Gender indentiteit en cosmetische behandelingen

Jarenlang is het schoonheidsideaal van vrouwen drastisch anders geweest dan dat van mannen. Waar rond en zacht traditioneel als vrouwelijke schoonheid werd beschouwd, werden scherpe, prominente kinnen en kaaklijnen meer als mannelijk gezien.

 

Toch is er een subtiele ontwikkeling gaande, zowel op sociaal-cultureel vlak, als in de stoel bij de cosmetisch arts. Mannelijke of vrouwelijke esthetiek wordt niet langer zo zwart-wit gedefinieerd, en het verzoek om een strakke kaaklijn of prominente jukbeenderen wordt individualistischer en meer genderflu√Įde.¬†

 

De maatschappelijke norm sijpelt door in alles dat trendgevoelig is, zoals mode, muziek, en dus ook de schoonheidsindustrie. Ook binnen de kliniek zien we dit terugkomen doordat de vraag naar cosmetische behandelingen verandert.

 

Waar vrouwen voorheen zochten naar een hyaluronzuurfiller om meer volume en volheid terug te geven aan bijvoorbeeld de wangen, horen we nu veel vaker dat men strakkere lijnen en hoeken wil. De wangen mogen juist wat holler zijn, zoals we terugzien na buccaal vetverwijdering en liposuctie, maar wel strak en meer gelift. Ook de kaaklijn mag hoekiger en de kin mag meer uitgesproken zijn om de neus uit te balanceren.

 

Daarentegen neemt de vraag naar de traditioneel vrouwelijke behandelingen juist ook onder mannelijke pati√ęnten toe. Er wordt gevraagd om rondere jukbeenderen, iets dat voorheen met het vrouwelijke gezicht werd geassocieerd, maar ook behandelingen rondom lippen en mond kunnen bij mannen asymmetrie en tekenen van vermoeidheid verhelpen.

 

Net als onze behandelingen, gaat dit echter om een subtiele verandering. Veel mensen die bij ons komen realiseren zich niet perse dat ze om genderflu√Įde kenmerken vragen. Het is eerder een onbewuste weerspiegeling van wat we ook zien spelen in de maatschappij.

 

Wij vinden het hoe dan ook belangrijk dat jij vooral lekker in je vel zit, hoe jij je ook identificeert. Door een vrijblijvend consult aan te vragen in één van onze klinieken, kun je met een arts naar jouw gezicht kijken en bespreken wat jij mooi vindt. Samen kijken we naar de mogelijkheden en stellen we een behandelplan op. Ons doel is dat jij je fijn voelt en met een glimlach de kliniek verlaat.

 

Bel ons gerust voor het maken van een afspraak op 010 3105620 of 070 200 20 70, of vraag hier een adviesgesprek aan.

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster