Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Facelift: voor en na

Stoor je je aan je rimpels? En zie je er simpelweg niet uit zoals je je vanbinnen voelt? Een facelift kan een mooie oplossing zijn.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Facelift: voor en na

Een facelift als oplossing voor rimpels? Bekijk voor- en na foto’s om een kliniek te vinden waar jij je prettig bij voelt. Eerder behaalde resultaten zijn namelijk belangrijk bij het maken van je keuze. Hier vind je voor- en na foto’s van behandelingen die zijn uitgevoerd door de specialisten bij Skin + Surgery.

Je hebt waarschijnlijk lang nagedacht over een facelift vóór je daadwerkelijk de stap zet naar de kliniek. Misschien stoor je je al veel langer aan de verslapping van je huid, of juist aan je rimpels, en zie je er vaak vermoeider uit dan dat je je daadwerkelijk van binnen voelt. Als je dan de eerste stap hebt gezet om op consult te komen, is dat direct het juiste moment om te kijken wat er daadwerkelijk mogelijk is. Er bestaan namelijk tal van technieken als het gaat om een chirurgische lift van het gelaat. Welke techniek geschikt is voor jou? Dat bepaal je samen met je chirurg.

 

Bij Skin + Surgery kom je daarom altijd op consult bij de chirurg die de operatie daadwerkelijk bij je uitvoert. Samen kijken jullie naar je huid, je gezicht, maar bespreek je ook je leeftijd en algehele gezondheid. Dit is het moment dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden en de voor en na resultaten.

behandelingen-Skin-Surgery
herstel ooglidcorrectie
skin-surgery-diensten

Facelift voor: het consult

DOp de dag van het consult heb je een afspraak met de chirurg. Tijdens het consult wordt veel aandacht besteed aan het bespreken van jouw wensen. Leg goed uit wat je wensen en zorgen zijn. Uit ervaring weten we dat een strakke facelift niet altijd de mooiste facelift is. Je wilt na de ingreep je natuurlijke mimiek en lach behouden, want dit geeft karakter aan je gezicht. Tijdens de intake wordt je gezicht goed bekeken. Ieder gezicht is immers anders. Naar aanleiding van het gesprek en lichamelijk onderzoek, wordt de meest geschikte techniek geadviseerd. De chirurg zal uitleggen wat deze techniek precies inhoudt en wat je kunt verwachten ten aanzien van het eindresultaat na een lift. Het verschil tussen verschillende soorten liften wordt uitgelegd. Ook het bijbehorende litteken en de hersteltijd worden besproken. De gemiddelde hersteltijd is ongeveer twee weken. Er zullen ook aantal vragen worden gesteld met betrekking tot je medische achtergrond. Het zou namelijk kunnen voorkomen dat, bij gebruik van bepaalde geneesmiddelen, de chirurg je verzoekt deze tijdelijk te staken. Tijdens het consult zal er veel informatie op je afkomen, dus veel stof om over na te denken. Daarom plannen we vaak een tweede consult in, zodat je volledig zeker bent van je besluit.

Facelift: de ingreep

Om de mogelijke risico’s op complicaties zo veel mogelijk te voorkomen, verzoeken we je vriendelijk om ter voorbereiding op de ingreep rekening te houden met het volgende:

 

 • Een week van te voren te starten met de Arnica druppels
 • 12 uur voor aanvang van de ingreep niks meer eten en drinken. Een beetje water om de mond te spoelen of medicatie in te nemen is wel toegestaan
 • In overleg met de chirurg bepaalde medicatie een aantal dagen te staken
 • 24 uur voor aanvang van de ingreep geen alcohol te nuttigen
 • 6 weken voor en na de ingreep te stoppen met roken. Roken verstoort namelijk de wondgenezing en vergroot de kans op infecties
 • Dat iemand met je meekomt, aangezien je niet zelfstandig mag deelnemen aan het verkeer

 

De ingreep zal plaatsvinden onder lokale verdoving met een roesje of onder algehele narcose. De duur van de operatie is afhankelijk van de omvang van de ingreep. het varieert tussen de 120-180 minuten. Het te opereren gebied wordt afgetekend door de chirurg. De snede loopt vanaf de slaap naar beneden voor het or langs, vervolgens achter de oorlel door omhoog en eindigt in de haargrens achter het oor.

Facelift na: herstel

Na een facelift is je gezicht en hals gezwollen en blauw. In eerste instantie zal het er niet prettig uitzien, maar in de regel heb je weinig last. Tegen de zwelling kun je het geopereerde gebied thuis koelen. De leefregels voor de weken na de ingreep zijn als volgt:

 

 • De eerste week rustig aan doen
 • Niet te zwaar tillen, niet bukken, niet persen
 • 7 dagen voorgeschreven medicatie innemen
 • Drukverband enkele dagen omhouden, de chirurg zal je hier verder over informeren
 • Evenuele drains worden de volgene dag verwijderd
 • 3 dagen vloeibaar eten
 • 1 tot 2 weken na de ingreep worden de hechtingen verwijderd
 • 3 weken niet sporten
 • 6 weken niet roken

 

Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar na een aantal weken. De littekens hebben echter gemiddeld 6 tot 12 maanden de tijd nodig om te herstellen. In eerste instantie zullen de littekens gezwollen en rood zijn. Om het herstel te bevorderen geven wij litteken crème mee en is het verstandig om de littekens zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Met zorg en aandacht legt ze je de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten arrow-right

Facelift

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery Clinics levert de hoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. De kosten van de facelift verschillen per behandeling, afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep. Een facelift wordt alleen vergoed bij een medische indicatie.

Facelift S-lift

€ 3500,-

Facelift MACS-lift

€ 3950,-

Facelift

€ 5950,-

Facelift en halslift

€ 7950,-

Dr. Tha-In Signature Lift

€ 8950,-

Halslift icm platysmaplastiek

€ 4950,-

Liposuctie hals

€ 1500,-

Volledige sedatie

€ 950,- per uur

Zoekwoord

Veelgestelde vragen

S-LIFT , wordt ook wel de mini lift genoemd. Hierbij wordt alleen de huid van de wang gelift. Het onderliggende steunweefsel wordt hierbij niet gelift.

MACS-lift: MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension lift) hierbij wordt niet alleen de de huid van de wang maar ook het onderliggende steunweefsel meegenomen en gelift. De hals wordt hierbij niet meegenomen

Face/ hals lift: Bij een face-hals lift wordt via een verlengde incisie achter het oor niet alleen de huid van de wang en het onderliggende steunweefsel gelift, maar ook de hals wordt meegelift.

Bij elke chirurgische behandeling is er kans op een complicatie. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de ingreep en de mogelijke complicaties. Er bestaat het risico op een allergische reactie, bloeding of infectie. De kans hierop is zeer klein. Onze instrumenten zijn single-use en van de beste kwaliteit. We werken met hele fijne naalden en fijne diathermie, zo om trauma aan het weefsel zoveel mogelijk te minimaliseren.

Specifieke complicaties bij een facelift zijn beschadigingen van de zenuwen, asymmetrie, haarverlies, vorming van hypertrofische littekens en gevoelloosheid van een deel van je gezicht. Dit laatste is meestal niet blijvend.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Facelift

Straal weer als nooit te voren

Heb je last van rimpels en lijntjes in je gezicht, ingezakte wangen en ingevallen kaaklijn, een facelift is de geschikte behandeling voor jou.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2022 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak