Skin Surgergy Menu icon

Voor- en nadelen

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

Ben je geïnteresseerd in het ondergaan van een ooglidcorrectie en wil je de voor- en nadelen afwegen? Skin + Surgery heeft de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie voor je verzameld.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

De juiste behandeling voor jou?

Ben jij geïnteresseerd in het ondergaan van een ooglidcorrectie, maar wil je eerst wat meer informatie over ooglidcorrecties? Een pros & cons list is de manier om te beginnen. Skin + Surgery brengt de ooglidcorrectie voor- en nadelen voor je in kaart, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Ooglidcorrectie voor- en nadelen –  Hieronder lees je alle ooglidcorrectie voordelen.

Je ziet er natuurlijk uit, net als jij, alleen jonger.

Tegenwoordig kunnen plastische topchirurgen natuurlijk ogende resultaten bereiken dankzij technologie, expertise en vakmanschap. In het verleden, maar ook zelfs nu, verwijderen sommige chirurgen te veel vet in een poging om de omgeving rondom de ogen te “strakken”. Het effect? De cliënt ziet er ‘getrokken’ en onnatuurlijk uit. Daarom is het zeer belangrijk dat je voor de juiste kliniek kiest, wanneer je de knoop doorhakt. Sommige ‘chirurgen’ bieden prijzen aan die te mooi zijn om waar te zijn en vaak is dat ook zo wanneer we kijken naar de resultaten.

 

Herstel is relatief eenvoudig.

Wederom, zorgt de juiste technologie, expertise en vakmanschap ervoor dat de procedure rondom een ooglidcorrectie vergemakkelijkt wordt. Onze specialisten hebben jarenlange kennis en ervaring en weten precies waar ze mee bezig zijn. Bij Skin + Surgery is de voor- en nazorg van een ooglidcorrectie inbegrepen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt last krijgen van zwelling en blauwe plekken, maar weinig mensen ervaren significante pijn. Vaak is dit al snel verholpen door te koelen. Gedurende 14 dagen na de procedure wordt lichte activiteit en niet zwaar tillen aanbevolen, maar de meeste mensen kunnen binnen twee of drie dagen weer aan het werk. Stiekem valt het dus allemaal heel erg mee.

 

Langdurige resultaten

Het resultaat van een ooglidcorrectie is langdurig, maar niets is voor altijd. Na verloop van tijd kun je verwachten dat de elasticiteit van de huid en de kwaliteit van de gezichtsspieren veranderen, je stopt namelijk niet met ouder worden na een ooglidcorrectie. Bescherm de huid rond de ogen met zonnebrandcrème en vochtinbrengende crème om de resultaten zo lang mogelijk te behouden. De meesten hebben geen herhaalbehandeling nodig, maar in sommige gevallen is dit wel mogelijk.

 

Geen hoofdpijn meer, of problemen met kijken

Een ooglidcorrectie kan bepaalde zichtproblemen genezen. De zware oogleden, die eerst half op het oog lagen, worden verwijderd en druk wordt ontnomen. Zo kun je weer makkelijk zien en hoef je niet meer je spieren rondom het oog aan te spannen. Vaak verdwijnt de hoofdpijn die hierdoor ontstaan is ook vanzelf.

Ooglidcorrectie voor- en nadelen –  Hieronder lees je alle ooglidcorrectie nadelen.

Er is altijd een risico

Elke operatie heeft risico’s, maar ooglidcorrecties worden erkend als veilig en effectief. Enkele van de kleine bijwerkingen die je kunt ervaren zijn:

  • Tijdelijk dubbel of wazig zien
  • Tijdelijke zwelling en blauwe plekken rond het bovenoog
  • Kleine bultjes langs de incisies

Deze bijwerkingen maken deel uit van het routinematige genezingsproces na de procedure en verdwijnen binnen een paar dagen vanzelf. De meer ernstige complicaties zijn:

  • Droge ogen
  • Asymmetrie
  • Moeite met het sluiten van de ogen

Ook bij dit punt moeten we benoemen hoe cruciaal het is om de juiste kliniek te vinden. Hoe meer ervaren en vaardig de plastisch chirurg, hoe kleiner de kans dat je ernstige complicaties krijgt. Neem geen onnodige risico’s als het om je gezicht gaat. Bij Skin + Surgery werken alleen ervaren specialisten, dus bij ons ben je verzekerd van deskundigheid en expertise.

 

Wat moeilijker zien na de ingreep

Na een ooglidcorrectie zal jouw zicht tijdelijk wazig zijn door een lichte zwelling van het hoornvlies. Dit is binnen twee of drie dagen weer normaal. Toch moeten we het benoemen als nadeel.

 

Littekens

Een ooglidcorrectie, uitgevoerd door een specialist, toont bijna geen littekens. Die zijn er wel, want er worden kleine incisies gemaakt. Een expert zal deze incisies in de plooien van de oogleden verdoezelen, waardoor de littekens dus nauwelijks meer opvallen nadat je bent genezen. Na de operatie kun je wat roodheid en zwelling rond de incisies ervaren, maar dit verdwijnt na ongeveer een week.

 

Het duurt een tijdje voordat je de resultaten ziet.

Net als bij alle andere cosmetische ingrepen, geldt bij een ooglidcorrectie dat je geduld moet hebben. Het resultaat komt eraan, het duurt alleen ongeveer 4 tot 6 weken voordat je het eindresultaat ziet. Maar, zoals ze zeggen, mooie dingen kosten tijd.

Is een ooglidcorrectie de juiste behandeling voor jou? – De ooglidcorrectie is een van de meest voorkomende ingrepen in Nederland en wereldwijd. Dit komt omdat de meeste mensen te maken krijgen met hangende, zware oogleden. Het is vader tijd die aan de deur klopt en hij brengt met zich mee de verlaging van collageen en elasticiteit. Behandelingen zoals Sculptra en Profhilo kunnen helpen bij het vertragen van dit proces, maar helaas hebben onze oogleden een speciale behandeling nodig. De ooglidcorrectie… of misschien toch iets anders?

 

Vaak voelt men aan dat een ooglidcorrectie nodig is. Bijvoorbeeld als je merkt dat je oogleden drukken op je ogen, waardoor je beter je best moet doen om te zien. Of misschien was je aan het facetimen met een kennis en laat de weerspiegeling zien dat je wallen best diep zijn, terwijl je netjes 8 uur hebt geslapen.

 

Toch zijn er een aantal mensen die denken dat ze een ooglidcorrectie nodig hebben, maar misschien toch beter iets anders kunnen doen. Een huidoverschot bij de ogen hoeft namelijk niet altijd veroorzaakt te worden door hangende oogleden. Dit kan ook ontstaan door laaghangende of drukkende wenkbrauwen. In dit geval is een wenkbrauwlift (eventueel in combinatie met een bovenooglidcorrectie) een betere oplossing.

 

Daarom raden wij je aan een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen, zodat onze specialisten jouw gezicht kunnen analyseren en kunnen kijken wat er precies nodig is. Per persoon kan een andere ooglidcorrectie nodig zijn en de voor en na van een ooglidcorrectie zal dan ook verschillen per individu. Skin + Surgery is specialist op het gebied van bovenooglidcorrecties, maar biedt ook andere soorten ooglidcorrecties aan. Bijvoorbeeld onderooglidcorrecties, en dubbele ooglidcorrecties (ook wel Aziatische ooglidcorrecties genoemd). Meer weten? Lees hier over de verschillende soorten ooglidcorrecties die wij aanbieden.

Skin + Surgery is goed te bereiken vanuit verschillende plaatsten in Nederland. Skin + Surgery beschikt over een kliniek in Den Haag en een kliniek in Bergschenhoek (Rotterdam). Wij raden aan iemand mee te nemen naar jouw afspraak, aangezien je niet alleen naar huis mag rijden na een ooglidcorrectie.

 

Onze klinieken in Bergschenhoek en Den Haag zijn goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. De auto is logischerwijze iets sneller. Je kunt hier je reis plannen naar onze kliniek in Bergschenhoek in Rotterdam met behulp van Google Maps. Plan hier je reis als je onze kliniek in Den Haag wil bezoeken.

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

Skin + Surgery reviews van cliënten  

Een voordeel aan het ondergaan van een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery is dat je zeker weet dat je in goede handen bent. Niet alleen door onze deskundigheid, maar ook door hoe anderen ons ervaren hebben. Onze cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.9. Je kunt de positieve ervaringen van onze cliënten op Kliniekervaringen lezen. Als A-kliniek bieden we niet alleen het resultaat dat je wil, maar ook de service die daarbij hoort en de informatie die je graag leest, zoals ooglidcorrectie voor- en nadelen.

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Een ooglidcorrectie wordt altijd voorafgegaan door een adviesgesprek met een van onze gekwalificeerde en ervaren artsen. Je kunt eenvoudig via onze website een afspraak maken voor een gratis consult. Je kunt tijdens het persoonlijke gesprek met onze chirurgische arts aangeven waar je je aan stoort, welke oogklachten je hebt en wat je graag veranderd wilt zien. Het adviesgesprek vindt plaats in een ontspannen setting, zodat je je helemaal op je gemak voelt. Je voert het gesprek met de arts die je behandelt.

 

Je mag tijdens het gratis consult al je vragen stellen over de behandeling, de nazorg, de risico’s en de kosten. Je krijgt deskundig en eerlijk antwoord. Er wordt onderzocht of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. Je krijgt duidelijke uitleg over het gehele behandeltraject en het te verwachten resultaat. Tijdens dit eerste consult worden foto’s gemaakt van vóór de behandeling. Deze worden in een later stadium naast de foto’s gelegd ná de chirurgische ingreep. Je ziet zo het positieve effect van een ooglidcorrectie.

Een ooglidcorrectie vereist geen opname in onze kliniek. Het is een poliklinische behandeling en betrekkelijk eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Als je heel zenuwachtig bent, kan kalmerende medicatie worden voorgeschreven. Onze patiënten mogen na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij hangende oogleden. Het behandelgebied wordt eerst afgetekend. Na een minieme incisie wordt het teveel aan huid- en vetweefsel weggehaald. Het litteken van de hechting valt precies in de natuurlijke huidplooi. Deze is later vrijwel niet zichtbaar.

 

Een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd als je last hebt van wallen onder je ogen. Onze specialist maakt een klein sneetje onder de wimperrand, waarna het overtollige huid- en vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd. De huid wordt vervolgens samengetrokken en gehecht. Het litteken onder je wimpers is niet of nauwelijks zichtbaar. Een ooglidcorrectie is een pijnloze behandeling die circa 1 uur duurt. Je mag na de behandeling niet zelf autorijden vanwege de zwelling rond de ogen en het daardoor verminderde zicht. Een ooglidcorrectie heeft een langdurig resultaat. Je hebt – bij een goede huidverzorging en gezonde levenswijze – 10 tot 15 jaar plezier van de behandeling.

Je bent bij Skin + Surgery verzekerd van uitstekende nazorg. Wij handelen volgens een nazorgprotocol, om de risico’s en kans op complicaties te minimaliseren. De zwelling en roodheid na de ooglidcorrectie kunnen effectief worden bestreden met een koelbril. Je plaatst een gaasje tussen je ogen en de koelbril. Het helpt om de eerste dagen met een extra kussen te slapen, zodat je hoofd hoger ligt. Bij lichte pijnklachten kan een paracetamol worden ingenomen. Het is toegestaan om je ogen een dag na de ingreep met een zachte waterstraal te spoelen. Dep het daarna droog, zonder te wrijven.

 

Vermijd de eerste week zware fysieke inspanning, tillen, bukken, persen en hoesten. Je mag de uiteinden van de hechtingen niet zelf afknippen. Dit gebeurt na 7 tot 9 dagen in onze kliniek. Het is uit den boze om te roken als de hechtingen er nog inzitten. Anders vernauwen je bloedvaten zich en loop je een verhoogd risico op een gestoorde wondgenezing. Je mag weer make-up gebruiken nadat de hechtingen zijn verwijderd en alle korstjes weg zijn. Stel de littekens de eerste drie maanden niet bloot aan zonlicht of de straling van de zonnebank. Je komt tot 6 weken na de behandeling op controle bij onze arts.

Een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden, of hangende oogleden,  gaan niet gepaard met grote risico’s of complicaties. Deze kortdurende en relatief eenvoudige ingreep geeft alleen wat zwelling, roodheid en bloeduitstorting rond de ogen. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen. In incidentele gevallen kan een nabloeding, oogontsteking, ongevoeligheid van de ooglidrand, ongelijke oogleden, cysten of littekenvorming optreden. Neem bij twijfel contact op met de specialisten van Skin + Surgery. Onze artsen zijn goed bereikbaar.

Drs. Leanne Wong

Gecertificeerd cosmetisch arts

Drs. Wong is een echte allrounder binnen Skin+Surgery Clinics. Ze is perfectionistisch en streeft er altijd naar om het mooiste resultaat te behalen. ”Ik heb mijn ervaring opgedaan bij de algemene chirurgie en de plastische chirurgie. Tijdens mijn opleiding cosmetisch geneeskunde kwam er steeds wat bij, waardoor ik mijn horizon heb kunnen verbreden. Binnen Skin+Surgery heb ik mij gespecialiseerd in injectables en operatieve behandelingen.”
Lees meer over onze specialisten

Let op: ooglidcorrecties worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Weeg dus de ooglidcorrectie voor- en nadelen af en laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

Prijzen en vergoedingen

Een belangrijk voordeel aan het ondergaan van een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery is de prijs-kwaliteitverhouding. Skin + Surgery prijst transparantie boven alles. Of het nu om risico’s, reviews, prijzen of voor- en nadelen van een ooglidcorrectie gaat. Alle prijzen zijn inclusief voor- en nazorg bij Skin + Surgery. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De totaalprijs hangt natuurlijk af van welke behandelingen je kiest. Onze Skin + Surgery specialisten bespreken alle mogelijkheden tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 690,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie en aanpassen spier

€ 900,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen

€ 1000,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen en lift

€ 1800,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, losmaken arcus en vet repositie

€ 2200,-

Boven- en onderooglidcorrectie

€ 2300,-

Boven- en onderooglidcorrectie incl. losmaken arcus en vet repositie

€ 2800,-

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

Veelgestelde vragen

Bij een ooglidcorrectie tegen een hangende oogleden, wordt overtollige huid en vet van de boven oogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt. Een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden kan ook worden uitgevoerd vanuit medisch oogpunt, wanneer de overhangende oogleden voor klachten zorgen. In beide gevallen is de ingreep hetzelfde.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door jou gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al je vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat je een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van oodlidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en herstel je zonder complicaties.

Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie.
Wij adviseren je om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang je zicht belemmerd is.

Contactlenzen mag je gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kan je weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.
Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Wij adviseren je om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

Na de operatie kan je last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat je je ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag je niet zelf afknippen.

De dag na de operatie mag je weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

Je zal het minste last van zwelling hebben na de operatie wanneer je met een extra kussen slaapt, zodat je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam.
Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen.

Na 7-9 dagen worden de hechtingen en pleisters tijdens de controle afspraak verwijderd.
Tot 6 weken na de operatie kom je voor controle bij je behandelend arts.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Ooglidcorrectie door Drs. Leanne Wong

Ooglidcorrectie: hoe verloopt de ingreep?

Ooglidcorrectie door Dr. Thanya Tha-In

Kennismaken met Dr. Thanya Tha-In

Ooglidcorrectie voor- en nadelen

Advies nodig voordat je een keuze maakt?

Je hebt een aantal voor en na foto’s van ooglidcorrecties bij Skin + Surgery gezien, je hebt de ooglidcorrectie voor- en nadelen gelezen en je hebt de beoordelingen en reviews van onze cliënten gezien. Daarnaast hebben we ook de prijs van onze ooglidcorrecties gedeeld. Je hebt dus nu een hoop informatie binnen gekregen waar je iets mee zult moeten doen. Je kunt ervoor kiezen om de stap te nemen, of, over een aantal jaar weer terug te komen en het proces te herhalen. We snappen dat het een belangrijke keuze is en daarom nodigen we je van harte uit om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. We bespreken graag je twijfels, beantwoorden al je vragen en denken met je mee over wat het beste is voor jou en jouw esthetische uitstraling.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak