Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Facelift S-Lift

Beginnen de eerste tekenen van het ouder worden je te storen? En wil je een langdurige, natuurlijke oplossing? We helpen je graag de behandeling te vinden die bij je past.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Mini facelift S-Lift

Misschien heeft u niet eerder een facelift overwogen, omdat u er een bepaald beeld of idee bij hebt. Maar een S-Lift, ofwel mini facelift, kan hele mooie (en vooral natuurlijke) resultaten geven, en is minder invasief dan u misschien denkt.

De S-lift, ook weleens een mini facelift of minilift genoemd, is de minst invasieve facelift en is geschikt voor mensen met huidverslapping. Met behulp van minimale incisies, wordt alleen de bovenste huidlaag rondom de kaaklijn en de wangen gelift. Dit is een andere techniek dan de klassieke facelift of een MACS-lift, waarbij ook de onderliggende weefsellagen (zoals spier, vet en bindweefsel) worden gelift. Dit betekent doorgaans dat er minder hersteltijd nodig is. Daar tegenover staat dat de resultaten subtieler zijn dan bij andere type lifts en niet iedereen een geschikte kandidaat is voor het behalen van dezelfde resultaten.

 

Een mini facelift (S-Lift) heeft de mooiste resultaten bij mensen met milde tekenen van ouderdom, zoals een slappe huid, hangende wangen of een verslapte kaaklijn. Het is een populaire optie voor mensen die met fillers een jongere uitstraling hebben geprobeerd te bereiken, maar merken dat fillers ze niet langer optimale resultaten geven.

 

Een mini facelift levert niet hetzelfde resultaat op als een klassieke facelift. Maar, op de juiste manier uitgevoerd, kan het een enorm verschil kan maken in hoe u eruit ziet en geeft het u een jeugdiger uiterlijk.

De naam ‘S-Lift’ zegt alles over de wijze waarop de chirurg incisies maakt: aan beide zijden van het gezicht, voor het oor, in de vorm van een S. Vanuit hier wordt de huid gelift en overtollig huid verwijderd. Alles wordt zorgvuldig gehecht in de natuurlijke lijnen en plooien van de voorkant van het oor. Zo is de kans op zichtbare littekens minimaal. Voor de ingreep krijgt u een roesje, zodat u kunt gaan slapen. Verder vindt de ingreep plaats onder lokale verdoving en duurt deze gemiddeld anderhalf uur.

Heeft u een operatieve behandeling in gedachte of gepland staan en komt u van ver? Wij begrijpen dat het al een hele onderneming is om gebracht en gehaald te worden. Na een operatieve behandeling mag u namelijk niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Na een Facelift mag u de eerste 48 uur niet alleen zijn. Ook komt u na een Facelift na twee dagen weer op controle, als u van ver komt kost dit reistijd. Daarom bieden wij extra service om te kunnen overnachten in het Van Der Valk zorghotel in Rotterdam Blijdorp. Daar kunt u (15 minuten van onze kliniek) bijkomen van de operatie en zal een verpleegster alle zorg op zich nemen. Het Zorghotel is te boeken vanaf 500,- euro per nacht. Vraag gerust naar de voorwaarden in onze kliniek, we helpen u graag.

 

Mini facelift S-Lift

Onze resultaten van een S-Lift

Bekijk de resultaten van de verschillende faceliftbehandelingen die onze specialisten hebben uitgevoerd en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. Aan de hand van foto’s voor en na de behandeling ziet u duidelijk het natuurlijke resultaat van de gezichtsverjonging.

Mini facelift S-Lift

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Aan een facelift gaan altijd meerdere adviesgespreken met onze plastische chirurg vooraf. U heeft tijdens het vrijblijvende consult alle ruimte om in een persoonlijk gesprek u vragen te stellen en uw wensen en verwachtingen over de behandeling uit te spreken. Onze chirurg Dr. Thanya Tha-In beoordeelt of een S-Lift een geschikte behandeling voor u is en of deze het gewenste resultaat geeft. U krijgt alle informatie over de verschillende lifttechnieken en u krijgt uitleg over het gehele behandeltraject, van de voorzorg tot de nazorg. Er wordt u verteld welk eindresultaat u van de behandeling kunt verwachten. Er worden vooraf foto’s gemaakt, die naast de foto’s na de chirurgische ingreep worden gelegd. U kunt het natuurlijke resultaat van de facelift hierdoor mooi zien.

 

Om te begrijpen waar u vandaan komt en waarom u een facelift wenst, nemen we graag de tijd om u eerst goed te leren kennen. Het belangrijkste van de gehele behandeling is dat wij begrijpen wat uw wensen zijn. Wilt u een natuurlijk resultaat, passend bij uw leeftijd? Wat zijn uw belangrijke plus- en minpunten? Hoe is de symmetrie van uw gezicht? Door u te leren kennen, begrijpen we wat u wil. Het gaat uiteindelijk om u. U mag de tijd nemen voor uw beslissing. Het is uw gezicht! Wij brengen uw innerbeauty en uw uiterlijke schoonheid weer in balans.

Een S-Lift is een poliklinische behandeling, waarvoor geen opname noodzakelijk is. U mag na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. U mag alleen nog niet zelf autorijden. Neem in dat geval iemand mee naar onze kliniek of laat iemand u na de behandeling met de auto ophalen. De S-Lift, wordt altijd onder lokale verdoving uitgevoerd en duurt ongeveer 1,5 uur. Hierbij wordt alleen de huid van de wang gelift.

 

Het eerste resultaat is al na 1 tot 2 weken zichtbaar. Het definitieve, natuurlijke resultaat toont zich na enkele maanden tot een jaar. Het resultaat houdt lang aan. De huidveroudering gaat wel door. Een facelift kan na 10 tot 15 jaar worden herhaald.

 

We begeleiden je graag door het hele behandel- en genezingsproces. Wij werken met een speciaal ontwikkeld voor- en nazorgprotocol, zodat je maximaal voorbereid bent en met veel plezier je herstel tegemoet gaat. Je gezicht is de enkele dagen na de S-Lift wat gezwollen en voelt strak aan. Bij lichte napijn volstaat het nemen van een paracetamol. De zwelling en blauwe plekken verdwijnen vanzelf binnen een paar weken. Neem in de eerste week voldoende rust en slaap in rugligging op een extra hoofdkussen. Dit helpt tegen de zwelling, verkleint de kans op een nabloeding en bevordert het genezingsproces. Vermijd in de eerste drie weken drukken, persen, bukken of tillen. Verricht in de eerste zes weken geen zware fysieke inspanningen.

 

Je bereikt het beste resultaat en de snelste genezing met een gezonde levenswijze. Stop in ieder geval met roken tot de hechtingen eruit zijn, drink geen warme dranken om gezichtsstuwing te voorkomen en ga niet intensief kauwen op vast voedsel. Anders komen hierdoor de hechtingen in het gezicht onder druk te staan. Blijf na de S-Lift normaal bewegen, zodat de bloedsomloop goed op gang blijft en de wond snel geneest. Je bent na één tot twee weken weer toonbaar en in staat om je dagelijkse sociale activiteiten te hervatten. Stel je gezichtshuid in de eerste drie maanden niet bloot aan fel zonlicht en ga niet onder de zonnebank of naar de sauna. We adviseren vanaf 3 maanden na de behandeling een aantal bindweefselmassages. Dit maakt de huid, onderliggende weefsels en littekens soepel en zacht, en bevordert het herstel.

Een S-Lift is een veelvoorkomende chirurgische ingreep bij Skin + Surgery Clinics, met een zeer geringe kans op complicaties. Er kan in sommige gevallen een allergische reactie, nabloeding of infectie optreden. Dit komt echter weinig voor, aangezien onze hooggekwalificeerde en ervaren specialisten werken volgens de modernste behandeltechnieken en gebruik maken van de beste instrumenten.

 

Incidenteel kunnen specifieke complicaties optreden als beschadiging van de zenuwen, asymmetrie, hypertrofische (rode, jeukende) littekens, haarverlies of gevoelloosheid van een deel van je gezicht, dat meestal niet blijvend is. Neem bij twijfel direct contact op met je behandeld arts bij Skin + Surgery. Onze artsen zijn goed bereikbaar.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: facelifts worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg. Laat u daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Mini facelift S-Lift

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery Clinics levert de hoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. De kosten van een S-Lift zijn transparant en duidelijk. Een facelift wordt alleen vergoed bij een medische indicatie.

Facelift S-lift

€ 4000,-

Facelift MACS Lift

€ 5000,-

Facelift

€ 7500,-

Facelift en halslift

€ 9000,-

Dr. Tha-In Signature Lift

€ 10000,-

Halslift icm platysmaplastiek

€ 5000,-

Liposuctie hals

€ 1500,-

Face slimming

€ 3000,-

Volledige sedatie (indien gewenst of noodzakelijk)

€ 1000,- per uur

Mini facelift S-Lift

Veelgestelde vragen

Een S-Lift of mini facelift is per definitie een chirurgische ingreep. Dat betekent dat u wordt geopereerd. Het is een behandeling die wordt uitgevoerd als de huid van uw gezicht door de leeftijd verslapt raakt. Tijdens de ingreep wordt de huid strakker gemaakt en gelift. Hierdoor krijgen uw gezicht, hals en kaaklijn een jeugdige contour.

Face slimming: deze unieke behandeling bestaat uit een combinatiebehandeling liposuctie hals en buccaal vetverwijdering. Faceslimming is geschikt voor mensen met een vol gelaat die meer definitie in hun gezicht willen. Deze ingreep wordt aangeraden wanneer de huidkwaliteit stevig is. Door een uitgebreide liposuctie van de hals uit te voeren, gecombineerd met het buccaal vetverwijderen worden de juiste accenten in het gelaat aangebracht zodat uw gezicht er slanker en jeugdiger uitziet.

 

De S-Lift: hierbij wordt alleen de huid van de wang gelift, daarom wordt de ingreep ook wel ‘minilift’ of ‘mini facelift’ genoemd. Deze techniek is geschikt tot een bepaalde leeftijd en als de verslapping zich heeft beperkt tot de bovenste laag van de huid. Als er ook sprake is van verslappen van de onderliggende weefsellagen, zal de MACS-Lift of een facelift een betere keuze zijn.

 

De MACS-lift: hierbij wordt niet alleen de huid van de wang gelift, zoals bij de S-Lift of minilift, maar wordt ook het onderliggende steunweefsel meegenomen ( de SMAS laag). Deze techniek is geschikt wanneer het gelaat op meerdere lagen verslapt is. Dit is vaak vanaf de leeftijd 45 tot 50 jaar. De kaaklijn en de hals worden bij een MACS-lift niet meegenomen.

 

Facelift: Bij een facelift wordt een incisie gemaakt voor het oor en achter het oor. Hierbij worden de huid en de onderliggende bindweefsellaag (de SMAS laag) gelift. Een Facelift is een uitgebreidere lift dan een MACS lift. Bij een Facelift wordt namelijk de kaaklijn gelift. Deze lift kan volgens verschillende technieken worden gedaan zoals een plicatie van de SMAS laag of een deep plane Facelift. Onder chirurg zal u persoonlijk adviseren welk type het meest geschikt is voor u.

 

Face- en halslift: bij een face-/halslift wordt een incisie gemaakt voor het oor, achter het oor en onder de kin. Hierbij worden de wangen, de kaaklijn en de hals gelift. Tevens worden de onderliggende lagen namelijk de SMAS laag en de halsspieren (de platysmaspieren) gelift met een speciale techniek. Op deze manier worden de wangen, de kaaklijn en de hals op een natuurlijke en duurzame manier gelift zodat u langer kunt genieten van het resultaat.

 

Halslift met platysmaplastiek: Bij de halslift met platysmaplastiek ligt de focus volledig op de hals. Er wordt een incisie gemaakt achter de oren en onder de kin. Na een uitgebreide liposuctie van de hals worden de halsspieren gelift door deze naar elkaar toe te hechten (platysmaplastiek). Zo krijgt u een jeugdige, prachtige kaaklijn zonder littekens voor de oren. Het gelaat wordt hierbij niet gelift.

 

Signature Lift: Een Signature lift is een uniek lift van het gelaat dat uitgevoerd wordt door Dr. Tha-in. Het bestaat uit een combinatiebehandeling van bucaal vetverwijderen, liposuctie van de hals en vervolgens liften van het gelaat en de hals. Deze lift geeft niet alleen een verstrakking van uw gelaat maar brengt ook op de juiste punten accenten die u op een gedefinieerde manier natuurlijk mooier maakt. Dr. Tha-in bespreekt dit persoonlijk graag met u.

Een S-lift is geschikt voor mensen die een natuurlijke verandering in hun gezicht wensen, waarbij huidverslapping het voornaamste probleem is. De mate van de verslapping van de huid en de leeftijd bepalen wie een geschikte kandidaat is voor een S-lift. De chirurg zal altijd beoordelen of een S-Lift of minilift geschikt is voor jou en je het gewenste resultaat kan geven.

Bij een S-Lift wordt de bovenste huidlaag gelift, om rimpels glad te strijken, huidverslapping te verhelpen en een meer gedefinieerde kaaklijn te creëren.

 

De ingreep kan worden uitgevoerd onder lokale verdoving, wat minder duurt, riskant en tijdrovend is dan algehele narcose.

 

Het is de minst invasieve facelift techniek, waardoor er minder hersteltijd is dan bij een klassieke lift.

 

De incisies zijn kleiner, en dus ook de kans op zichtbare littekens.

Bij een S-Lift/minilift worden de onderliggende spieren niet gelift, dus het is niet voor iedereen een geschikte ingreep.

 

De resultaten van een mini-facelift duren tussen de twee tot vijf jaar, terwijl de resultaten van een klassieke facelift veel langer aanhoudt.

 

Een S-Lift/minilift is alleen voor de wangen en kaaklijn. Verdere verslapping in het gezicht wordt niet gelift.

 

Je bent alleen een geschikt kandidaat voor deze lift als er sprake is van huidverslapping zonder verslappingen van de onderliggende lagen.

Bij elke chirurgische behandeling is er kans op een complicatie. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de ingreep en de mogelijke complicaties. Er bestaat het risico op een allergische reactie, bloeding of infectie. De kans hierop is zeer klein. Onze instrumenten zijn van de beste kwaliteit. We werken met hele fijne naalden en fijne diathermie, zo om trauma aan het weefsel zoveel mogelijk te minimaliseren.

 

Specifieke complicaties bij een facelift zijn beschadigingen van de zenuwen, asymmetrie, haarverlies, vorming van hypertrofische littekens en gevoelloosheid van een deel van je gezicht. Dit laatste is meestal niet blijvend.

 • Neem voldoende rust in de week na uw behandeling. Zorg ervoor dat er iemand u kan helpen.
 • Slaap in rugligging op 2 hoofdkussen. Dit verkleint de kans op nabloeding en zwelling. Het bevordert de genezing.
 • In de eerste twee weken na de behandeling mag u niet drukken, persen, tillen of bukken.
 • Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties.
 • Vermijd intensief kauwen van vast voedsel. Hierdoor komen de hechtingen in het gezicht onder druk te staan.
 • Drink geen warme dranken, zoals thee of koffie, om stuwing in het gezicht te voorkomen.
 • Zwellingen en bloeduitstortingen worden de eerste drie dagen erger en nemen daarna weer langzaam af.
 • Het is verstandig om normaal in beweging te blijven. Dit is goed voor de bloedsomloop en de wondgenezing.
 • Onderneem geen zwaar en inspannend werk en ook geen sportactiviteiten gedurende de eerste zes weken.
 • Plan u sociale contacten. Blijf een weekje thuis. Het behandelde gebied zal de eerste week blauw, gezwollen en gekneusd uitzien. Ook kunnen de littekens direct na de behandeling rood en gezwollen zijn. Dit is soms wel even schrikken.
 • Eén à twee weken na een facelift bent u meestal weer toonbaar en kan u uw sociale activiteiten weer hervatten.
 • We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.
 • Na 3 maanden is het raadzaam om te beginnen met bindweefselmassages. Dit versoepelt de huid, onderliggende weefsel en littekens. De massages bevorderen het herstel en zorgen voor langer behoud van het resultaat.
 • Vermijd emotionele opwinding. Na enkele weken komt alles weer goed.

Staat uw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Het verschil tussen een Liquid Facelift en een Chirurgische Facelift

Facelift door Dr. Thanya Tha-In

Dr. Thanya Tha-In beantwoordt uw vragen over een facelift

Wat is een geschikte leeftijd voor een facelift?

Facelift S-Lift

Straal weer als nooit te voren. U verdient het.

Heeft u last van rimpels en lijntjes in uw gezicht, ingezakte wangen en ingevallen kaaklijn? We bespreken graag of een S-Lift/minilift geschikt is voor u.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wilt u meer informatie over een facelift, of alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als u uw e-mailadres invult, sturen we ju ook onze maandelijkse nieuwsbrief. U kunt u hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak