Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Te grote schaamlippen

Heb jij het gevoel dat u te grote schaamlippen hebt? Durft u bijvoorbeeld geen leggings meer aan te doen omdat u bang voor wat er te zien is? Lees snel verder.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandeling

Te grote schaamlippen

Er is niets mis met te grote schaamlippen, totdat u ze als vervelend ervaart! Te grote schaamlippen kunnen voor een aantal ongemakken zorgen. Een schaamlipcorrectie is een kleine ingreep die u kunt helpen om van uw ongemakken af te komen. Veel van onze cliënten voelen zich duidelijk opgelucht na de behandeling en zijn zeer dankbaar met de resultaten, wat dit een van onze populairste behandelingen maakt.

Te grote schaamlippen – “Wat zijn te grote schaamlippen?” is een logische vraag die in u opkomt wanneer u deze term hoort. In principe is er geen “normale” vagina omdat iedere vagina anders en uniek is. In dat opzicht zijn het net sneeuwvlokken. Dus wanneer kwalificeren we schaamlippen als te grote schaamlippen? Hoe groot “te groot” is, bepaalt u eigenlijk zelf.

 

Wanneer u schaamlippen groot zijn, bungelen ze vaak naar beneden. Dit kan voor de binnenste en buitenste schaamlippen gelden. Dit is heel normaal en komt bij veel vrouwen voor. Alhoewel er niet zoiets bestaat als de ‘normale vagina’ blijkt wel dat een bepaald soort vagina veel getoond wordt in volwassen entertainment. Grappig genoeg is dit type vagina het minst voorkomend, maar omdat het zo gebruikelijk is in volwassen entertainment, denken velen dat dit de ‘normale’ vagina is. We hebben het over een vagina waarvan de kleine schaamlippen volledig verborgen worden in de grote schaamlippen en beide sets lippen rusten op het bekkenbeen.

 

Maar wanneer zijn schaamlippen te groot? Dit is misschien niet het antwoord waar u naar op zoek bent, maar wel het eerlijkste wat we u kunnen geven. Schaamlippen zijn te groot wanneer jij ze als te groot (en storend) ervaart. Bijvoorbeeld als ze voor pijnklachten zorgen of als u geen strakke skinny jeans meer aan durft te doen. De grens voor wat te groot is, verschilt per vrouw. We kunnen u tijdens een vrijblijvend adviesgesprek verder helpen. Onze vrouwelijke chirurge neemt een kijkje en kan meer vertellen over het type schaamlippen dat jij hebt.

 

Er zijn twee typen procedures om te grote binnenste schaamlippen aan te pakken. De randresectie en de wigresectie. Beide worden onder narcose gedaan. De randresectie omvat het trimmen van de “overtollige” uitstekende randen van de schaamlippen. Een wigresectie houdt de oorspronkelijke labiale randen in stand door wigvormige huidschilfers uit het midden van de kleine schaamlippen te snijden, waardoor de resterende huid samenkomt met oplosbare hechtingen. Daarnaast bieden we ook schaamlipcorrecties aan voor de buitenste schaamlippen.

 

Welke procedure voor jou gebruikt zal worden, zal verder worden toegelicht tijdens het consult. Durf ons in vertrouwen te nemen en we zullen er alles aan doen jouw doel te behalen! Bekijk dit overzicht van alle schaamlipcorrectie mogelijkheden die Skin + Surgery aanbiedt. Onze prijzenpagina toont een actueel overzicht van alle overige behandelingen inclusief de verschillende schaamlipcorrecties.

 

Skin + Surgery beschikt over vestigingen in Rotterdam en Den Haag. Benieuwd naar de ervaringen van cliënten die u voorgingen? Bekijk onze reviews op KliniekErvaringen.nl en laat u overtuigen.

Er zijn zoveel verschillende schaamlippen en omdat ze zo enorm variëren is het onmogelijk om alle soorten op te noemen. We geven je graag een aantal veelvoorkomende voorbeelden.

 

Asymmetrische binnenste schaamlippen
Als de ene binnen lip langer, dikker of groter is dan de andere, wordt deze als asymmetrisch beschouwd. Het is eigenlijk heel normaal dat de vulva’s kleine schaamlippen niet precies gelijk zijn. Vaak zul je dit niet eens merken, behalve als het verschil zodanig groot is dat het opvalt. Bijvoorbeeld als een schaamlip heel lang is en de ander niet.

 

Grote binnenste schaamlippen
De binnenste lippen zijn vaak langer dan de buitenste lippen, waardoor ze uitsteken. Dit verschil in lengte kan subtieler zijn, waarbij de binnenste lippen net een beetje naar buiten gluren.

 

Prominente buitenste schaamlippen
Prominente buitenste lippen zitten veel lager op uw vulva. De huid kan dik en gezwollen zijn of dun en een beetje los – of ergens daar tussenin.

 

Lange, bungelende binnenste schaamlippen
Dit is een variatie van de prominente binnenlippen. Ze kunnen tot een centimeter (of meer) langs uw buitenste lippen bungelen. Ze kunnen zelfs buiten uw ondergoed hangen. U kunt een extra huid of plooien opmerken.

 

Lange, bungelende buitenste schaamlippen
Dit is een vorm van prominente buitenste lippen. Ze zijn meestal aan de grotere kant, waardoor de huid vaak dun en los blijft. Net als bij bungelende binnenlippen, is het mogelijk dat de plooien buiten uw ondergoed hangen. Dit kan uw binnenste lippen wat meer exposure geven.

 

Kleine, open schaamlippen
Uw buitenste lippen zijn plat en rusten tegen uw schaambeen, maar zijn iets van elkaar gescheiden, waardoor u kleine schaamlippen zichtbaar zijn.

 

Kleine, gesloten schaamlippen
De buitenste lippen zijn in dit geval niet apart gezet, dus ze verbergen en bevatten u binnenste lippen volledig. Hoewel dit type vulva vaak wordt gezien in entertainment voor volwassenen, is het eigenlijk het minst voorkomende type vulva in het algemeen.

 

Geen enkel type is beter dan een ander. Wat jij mooi vind, is afhankelijk van jouw eigen perceptie. Tijdens jouw schaamlipcorrectie bespreken we jouw wensen en kijken we welk type het beste bij u past en wat mogelijk is.

Te grote schaamlippen

Resultaten van een schaamlipcorrectie

Te grote schaamlippen worden door veel vrouwen als vervelend ervaren. Dit kan komen door pijnklachten of door esthetische wensen. Skin + Surgery Clinics is gespecialiseerd in schaamlipcorrecties en heeft vele vrouwen van hun klachten afgeholpen en van hun droom resultaten hun realiteit gemaakt. Lees hoe onze andere cliënten hun schaamlipcorrectie tegen te grote schaamlippen bij Skin + Surgery hebben ervaren op kliniekervaringen.nl

Te grote schaamlippen

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

In een adviesgesprek met onze vrouwelijke arts/chirurge krijgt u antwoord op de vraag of uw vagina afwijkt van de norm en of u geschikt bent voor een schaamlipcorrectie. U moet minimaal 18 jaar oud zijn, omdat uw schaamlippen dan volgroeid zijn. Er bestaat niet zoiets als een standaardvagina. U komt in aanmerking voor een labiacorrectie als uw binnenste schaamlippen te ver uitsteken en/of als uw klachten ervaart van uitstulpende schaamlippen.

 

Tijdens het vrijblijvende consult vraagt onze specialist naar uw klachten en wensen. Uw schaamlippen worden onderzocht, waarna de behandelmogelijkheden worden besproken. U krijgt heldere informatie en uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat. Er worden foto’s vooraf gemaakt, die later kunnen worden vergeleken met het eindresultaat.

Een schaamlipcorrectie is een veelvoorkomende behandeling bij Skin + Surgery Clinics, waarbij onder lokale verdoving het overtollige huidweefsel wordt weggesneden. Mocht je heel zenuwachtig zijn, kunnen we je een rustgevend tablet voorschrijven. Het is een kleine ingreep met blijvend natuurlijk resultaat. De poliklinische behandeling duurt circa 1 uur en wordt altijd uitgevoerd door een ervaren en hooggekwalificeerde vrouwelijke chirurg. Je mag na de behandeling en na een korte hersteltijd weer naar huis.

 

Er blijven na de schaamlipcorrectie geen duidelijk zichtbare littekens achter. De binnenste en buitenste schaamlippen zijn na de ingreep in balans en ze vormen een natuurlijk geheel. De binnenste schaamlippen stulpen niet meer uit. Ze kunnen wel een enigszins onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal. Je bent binnen 1 tot 2 weken hersteld van de operatie en in staat om je dagelijkse bezigheden te hervatten. De schaamlippen behouden bijna altijd hun natuurlijke gevoeligheid. Het eindresultaat is na 6 tot 9 weken te zien.

 

De chirurgische ingreep kan gepaard gaan met enige napijn en zwelling in de schaamstreek. Je kunt tegen de pijn een pijnstiller innemen. De zwelling dient direct na de ingreep en enkele dagen lang met een zakje diepvrieserwten of koud kompres te worden bestreden. Houd de wond goed schoon door deze minstens tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. Je mag hierna de wond en het omliggende gebied insmeren met een crème.

 

De wond wordt na de schaamlipcorrectie gehecht met oplosbare hechtingen en wordt niet verbonden. Het is daarom verstandig om een inlegkruisje of maandverband te dragen tegen eventueel bloedverlies. Verricht in de eerste vier tot zes weken na de ingreep geen zware lichamelijke inspanningen, zoals fysieke arbeid, intensief sporten of zwaar tillen. Wacht tijdens de herstelperiode 4-6 weken met vrijen.

 

Onderstaand zie je foto’s van hoe het herstel de eerste 2 weken kan verlopen. Weet dat iedereen uniek is en het bij jou net weer anders kan zijn. Laat je daarom goed informeren tijdens een persoonlijk consult.

 

herstel schaamlipcorrectie

De kans op complicaties na een schaamlipcorrectie is vrijwel nihil. Er kan soms een lichte nabloeding optreden of de wond kan geïnfecteerd raken en ontsteken. Roken heeft een slechtere wondgenezing tot gevolg en geeft een hogere kans op ontstekingen. De ervaren specialisten van Skin + Surgery werken volgens de modernste behandeltechnieken en met de beste instrumenten, om een veilige en resultaatgerichte behandeling te garanderen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: schaamlipcorrecties tegen te grote schaamlippen worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Te grote schaamlippen

Prijzen en vergoedingen

Zoals u hiernaast ziet, verschillende prijzen van schaamlipcorrecties afhankelijk van welk soort behandeling u kiest. Iemand met één asymmetrische schaamlip zal hoogstwaarschijnlijk voor de binnenste schaamlip enkelzijdige schaamlipcorrectie kiezen. Voor iemand met te grote schaamlippen aan beide kanten wordt of de binnenste of de buitenste beiderzijdse schaamlipcorrectie aangeraden. Soms raden onze Skin + Surgery specialisten u een Uitgebreide Schaamlipcorrectie of een clitoriskapcorrectie aan, afhankelijk van wat nodig is om een mooi resultaat te creëren. Wat wel zeker is, is dat de voor en na zorg van onze schaamlipcorrecties inbegrepen zijn in onze prijzen. In sommige medische gevallen is het mogelijk een schaamlipcorrectie vergoed te krijgen. Vraag naar meer informatie bij uw zorgverzekeraar.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Uitgebreide Schaamlipcorrectie

€ 2000,-

Schaamlipcorrectie met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-

Mijn ervaring: schaamlipcorrectie

“De persoonlijke benadering sprak mij erg aan”

Een schaamlipcorrectie kan spannend en eng zijn. U heeft vast veel vragen en wilt zoveel mogelijk weten over de ingreep en het herstel. Irene heeft een schaamlipcorrectie gehad bij Dr. Thanya Tha-In en deelt in deze blog graag haar verhaal. Ze bespreek hoe en waarom ze haar keuze heeft gemaakt, hoe ze de ingreep heeft ervaren en hoe het herstel bij haar verliep. Heeft u naar aanleiding van de ervaring van Irene nog vragen? We beantwoorden ze graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Te grote schaamlippen

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de te grote binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer uw binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kunt u hier hinder van ondervinden. De klachten die u hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer u last heeft van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat uw vagina afwijkt van de norm, zonder dat u lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om u te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij uzelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan uw gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als u ouder bent dan 18 jaar.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer u een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of jouw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

 

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

 

Wilt u meer weten over het herstel na een schaamlipcorrectie? Irene heeft deze ingreep laten doen bij Skin + Surgery, en deelt in dit blog haar ervaring.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld en na elk toiletbezoek.

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Maak alvast kennis met Dr. Thanya Tha-In

De kliniek in Bergschenhoek

Te grote schaamlippen

Schoonheid begint bij u goed voelen

Heb jij last van te grote schaamlippen? Het is moeilijk u mooi te voelen als u last hebt van een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt door te grote schaamlippen. Gelukkig heeft Skin + Surgery de oplossing voor u! Een schaamlipcorrectie is een redelijk eenvoudige behandeling die ervoor zorgt dat jij weer gelukkig bent met uw intieme delen. Onze schaamlipcorrectie specialisten zijn allemaal vrouwen, wat voor velen van onze cliënten als zeer fijn wordt ervaren. Onze Skin + Surgery specialisten leggen u graag meer uit over de schaamlipcorrectie procedure voor te grote schaamlippen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wil je meer informatie over schaamlipcorrecties en ben je benieuwd naar hoe we je helpen van te grote schaamlippen af te komen? Misschien wil je alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als je je e-mailadres invult, sturen we je ook onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt je hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak