Wat te doen tegen hangende oogleden? Chirurgische en niet-chirurgische behandelingsopties

Voordat je ze in de spiegel ziet, voel je ze al drukken: je hangende oogleden. Hangende oogleden zijn vervelend, niet alleen omdat ze je algehele uitstraling verminderen, maar ook omdat ze je zicht kunnen belemmeren en voor hoofdpijn kunnen zorgen. Daarnaast is niemand echt fan van de ‘droopy look‘ die veroorzaakt wordt door hangende oogleden. Hoe vrolijk, opgewekt en wel uitgerust je ook bent, jouw oogleden vertellen een ander verhaal wanneer ze hangen. Daarom vragen veel mannen en vrouwen zich af: “Wat te doen tegen hangende oogleden?” Skin + Surgery heeft 6 chirurgische, maar ook niet-chirurgische behandelingsopties voor je verzameld.

 

Hangende oogleden en de invloed die ze hebben op jouw uitstraling

Als je je afvraagt wat er te doen valt tegen hangende oogleden, weet je waarschijnlijk al wat het effect is op jouw uitstraling. Door hangende oogleden kun je er vermoeider en ouder uitzien dan dat je daadwerkelijk bent. Denk aan Dommel (of ‘Sleepy‘) uit het sprookje ‘Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen’. Je kunt er ook somber uit gaan zien. Dit komt omdat met de oogleden, vaak ook de wenkbrauwen mee zakken. In sommige gevallen kunnen zware oogleden zelfs jouw zicht gaan belemmeren. Er zijn dus genoeg cosmetische, maar ook medische redenen om wat te doen tegen hangende oogleden.

 

Wat te doen tegen hangende oogleden?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen tegen hangende oogleden, sommige permanenter dan andere. Skin + Surgery maakt in deze blog een onderscheid tussen de niet-chirurgische behandelingsopties en de chirurgische opties. Houd rekening met het feit dat een niet-chirurgische behandelingsoptie minder effect zal hebben dan een chirurgische behandelingsoptie.

 

Wat te doen: niet-chirurgische behandelingsopties

 

1. Breng plakjes komkommer aan

Komkommers op de ogen leggen is een klassieke manier om de omgeving rondom de ogen te refreshen. Komkommers bevatten namelijk ascorbinezuur en cafeïnezuur. Deze stoffen helpen bij het verminderen van hangende oogleden verminderen omdat ze ontstekingen verminderen en de huid verstevigen op een natuurlijke manier. Komkommerschijfjes helpen jouw huid er gezond, glad en stralender uit te laten zien dan voorheen. Leg twee plakjes gekoelde komkommer over je ogen. Laat de komkommers 20 minuten op je ogen liggen ​​voordat je ze verwijdert. Was daarna je gezicht met koud water.

 

2. Gebruik kamille theezakjes

Dit is eigenlijk een vervolg op de komkommer tip. Kamille is van nature ontstekingsremmend, dus het is geweldig voor hangende oogleden en helpt, net als komkommer, de huid te versterken. Om gezwollen en hangende oogleden te verminderen, brengt je kamille theezakjes aan op jouw oogleden. Laat eerst twee theezakjes in heet water intrekken. Koel de zakjes daarna 15 tot 30 minuten in de koelkast. Eenmaal afgekoeld, plaats je de theezakjes gedurende 30 minuten over je ogen. Verwijder de theezakjes en sluit je ogen (zonder de zakjes erop) nog eens voor 25 minuten. De ontstekingsremmende eigenschappen van de thee verminderen zwelling en wallen en versterken de huid rond je ogen.

 

3. ‘Train’ je oogleden

Je kunt bijna alles trainen, inclusief jouw hangende oogleden! Er zijn geen specifieke oefeningen waarvan er daadwerkelijk wetenschappelijk bewezen is, dat ze werken. Dat gezegd hebbende, is het zeker het proberen waard. Vooral omdat je wel de spieren rondom de ogen aan het trainen bent. Het kan dus geen kwaad om het te proberen. Oefeningen die je kan proberen, zijn onder meer:

 

 

Wat te doen tegen hangende oogleden: cosmetische/ chirurgische behandelingsopties

 

4. Een wenkbrauwlift

Een andere manier om wat te doen tegen hangende oogleden is het ondergaan van een wenkbrauwlift. Hierbij gebruiken we een rimpel relaxer voor met een spierontspannend effect. Door op de juiste plekken van het voorhoofd en boven de wenkbrauwen te prikken, kan men de werking van bepaalde spiertjes beïnvloeden. Dit zorgt voor  een liftend effect, waardoor je wenkbrauwen iets omhoog gaan staan. Het resultaat is een frisse, geopende blik. Soms stoor je je namelijk niet aan je hangende oogleden, maar meer aan het effect van de hangende wenkbrauwen. Je zult zien dat de hangende oogleden een stuk minder hangend lijken na een wenkbrauwlift. Omdat Btx (botulinetoxine) biologisch afbreekbaar is, kun je deze behandeling na ongeveer 3 tot 4 maanden herhalen.

 

5. Een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is niet voor niets de meest voorkomende behandeling in Nederland. Met een ooglidcorrectie ben je ervan verzekerd dat je voor een lange tijd van je hangende oogleden af bent. Bij een ooglidcorrectie wordt overtollige huid en vet van de boven- en/of onderoogleden verwijderd. Wanneer je de behandeling laat doen bij een A-kliniek, zoals Skin + Surgery, zul je prachtige resultaten krijgen, met een minimale kans op complicaties. Sommigen verkiezen een ooglidcorrectie voor een te mooie prijs, boven de kwaliteit van de kliniek of chirurg. Vaak is de prijs daarna nog het enige mooie aan de ooglidcorrectie… Neem geen risico’s met je gezicht!

 

Benieuwd naar het effect van ooglidcorrecties?

De niet-chirurgische behandelingsopties kunnen zeker helpen, maar als je echt van hangende oogleden af wilt, raden we je een ooglidcorrectie aan. Bekijk de voor en na foto’s van onze ooglidcorrecties om het duidelijke verschil te zien.

         

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak