Rimpels voorkomen

We worden allemaal ouder, en krijgen dus vroeg of laat vrijwel allemaal wel rimpels. Hoe kunnen we dit zo lang mogelijk uitstellen en rimpels voorkomen? En als we eenmaal rimpels hebben, kunnen we er dan nog iets aan doen? Het antwoord is: ja! Er zijn tal van anti rimpel opties, manieren om rimpels te verminderen en het ontstaan van rimpels zo lang mogelijk uit te stellen. Zo behoud jij zo lang mogelijk een jonge huid.

Ontstaan van rimpels

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van rimpels. Enerzijds heeft het met interne processen in ons lichaam te maken, zoals de afname van collageen en elastine naarmate we ouder worden. Anderzijds worden rimpels door externe factoren beïnvloed, zoals UV straling en schadelijke vrije radicalen waar we elke dag aan worden blootgesteld.

Wat kun je op dagelijkse basis doen
Er is onderzoek gedaan onder 2700 Nederlandse 50-plussers, dat liet zien dat vrouwen die een gezond voedingspatroon hebben, met veel groenten en fruit, minder rimpels in het gezicht hebben dan vrouwen die ongezond eten. Tijdens hetzelfde onderzoek werd aangetoond dat alcohol het effect van gezonde voeding echter weer teniet doet als het gaat om het ontstaan van rimpels. Dus het is belangrijk niet te drinken!

Verder is bekend dat voldoende slapen, water drinken en iedere dag je gezicht goed schoonmaken (nooit met make-up naar bed!), allemaal bijdragen aan een gezonde huid. Door elke dag goed voor jezelf te zorgen, behoud je je jonge huid en kun je helpen je rimpels verminderen.

Anti rimpel behandelingen

Zijn er inmiddels diepe rimpels ontstaan? Of stoor je je toch al aan fijne lijntjes? Naast een gezonde levensstijl, zijn er tal van anti rimpel behandelingen beschikbaar om je huid te ondersteunen en rimpels te verminderen.

Injectables zoals rimpel relaxers (btx)
Een injectable is een spierontspanner die ervoor zorgt dat de behandelde spier tijdelijk niet meer kan samentrekken. Dit zorgt er o.a. voor dat de huid strakker, helpt rimpels voorkomen en uiteindelijk dat rimpels vervagen. Anders dan bij fillers, waar rimpels opgevuld worden.

 

Peelings
Chemische peelings hebben, afhankelijk van het type en de bereikte huidlaag, algehele huidverjongende eigenschappen. Oppervlakkige peelings stimuleren de afschilfering van opperhuid (epidermis) wat zorgt voor een direct mooie huid met een gezonde glans. Door de inwerkdiepte middel-diepe peelings zal de celdeling in de lederhuid (dermis) gestimuleerd worden. Hierdoor neemt de productie van collageen- en elastine toe, wat het volume van de huid vergroot én helpt rimpels verminderen.

 

Chirurgische ingrepen
Heb je dusdanig last van diepe rimpels en is er door de jaren heen huidverslapping ontstaan? Dan is een facelift een mooie manier om een je jonge uitstraling terug te krijgen.

 

Contact

Wil je meer informatie of wil je weten welke anti rimpel behandeling geschikt is voor jou? Bel naar 070-2002070 of stuur een e-mail naar info@skin-surgery.nl

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster