Zo heb je het langste plezier van je filler behandeling

Als je tegenwoordig in Nederland een filler behandeling boekt bij een gespecialiseerde arts en betrouwbare kliniek, zul je behandeld worden met niet-permanente fillers. Dat betekent dat de effecten niet eeuwig zullen duren en de filler, bestaande uit lichaamseigen hyaluronzuur, na verloop van tijd wordt afgebroken door je lichaam.

 

Hoe lang het resultaat precies aanhoudt is afhankelijk van het type filler, de ‘dikte’ van de substantie, de formule en de plek waar de filler wordt ingebracht. Een lipfiller is meestal een zachte filler in een heel beweeglijk gebied. Deze gaat dus minder lang mee dan bijvoorbeeld filler in de kaaklijn, welke steviger is en meer op z’n plek blijft.

 

Verder zijn er individuele factoren die een rol spelen zoals je metabolisme, je levensstijl en stress. Gemiddeld heb je 9 tot 12 maanden plezier van je filler. Ondanks dat de resultaten van je filler behandeling tijdelijk zijn, kun je zelf het nodige doen om zo lang mogelijk plezier te hebben van je behandeling.

 

Bescherm je huid

De juiste zonnebescherming is altijd belangrijk, omdat het het verouderingsproces van de huid versnelt en één van de belangrijkste oorzaken van rimpels is. Wanneer je een filler behandeling hebt gehad heb je een extra reden om je huid uit de zon te houden. Die UV-stralen kunnen er namelijk voor zorgen dat bepaalde fillers sneller afbreken en sneller door het lichaam worden opgenomen. Gebruik daarom voor de beste resultaten elke dag een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 en probeer de felle zon te vermijden.

Eet gezond

Je bent wat je eet. Gezonde voeding met zo min mogelijk onbewerkt voedsel, veel groenten en fruit, volle granen en magere eiwitten, kunnen helpen de resultaten van je filler behandeling te verlengen. Het eten van veel rotzooi of bewerkt eten kan een ontstekingsreactie in het lichaam geven, waardoor de snelheid waarmee je lichaam filler (hyaluronzuur) afbreekt kan worden versnelt.

Stop met roken

Dat roken slecht is voor je gezondheid dat wist je waarschijnlijk al, maar de ervaring leert dat het ook effect heeft op de resultaten van je filler behandeling. Roken heeft sterke negatieve gevolgen voor de kwaliteit van je huid. Elke trek van een sigaret veroorzaakt een toestroom van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn onstabiele zuurstofatomen en ‘stelen’ elektronen uit onze gezonde cellen. Hierdoor worden onze gezonde cellen instabiel. Onstabiele cellen worden in verband gebracht met huidveroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, doordat ze onze collageen en elastine te vernietigen. Verder vermindert roken de bloedstroom, waardoor er minder zuurstof naar de huid kan. Dit vertraagt het genezingsproces. Je zult wel resultaat zien van je filler behandeling als je rookt, maar we zien grote verschillen in de langdurigheid van het effect in vergelijking met niet-rokers.

Wees voorzichtig met sporten

We zullen altijd een gezonde levensstijl adviseren, met gezonde voeding en voldoende beweging. Overmatig trainen en sporten waarbij je veel calorieën verbrandt, kunnen de fillers na je behandeling echter sneller afbreken. Hoe hoger je metabolisme en stofwisseling is, hoe sneller de hyaluronzuur van de filler wordt afgebroken door het lichaam. Ga echter gerust door met je trainingsroutine als je er al een actieve levensstijl op na houdt. Beweging is altijd beter dan stilzitten, zelfs als dit betekent dat je fillers iets sneller wordt afgebroken. Weet alleen dat je misschien sneller toe bent aan een herhaalbehandeling als je fanatiek sporter bent.

Vermijd stress

Veel stress is sowieso al niet goed voor ons, maar kan ook effect hebben op je fillers. Bij stress maakt je lichaam extra stresshormonen zoals cortisol aan. Te veel stresshormonen kunnen het verouderingsproces beïnvloeden en je fillers sneller afbreken. Heb je vaak stress? Of raak je snel uit balans? Ga aan de slag met ademhalingsoefeningen, meditatie of yoga. Deze zijn bewezen effectief bij angst en stress.

Kies de juiste huidverzorging

Hoewel huidverzorgingsproducten alleen vaak niet voldoende zijn om huidverslapping, rimpels of fijne lijntjes helemaal te verhelpen, kunnen ze wel degelijk hele mooie ondersteuning bieden aan je filler behandeling. Resultaten kunnen met de juiste producten worden geoptimaliseerd en ze kunnen je helpen langer plezier te hebben van je behandeling. Regelmatig gebruik van een hydraterende serums, zoals de SkinCeuticals H.A Intensifier, helpt vocht vast te houden en de werkzaamheid van fillers op basis van hyaluronzuur te verbeteren. Sommige filler merken hebben zelf producten ontwikkeld om de resultaten van filler behandelingen te optimaliseren. Denk hierbij aan het Profhilo Haenkenium® Serum ter ondersteuning van de Profhilo behandeling.

Plan je herhaalbehandelingen

Herhaalbehandeling om de resultaten van je filler behandeling te verlengen lijkt misschien niet helemaal eerlijk, maar het is de meest effectieve manier om te blijven genieten van een gladde, rimpelloze huid. De kunst is om je herhaalbehandeling te plannen vóór je filler de kans heeft gekregen om helemaal op te lossen. Je kunt zo altijd een beetje gaan ‘stapelen’ en begint zo nooit meer helemaal vanaf nul.

 

Heb je nog vragen over fillers of de verschillende behandelingen? Onze specialisten helpen je graag. Plan gerust een vrijblijvend adviesgesprek in voor een persoonlijk en eerlijk advies.

Ook interessant voor jou

Alles over de collageen behandelingen Sculptra & Radiesse in combinatie met Yuugii

Alles over de collageen behandelingen Sculptra & Radiesse in combinatie met Yuugii

Collageen: Het beautygeheim voor een stralende huid!

Collageen: Het beautygeheim voor een stralende huid!

Skin_surgery_clinics_liquid

5 tips voor een frisse en stralende lente look

Aziatische ooglidcorrectie

Zo heb je het langste plezier van je filler behandeling

Winnaar Clinic Awards 2023

Winnaar Clinic Awards 2023

Hoe-bereidt-u-zich-voor-op-een-operatie-5-Tips-die-uw-herstellen-kunnen-bevorderen.-scaled-e1676644354247.jpg

5 tips voor een sneller herstel na uw operatie