop informatie binnen gekregen waar je iets mee zult moeten doen. Je kunt ervoor kiezen om de stap te nemen, of, over een aantal jaar weer terug te komen en het proces te herhalen. We snappen dat het een belangrijke keuze is en daarom nodigen we je van harte uit om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. We bespreken graag je twijfels, beantwoorden al je vragen en denken met je mee over wat het beste is voor jou en jouw esthetische uitstraling.