Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Facelift Utrecht

Wil je jouw gezicht weer laten stralen? Voorkomen verslappingen aan je gezicht of je hals dat je je mooi voelt? Een facelift in Utrecht is de oplossing.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Facelift Utrecht

Ouder mogen worden is een prachtig geschenk, maar het overtollige vetweefsel kan je ouder doen lijken dan je bent. Een facelift in Utrecht onttrekt de tekens van ouder worden en geeft je weer een jeugdige vorm. 

Facelift Utrecht – Mooi ben je al, maar een facelift kan alle mooie kanten van je gezicht nog meer naar voren laten komen. Skin + Surgery helpt je graag verder met een facelift in Utrecht

 

Naarmate we ouder worden vermindert het vetgehalte in ons gezicht en verliest onze huid elastine en collageen. Dit zorgt ervoor dat je huid slapper wordt en begint te hangen. Andere variabelen zoals roken, drinken en geen zonnebrandcrème gebruiken, kunnen evenals effect hebben. Tijdens een facelift wordt de huid en het onderliggende spier- en bindweefsel verstrakt en gelift. Dit zorgt ervoor dat je na enkele weken jezelf weer ziet stralen in je spiegelbeeld. 

 

Onze ervaren Skin + Surgery specialisten helpen je graag verder met een facelift in Utrecht. Skin + Surgery verricht een facelift op maat, in de vorm van een S-lift (minilift), een MACS-lift of hals-facelift. Bekijk alle facelift mogelijkheden die we in Utrecht bieden. Onze prijzenpagina toont een actueel overzicht van alle overige behandelingen inclusief de verschillende facelifts. 

 

Bekijk onze reviews op KliniekErvaringen.nl als je benieuwd bent naar hoe anderen cliënten van Skin + Surgery hun facelift hebben ervaren. Heb je een specifieke vraag en wil je direct een specialist spreken? Schroom dan niet en plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Een facelift is een cosmetisch chirurgische ingreep om het gezicht er jonger uit te laten zien. De procedure kan de verslapping of plooien van de huid op de wangen, de kaaklijn en alle andere veranderingen die met de leeftijd in het gezicht optreden, verminderen.

 

Naarmate je ouder wordt, verandert het uiterlijk en de vorm van je gezicht als gevolg van normale leeftijdsgebonden veranderingen. De huid wordt minder elastisch en losser, en vetophopingen nemen af ​​in sommige delen van je gezicht en nemen toe in andere. De volgende leeftijdsgerelateerde veranderingen in je gezicht kunnen met een facelift worden verminderd:

 

  • Verzakt uiterlijk van je wangen
  • Overtollige huid bij de onderkaak (kaken)
  • Verdieping van de huidplooi van de zijkant van je neus tot je mondhoek
  • Verslapte huid en overtollig vet in de nek (als de procedure een neklift omvat)

 

Een facelift zal fijne plooien of rimpels in je huid of schade door blootstelling aan de zon niet verminderen. Hier zijn andere cosmetische oplossingen voor.

 

Facelift-chirurgie wordt meestal gedaan als een poliklinische procedure. Het kan gaan om plaatselijke verdoving en sedativa of om algehele anesthesie. De procedure kan 2 tot 5 uur duren en je kan normaal gesproken dezelfde dag na de operatie naar huis.

 

Bij een traditionele facelift maakt de chirurg een incisie voor het oor, die zich uitstrekt tot in het haar of de haarlijn en achter het oor tot in de haardragende hoofdhuid. De chirurg tilt de huid van de diepere gezichtsspieren en het vet, trekt de huid voorzichtig in een opwaartse en posterieure richting en verwijdert de overtollige huid. Ze kunnen de diepere weefsels van het gezicht strakker gemaakt worden.

 

Er kan ook een kleine incisie onder de kin worden gemaakt om de huid en het diepere weefsel van de nek strakker te trekken. Dit noemen we een neklift. De incisies worden vervolgens gesloten met hechtingen en eventueel nietjes. Na je facelift in Leidsche Rijn zullen er verbanden aangebracht worden die je gezicht goed ondersteunen. Het is zeer belangrijk te rusten na een facelift.

Voorbereiden op je facelift? Dat moet zeker! Voorbereiding op een facelift is vergelijkbaar met de voorbereiding die je ook zou doen voor een andere operatie. Voor de operatie zullen wij een aantal dingen van je vragen. Dit zullen preoperatieve evaluatie vragen zijn en in sommige gevallen een bloedonderzoek. Op basis hiervan kunnen we je vragen om te stoppen met het nemen van bepaalde medicijnen of je dosering aan te passen voor de procedure.

 

Andere punten die we kunnen vragen:

  • Stop met roken.
  • Stoppen met het gebruik van aspirine, ontstekingsremmende pijnstillers en kruidensupplementen om het risico op bloedingen en blauwe plekken te verminderen.
  • Je hebt iemand nodig om je naar de operatiekamer te brengen, aangezien je waarschijnlijk onder algehele narcose bent.

Woon je in de omgeving van Utrecht en wil je graag een facelift ondergaan dicht aan huis?

 

Skin + Surgery is de specialist bij jouw in de buurt. Onze kliniek in Leidsche Rijn is goed te bereiken met de auto maar ook met het openbaar vervoer. Plan hier je reis. Woon je in de buurt van Rotterdam of Den Haag? Dan zijn onze klinieken in Den Haag  en Bergschenhoek dichterbij.

Facelift Utrecht

Onze resultaten van een facelift

Benieuwd naar de resultaten van onze facelift in Utrecht? Lees de reviews en bekijk de voor en na foto’s van de behandelingen. Je zult verstelt staan van de natuurlijke resultaten die je te zien krijgt en de gezichtsverjonging die onze cliënten meemaken. 

Facelift in Utrecht

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Aan een facelift gaan altijd meerdere adviesgespreken met onze plastische chirurg vooraf. Je hebt tijdens het vrijblijvende consult alle ruimte om in een persoonlijk gesprek je vragen te stellen. En je wensen en verwachtingen over de behandeling uit te spreken. Onze chirurg Dr. Thanya Tha-In beoordeelt of een facelift een geschikte behandeling voor jou is en welke soort facelift het beste resultaat geeft. Je krijgt alle informatie over de faceliftbehandeling en je krijgt uitleg over het gehele behandeltraject, van de voorzorg tot de nazorg. Er wordt je verteld welk eindresultaat je van de behandeling kunt verwachten. Er worden vooraf foto’s gemaakt, die naast de foto’s na de chirurgische ingreep worden gelegd. Je kunt het natuurlijke resultaat van de facelift hierdoor mooi zien.

 

Om te begrijpen waar je vandaan komt en waarom je een facelift wenst, nemen we graag de tijd om je eerst goed te leren kennen. Het belangrijkste van de gehele behandeling is dat wij begrijpen wat jouw wensen zijn. Wil je een natuurlijk resultaat, passend bij je leeftijd? Wat zijn jouw belangrijke plus- en minpunten? Hoe is de symmetrie van je gezicht? Door jou te leren kennen, begrijpen we wat jij wilt. Het gaat uiteindelijk om jou. Je mag de tijd nemen voor je beslissing. Het is jouw gezicht! Wij brengen je innerbeauty en je uiterlijke schoonheid weer in balans.

Een facelift is een poliklinische behandeling, waarvoor geen opname noodzakelijk is. Je mag na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. Je mag alleen nog niet zelf autorijden. Neem in dat geval iemand mee naar onze kliniek of laat iemand je na de behandeling met de auto ophalen. Er worden in onze kliniek verschillende faceliftbehandelingen onder verdoving uitgevoerd: een S-lift ofwel minilift, een uitgebreidere MACS-lift en een omvangrijke hals-facelift. De overtollige huid in het gezicht en eventueel de hals wordt verwijderd. Bij een MACS-lift en hals-facelift wordt ook het onderliggende bind- en spierweefsel strakgetrokken en het verzakte vetweefsel naar zijn oorspronkelijke plek teruggebracht.

 

De behandeltijd is afhankelijk van de soort facelift. De S-lift duurt ongeveer 1,5 uur. Hierbij wordt alleen de huid van de wang gelift. De MACS-lift duurt circa 2 uur, waarbij zowel de huid van de wang als het onderliggende steunweefsel wordt gelift. Je kaaklijn wordt strakker en je neuslippenplooi prominenter. De uitgebreide hals-facelift neemt nog iets meer tijd in beslag. Je krijgt door deze ingreep een duidelijker kaak- en halslijn en een strakker en jeugdiger gezichtsvorm. De diepe huidplooien verdwijnen. Het eerste resultaat is al na 1 tot 2 weken zichtbaar. Het definitieve, natuurlijke resultaat toont zich na enkele maanden tot een jaar. Het resultaat houdt lang aan. De huidveroudering gaat wel door. Een facelift kan na 10 tot 15 jaar worden herhaald.

We begeleiden je graag door het hele behandel- en genezingsproces. Wij werken met een speciaal ontwikkeld voor- en nazorgprotocol, zodat je maximaal voorbereid bent en met veel plezier je herstel tegemoet gaat. Je gezicht is de enkele dagen na de facelift wat gezwollen en voelt strak aan. Bij lichte napijn volstaat het nemen van een paracetamol. De zwelling en blauwe plekken verdwijnen vanzelf binnen een paar weken. Neem in de eerste week voldoende rust en slaap in rugligging op een extra hoofdkussen. Dit helpt tegen de zwelling, verkleint de kans op een nabloeding en bevordert het genezingsproces. Vermijd in de eerste drie weken drukken, persen, bukken of tillen. Verricht in de eerste zes weken geen zware fysieke inspanningen.

 

Je bereikt het beste resultaat en de snelste genezing met een gezonde levenswijze. Stop in ieder geval met roken tot de hechtingen eruit zijn, drink geen warme dranken om gezichtsstuwing te voorkomen en ga niet intensief kauwen op vast voedsel. Anders komen hierdoor de hechtingen in het gezicht onder druk te staan. Blijf na de facelift normaal bewegen, zodat de bloedsomloop goed op gang blijft en de wond snel geneest. Je bent na één tot twee weken weer toonbaar en in staat om je dagelijkse sociale activiteiten te hervatten. Stel je gezichtshuid in de eerste drie maanden niet bloot aan fel zonlicht en ga niet onder de zonnebank of naar de sauna.

Een facelift is een veelvoorkomende chirurgische ingreep bij Skin + Surgery Clinics, met een zeer geringe kans op complicaties. Er kan in sommige gevallen een allergische reactie, nabloeding of infectie optreden. Dit komt echter weinig voor, aangezien onze hooggekwalificeerde en ervaren specialisten werken volgens de modernste behandeltechnieken en gebruikmaken van de beste instrumenten.

 

Incidenteel kunnen specifieke complicaties optreden als beschadiging van de zenuwen, asymmetrie, hypertrofische (rode, jeukende) littekens, haarverlies of gevoelloosheid van een deel van je gezicht, dat meestal niet blijvend is. Neem bij twijfel direct contact op met je behandeld arts bij Skin + Surgery. Onze artsen zijn goed bereikbaar.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: facelifts worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Facelift

Prijzen en vergoedingen

Kwaliteit en scherpe prijzen gaan bij Skin + Surgery Clinics hand in hand. De kosten van een facelift in Utrecht verschillen per behandeling. De uitgebreidheid van de ingreep heeft invloed op de totaalprijs voor de behandeling. In medische gevallen kan een facelift worden vergoed. Vraag naar meer informatie bij je zorgverzekeraar.

Facelift S-lift

€ 3500,-

Facelift MACS Lift

€ 3950,-

Facelift

€ 5950,-

Facelift en halslift

€ 7950,-

Dr. Tha-In Signature Lift

€ 8950,-

Halslift icm platysmaplastiek

€ 4950,-

Liposuctie hals

€ 1500,-

Face slimming

€ 2950,-

Volledige sedatie (indien gewenst of noodzakelijk)

€ 950,- per uur

Facelift in Utrecht

Veelgestelde vragen

Een facelift is een behandeling die wordt uitgevoerd als de huid van je gezicht door de leeftijd verslapt raakt. Tijdens de ingreep wordt de huid en het onderliggende spier en bindweefsel strakker gemaakt en gelift. Hierdoor krijgen je gezicht, hals en kaaklijn een jeugdige contour.

Bekijk onze video’s hieronder waarbij Dr. Thanya Tha-In uitlegt wat een facelift precies inhoudt.

De S-Lift: hierbij wordt alleen de huid van de wang gelift, daarom wordt de ingreep ook wel ‘minilift’ of ‘mini facelift’ genoemd. Deze techniek is geschikt tot een bepaalde leeftijd en als de verslapping zich heeft beperkt tot de bovenste laag van de huid. Als er ook sprake is van verslappen van de onderliggende weefsellagen, zal de MACS-Lift of een facelift een betere keuze zijn.

 

De MACS-lift: hierbij wordt niet alleen de huid van de wang gelift, zoals bij de S-Lift of minilift, maar wordt ook het onderliggende steunweefsel meegenomen. Deze techniek is geschikt wanneer er meer verslapping is, wanneer er sprake is van een groter te liften gebied en is vaak van toepassing vanaf een bepaalde leeftijd. De hals wordt bij een MACS-lift niet meegenomen.

 

Face- en halslift: bij een face-/halslift wordt via een verlengde incisie achter het oor niet alleen de huid van de wang en het onderliggende steunweefsel gelift, maar ook de hals wordt meegelift.

 

Halslift met platysmaplastiek: deze lift wordt geadviseerd als met name de hals (en onderliggende spieren) zijn verslapt. De huid van het gezicht wordt bij deze behandeling niet meegelift.

 

Face slimming: deze unieke behandeling pakt bolle hamsterwangen en een hardnekkige onderkin aan. In dit geval is er dus geen sprake van enorme verslapping, maar wel van ongewenst volume waardoor je bijvoorbeeld een babyface hebt.

 

Dr. Tha-In Signature Lift: in deze lift komen alle expertises van Dr. Tha-In samen. Door haar jarenlange ervaring te combineren kan zij dankzij deze lift meerdere probleemgebieden in één keer aanpakken en bereikt ze verbluffende resultaten.

Een facelift is geschikt voor mensen die een natuurlijke verandering in hun gezicht wensen, en de verslapping willen verhelpen die er door de jaren heen is ontstaan. De mate van de verslapping van de huid en onderliggende weefsels bepalen of een facelift noodzakelijk is. De chirurg zal altijd beoordelen welk type lift jou het mooiste resultaat kan geven. De leeftijd voor een facelift kan variëren van 40 tot 70 jaar. Al adviseren we om na het 70ste levensjaar geen operatieve lift meer te doen. De reden is dat door de leeftijd de onderlaag vaak ernstig verslapt is en daardoor niet goed gelift kan worden.

Bij elke chirurgische behandeling is er kans op een complicatie. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de ingreep en de mogelijke complicaties. Er bestaat het risico op een allergische reactie, bloeding of infectie. De kans hierop is zeer klein. Onze instrumenten zijn single-use en van de beste kwaliteit. We werken met hele fijne naalden en fijne diathermie, zo om trauma aan het weefsel zoveel mogelijk te minimaliseren.

Specifieke complicaties bij een facelift zijn beschadigingen van de zenuwen, asymmetrie, haarverlies, vorming van hypertrofische littekens en gevoelloosheid van een deel van je gezicht. Dit laatste is meestal niet blijvend.

Neem voldoende rust in de week na uw behandeling. Zorg ervoor dat er iemand u kan helpen.
Slaap in rugligging op 2 hoofdkussen. Dit verkleint de kans op nabloeding en zwelling. Het bevordert de genezing.
In de eerste twee weken na de behandeling mag u niet drukken, persen, tillen of bukken.
Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties.
Vermijd intensief kauwen van vast voedsel. Hierdoor komen de hechtingen in het gezicht onder druk te staan.
Drink geen warme dranken, zoals thee of koffie, om stuwing in het gezicht te voorkomen.
Zwellingen en bloeduitstortingen worden de eerste drie dagen erger en nemen daarna weer langzaam af.
Het is verstandig om normaal in beweging te blijven. Dit is goed voor de bloedsomloop en de wondgenezing.
Onderneem geen zwaar en inspannend werk en ook geen sportactiviteiten gedurende de eerste zes weken.
Plan u sociale contacten. Blijf een weekje thuis. Het behandelde gebied zal de eerste week blauw, gezwollen en gekneusd uitzien. Ook kunnen de littekens direct na de behandeling rood en gezwollen zijn. Dit is soms wel even schrikken.
Eén à twee weken na een facelift bent u meestal weer toonbaar en kan u uw sociale activiteiten weer hervatten.
We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.
Vermijd emotionele opwinding. Na enkele weken komt alles weer goed.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Facelift: de ingreep

Dr. Thanya Tha-In beantwoordt je vragen over een facelift

Facelift door Dr. Thanya Tha-In

Wat is een geschikte leeftijd voor een facelift?

Facelift in Utrecht

Je weer mooi voelen

Vraag je je af of een facelift in Utrecht de juiste behandeling is voor jou? Als je last hebt van rimpels, lijntjes, ingezakte wangen en een ingevallen kaaklijn, dan is een facelift de geschikte behandeling voor jou. Schroom niet en plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wil je meer informatie over een facelift, of alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als je je e-mailadres invult, sturen we je ook onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt je hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak