Hoofdpijn door zware oogleden? Dit kun je er tegen doen.

Hoofdpijn door zware oogleden – Hoofdpijn, het doet pijn, het is storend en niemand wordt er gelukkig van. Afhankelijk van de oorzaak, kun je last hebben van scherpe, doffe of kloppende pijn. Hoofdpijn varieert in ernst en kan elk deel van het hoofd aantasten. Een oorzaak van hoofdpijn kunnen zware oogleden zijn. Sommigen denken dat ze last hebben van migraine, maar eigenlijk zijn het oververmoeide ogen die voor druk zorgen. Hoofdpijn door zware oogleden komt vaker voor dan men denkt. Skin + Surgery legt uit hoe hoofdpijn door ogen ontstaat, wat een aantal andere symptomen zijn van vermoeide ogen en wat de oplossing hiertegen is.

 

 

Waarom heb ik hoofdpijn door mijn zware oogleden?

 

Er zijn verschillende redenen waarom je hoofdpijn door jouw ogen kunt krijgen. Voor sommige gebeurt het wanneer zij zich te lang op een taak concentreren, bijvoorbeeld tijdens een lange dag thuiswerken achter de computer. Het kan ook voorkomen wanneer jouw ogen proberen te focussen in licht dat te fel of te zwak is. Wat ook veel voorkomt, is dat de ogen vermoeid zijn omdat zij zware oogleden dragen.

 

De oogleden liggen op de ogen omdat ze hangen. Hierdoor ontstaat er een kapje wat niet alleen het zicht kan belemmeren, maar ook voor hoofdpijn kan zorgen. Je moet je namelijk meer inspannen om tegen de druk van de oogleden te werken. Het ‘overmatig’ gebruik van spieren rondom om in wezen jouw zicht te ‘finetunen‘, is zeer belastend werk. Je krijgt dus last van hoofdpijn omdat jouw ogen vermoeid zijn door overmatig gebruik in combinatie met hangende oogleden.

 

Hoofdpijn door zware oogleden voor foto
Hoofdpijn door zware oogleden na behandeling

Symptomen naast hoofdpijn door ogen:

 

Naast hoofdpijn door je ogen, kunnen jouw ogen ook aan andere klachten leiden. Een aantal veelvoorkomende klachten naast hoofdpijn door ogen, zijn:

 

  • Zere ogen
  • Tranende of droge ogen
  • Tijdelijk dubbel of wazig zicht
  • Gevoeligheid voor licht
  • Moeite met concentreren
  • Nek-, schouder- of rugpijn
  • Moeite om je ogen open te houden

 

Wat kan ik doen tegen hoofdpijn door zware oogleden?

 

Nu je weet dat je last hebt van vermoeide ogen door hangende oogleden, is het tijd om naar oplossingen te gaan zoeken. In onze blog “Wat te doen tegen hangende oogleden? 6 behandelingsopties” delen we een aantal manieren om van hangende oogleden af te komen, waarvan 2 chirurgische opties zijn (een ooglidcorrectie of een wenkbrauwlift) en de resterende 4 niet-chirurgisch zijn. We leggen graag meer uit over de ooglidcorrectie en waarom dit helpt tegen hoofdpijn door ogen.

 

Ooglidcorrectie tegen hoofdpijn

 

Een ooglidcorrectie is de oplossing tegen hangende oogleden. Naarmate we ouder worden, neemt de elastine en collageen aanmaak van onze huid af. Onze huid wordt minder soepel en begint te hangen. Wanneer dit bij de ogen gebeurt, ontstaan hangende, zware oogleden. Deze zware oogleden zorgen niet alleen voor een vermoeid uiterlijk, maar kunnen zelfs vermoeidheid creëren. Jouw ogen en de spieren eromheen draaien overuren om goed te kunnen blijven zien. Het tillen van de oogleden is nu een stuk zwaarder en de inspanning kan op den duur zorgen voor een aantal klachten, zoals hoofdpijn en zichtbelemmering.

 

Een bovenooglidcorrectie verwijderd deze hangende oogleden en kan de spier die het harde werk verricht, weer strak trekken. Nadat de overtollige huid, eventueel overtollig spier en (indien nodig) overtollig vet is verwijderd, wordt je weer kundig gehecht. De oogleden worden met één doorlopende, niet oplosbare hechting gehecht. Het litteken valt in de plooi, zodat deze minimaal zichtbaar is. De oorzaak van hoofdpijn is nu ontnomen, wat betekent dat je ook af bent van het gevolg. Deels hierdoor komen ooglidcorrecties steeds vaker voor, ook onder mannen.

 

 

Benieuwd naar de beoordelingen van Skin + Surgery ooglidcorrecties?

 

Skin + Surgery is dé A-kliniek waar je de hoogste kwaliteit kunt verwachten, verleend door NVCG gecertificeerde specialisten die niet alleen voor natuurlijke resultaten zorgen en jouw innerbeauty bewaken, maar jouw ook de persoonlijke aandacht bieden die jij verdient! Wij willen jou helpen je weer mooi en goed te voelen.

 

Maar dat hoef je niet alleen van ons aan te nemen! Bekijk onze reviews op Kliniekervaringen en laat onze tevreden en positieve cliënten je overtuigen. Heb je nog twijfels over de behandeling, of weet je niet zo goed waar je voor moet kiezen? Dan raden we je aan een geheel vrijblijvend adviesgesprek met ons in te plannen. Onze specialisten kunnen je dan adviseren op basis van jouw wensen.

 

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster