Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Schaamlipcorrectie: herstel

Hoe lang duurt het herstel na een schaamlipcorrectie? En wat is het verloop? Goeie vragen als je een schaamlipcorrectie overweegt. We beantwoorden ze graag!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Schaamlipcorrectie: herstel

Wat kun je verwachten tijdens het herstel van een schaamlipcorrectie? Hoelang duurt het en wanneer kun je je dagelijkse leven weer oppakken? Goeie vragen als je een schaamlipcorrectie overweegt. We delen graag onze ervaringen en begeleiden je gedurende de hele nazorg. Alles voor een goed verloop van jouw herstel na een schaamlipcorrectie!

Na de schaamlipcorrectie kan het gebied gaan zwellen, het is belangrijk om na de ingreep te koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld en na elk toiletbezoek. Om het wc bezoek minder pijnlijk te maken kan je een fles water mee laten lopen. Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen. Let er wel op dat het maandverband niet vast gaat plakken.

 

Hoe lang duurt het herstel na een schaamlipcorrectie?

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook gemeenschap is tijdens de herstelperiode af te raden.

 

Littekens na een schaamlipcorrectie

De schaamlippen zijn een goed doorbloed lichaamsdeel, waardoor je over het algemeen vrij snel herstelt na de ingreep. In het begin kunnen littekens zichtbaar zijn, omdat ze rood worden van kleur. Dit trekt echter vrijwel altijd weg, en de littekens worden na verloop van tijd lichter en minder opvallend.

herstel schaamlipcorrectie
skin-surgery-diensten

Nazorg en herstel schaamlipcorrectie

Na de ingreep zullen de schaamlippen gevoelig en gezwollen zijn. Als pijnstilling kun je paracetamol innemen. Je mag om de 6 uur 1000mg innemen. Bij thuiskomst start je direct met koelen. Hier ga je de komende drie dagen mee door. Koel gedurende de dag elk uur 15 minuten. Plaats hierbij altijd een gaasje tussen het koelelement en de huid, om te voorkomen dat je de wond openhaalt. Een dag na de behandeling kun je alweer douchen. Het kan zijn dat je de eerste dagen na de ingreep wondvocht verliest. Plaats zolang dat het geval is gerust een maandverbandje in je ondergoed. Doe het de eerste week na de ingreep rustig aan, maar: zitten is beter dan liggen en tukjes lopen is beter dan stilstaan. Het is belangrijk dat je de eerste twee weken je schaamlippen na elk toiletbezoek naspoelt met water. In het begin kan plassen namelijk een branderig gevoel geven. Onderneem de eerste week geen zware lichamelijke taken en til geen zware dingen. Probeer ook niet te bukken en te persen. Sporten, intiem seksueel contact en fietsen mag na 6 weken weer. De hechtingen lossen vanzelf op en het uiteindelijke resultaat is pas over enkele maanden zichtbaar. Na twee weken kom je terug op controle. De chirurg zal het gebied bekijken en beoordelen. Er worden foto’s gemaakt voor in je medische dossier en er is tijd voor een voor- en na moment.

schaamlipcorrectie voor en na
Voor
schaamlipcorrectie voor en na
Dag 1
schaamlipcorrectie voor en na
Dag 6
schaamlipcorrectie voor en na
Dag 8
schaamlipcorrectie voor en na
Dag 13
schaamlipcorrectie voor en na
Dag 17

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Schaamlipcorrectie

Prijzen en vergoedingen

Een schaamlipcorrectie maakt je klachtenvrij en geeft je je gevoel voor eigenwaarde terug. Het is een goede en betaalbare investering met blijvend resultaat. Bekijk onze transparante prijzen. Een schaamlipcorrectie wordt alleen vergoed om medische redenen.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Schaamlipcorrectie binnenste schaamlippen beiderzijds met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-

Schaamlipcorrectie binnenste schaamlippen beiderzijds uitgebreid

€ 2000,-
Bekijk alle prijzen

Schaamlipcorrectie herstel

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer je binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kun je hier hinder van ondervinden. De klachten die je hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer je last hebt van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat je vagina afwijkt van de norm, zonder dat je lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij jezelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan je gevoel van welzijn. Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als je ouder bent dan 18 jaar.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven. Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer je een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of jouw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen. In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Ervaringen herstel schaamlipcorrectie

“Ze stelt je echt op je gemak”

Word weer gelukkig van je intieme delen en kies ook voor een deskundige en veilige schaamlipcorrectie, waarna je je weer op-en-top vrouw voelt.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak