Skin Surgergy Menu icon

Ooglidcorrectie

Zware oogleden

Heb je last van zware oogleden, zelfs als je niet moe bent? Een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery kan je hiervan af helpen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Zware oogleden

Een zwaar gevoel op de oogleden kan erg vervelend zijn. Bijvoorbeeld als je heel moe bent en je oogleden zo zwaar aanvoelen, wat vaak hoofdpijn kan vooroorzaken. Naarmate we ouder worden, vermindert de elasticiteit in onze huid, waardoor onze oogleden langzaam beginnen te hangen. In de meeste gevallen zijn overhangende oogleden een gevolg van het huidverouderingsproces.

Zware oogleden – Hangende oogleden, zware oogleden, overhangende oogleden, het komt een beetje op hetzelfde neer. Zware oogleden beschrijven het gevoel dat de hangende oogleden hebben op de ogen. Zware oogleden kunnen voor een vermoeide uitstraling zorgen en je zelfs hoofdpijn bezorgen. Omdat de zware oogleden je ogen bedrukken, kun je vaak minder goed zien. Veel mensen met zware oogleden focussen hun ogen door ze een beetje dicht te knijpen. Dit constante geknijp van de ogen kan zorgen voor hoofdpijn. Misschien herken je deze ongemakken wel?

 

Daarom kiezen velen ervoor een ooglidcorrectie te ondergaan om zo van hun klachten af te komen. Alhoewel een groot deel van deze ooglidcorrecties om medische redenen gedaan worden, is er natuurlijk ook het esthetische aspect dat een rol speelt. In principe kan men een ooglidcorrectie tegen zware oogleden ook bij een ziekenhuis laten doen. Wat vaak mist, is het cosmetisch oog van een gespecialiseerd cosmetisch chirurg. Het is namelijk een kunst om een prachtig resultaat te creëren. Een cosmetisch specialist kijkt bijvoorbeeld meer naar de verhouding in het gezicht.

 

Je bent bij Skin + Surgery aan het juiste adres als je iets tegen je zware oogleden wilt doen en een esthetisch mooi resultaat wilt hebben. Bij zware oogleden raden wij een bovenooglidcorrectie aan. Mocht je ook last hebben van hangende huid onder de ogen, is een onderooglidcorrectie ook interessant. Daarnaast biedt Skin + Surgery ook dubbele ooglidcorrecties aan (ook wel Aziatische ooglidcorrecties genoemd). Meer weten over de verschillende soorten ooglidcorrecties die wij aanbieden? Lees er hier meer over. Plan vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek met ons in als je vragen hebt over zware oogleden en meer.

Deze voor en na foto’s laten het resultaat zien na een ooglidcorrectie tegen zware oogleden. Hieronder zie je voor en na foto’s van een aantal Skin + Surgery cliënten die je voorgingen voor een ooglidcorrectie tegen zware oogleden. Wil je meer voor en na foto’s van ooglidcorrecties tegen zware oogleden zien? Scrol verder naar beneden.

Het is belangrijk dat je iemand meeneemt, of je laat ophalen, nadat je een ooglidcorrectie tegen zware oogleden hebt ondergaan. Je kunt niet zelf rijden, en ook het openbaar vervoer raden wij af. Omdat Skin + Surgery over meerdere klinieken beschikt, zijn we goed bereikbaar vanuit bijna heel Nederland.

Onze klinieken in Bergschenhoek, Leidsche Rijn en Den Haag zijn goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. De auto is logischerwijze iets sneller. Je kunt hier je reis plannen naar onze kliniek in Bergschenhoek (vlakbij Rotterdam) met behulp van Google Maps. Plan hier je reis als je onze kliniek in Den Haag wil bezoeken.

Zware oogleden

Zware oogleden ooglidcorrectie ervaringen

Ben je benieuwd naar hoe onze cliënten hun ooglidcorrectie tegen zware oogleden hebben ervaren? Bezoek Kliniekervaringen om alle ervaringen achter elkaar te kunnen lezen. Voor de voor en na foto’s kun je naar beneden scrollen. Deze foto’s laten zien hoe groot het effect is van zware oogleden op de uitstraling van een persoon. De na foto’s tonen een nieuw mens, met een open, opgewekte uitstraling. Onze cliënten zijn zeer tevreden en dat zul jij ook zijn. Of je nou een ooglidcorrectie tegen zware oogleden wil ondergaan wegens medische of esthetische redenen, Skin + Surgery biedt het juiste resultaat.

Zware oogleden

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Een ooglidcorrectie tegen zware oogleden wordt altijd voorafgegaan door een adviesgesprek met een van onze gekwalificeerde en ervaren artsen. Je kunt eenvoudig via onze website een afspraak maken voor een gratis consult. Je kunt tijdens het persoonlijke gesprek met onze chirurgische arts aangeven waar je je aan stoort, welke oogklachten je hebt en wat je graag veranderd wilt zien. Het adviesgesprek vindt plaats in een ontspannen setting, zodat je je helemaal op je gemak voelt. Je voert het gesprek met de arts die je behandelt.

 

Je mag tijdens het gratis consult al je vragen stellen over de behandeling, de nazorg, de risico’s en de kosten. Je krijgt deskundig en eerlijk antwoord. Er wordt onderzocht of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. Je krijgt duidelijke uitleg over het gehele behandeltraject en het te verwachten resultaat. Tijdens dit eerste consult worden foto’s gemaakt van vóór de behandeling. Deze worden in een later stadium naast de foto’s gelegd ná de chirurgische ingreep. Je ziet zo het positieve effect van een ooglidcorrectie tegen zware oogleden.

Een ooglidcorrectie tegen zware oogleden vereist geen opname in onze kliniek. Het is een poliklinische behandeling en betrekkelijk eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Als je heel zenuwachtig bent, kan kalmerende medicatie worden voorgeschreven. Onze patiënten mogen na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij zware oogleden. Het behandelgebied wordt eerst afgetekend. Na een minieme incisie wordt het teveel aan huid- en vetweefsel weggehaald. Het litteken van de hechting valt precies in de natuurlijke huidplooi. Deze is later vrijwel niet zichtbaar.

 

Een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd als je last hebt van wallen onder je ogen. Onze specialist maakt een klein sneetje onder de wimperrand, waarna het overtollige huid- en vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd. De huid wordt vervolgens samengetrokken en gehecht. Het litteken onder je wimpers is niet of nauwelijks zichtbaar. Een ooglidcorrectie is een pijnloze behandeling die circa 1 uur duurt. Je mag na de behandeling niet zelf autorijden vanwege de zwelling rond de ogen en het daardoor verminderde zicht. Een ooglidcorrectie heeft een langdurig resultaat. Je hebt – bij een goede huidverzorging en gezonde levenswijze – 10 tot 15 jaar plezier van de behandeling.

Je bent bij Skin + Surgery verzekerd van uitstekende nazorg. Wij handelen volgens een nazorgprotocol, om de risico’s en kans op complicaties te minimaliseren. De zwelling en roodheid na de ooglidcorrectie tegen zware oogleden kunnen effectief worden bestreden met een coolpack of een zakje bevroren doperwtjes. Je plaatst een gaasje tussen je ogen en de coolpack of een zakje bevroren doperwtjes. Het helpt om de eerste dagen met een extra kussen te slapen, zodat je hoofd hoger ligt. Bij lichte pijnklachten kan een paracetamol worden ingenomen. Het is toegestaan om je ogen een dag na de ingreep met een zachte waterstraal te spoelen. Dep het daarna droog, zonder te wrijven.

 

Vermijd de eerste week zware fysieke inspanning, tillen, bukken en persen. Je mag de uiteinden van de hechtingen niet zelf afknippen. Dit gebeurt na 7 tot 9 dagen in onze kliniek. Het is uit den boze om te roken als de hechtingen er nog inzitten. Anders vernauwen je bloedvaten zich en loop je een verhoogd risico op een gestoorde wondgenezing. Je mag weer make-up gebruiken nadat de hechtingen zijn verwijderd en alle korstjes weg zijn. Stel de littekens de eerste drie maanden niet bloot aan zonlicht of de straling van de zonnebank. Je komt tot 6 weken na de behandeling op controle bij onze arts.

Een ooglidcorrectie tegen een hangend ooglid, of zware oogleden, gaan niet gepaard met grote risico’s of complicaties. Deze kortdurende en relatief eenvoudige ingreep geeft alleen wat zwelling, roodheid en bloeduitstorting rond de ogen. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen. In incidentele gevallen kan een nabloeding, oogontsteking, ongevoeligheid van de ooglidrand, ongelijke oogleden, cysten of littekenvorming optreden. Neem bij twijfel contact op met de specialisten van Skin + Surgery. Onze artsen zijn goed bereikbaar.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: ooglidcorrecties worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Zware oogleden

Prijzen en vergoedingen

Ben je beniewd naar de prijzen voor een ooglidcorrectie tegen zware oogleden? Een bovenooglidcorrectie is de oplossing tegen zware oogleden, maar ook daarin zit variatie. Hiernaast zie je de prijzen die we bij Skin + Surgery hanteren. Deze prijzen zijn inclusief voor- en nazorg. Uiteindelijk hangt de totaalprijs af van welke behandelingen je kiest. Je kunt de opties met onze Skin + Surgery specialisten bespreken tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Onderga je een ooglidcorrectie tegen zware oogleden wegens medische redenen? In sommige gevallen kan dit worden vergoed door jouw zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw zorgverzekeraar.

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 690,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie en aanpassen spier

€ 895,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen

€ 950,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen en lift

€ 1500,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, losmaken arcus en vet repositie

€ 1950,-

Boven- en onderooglidcorrectie

€ 1950,-

Boven- en onderooglidcorrectie incl. losmaken arcus en vet repositie

€ 2500,-

Zware oogleden ooglidcorrectie

Veelgestelde vragen

Bij een ooglidcorrectie tegen zware oogleden, wordt overtollige huid en vet van de boven oogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt. Een ooglidcorrectie tegen zware oogleden kan ook worden uitgevoerd vanuit medisch oogpunt, wanneer de hangende oogleden voor klachten zorgen. In beide gevallen is de ingreep hetzelfde.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door jou gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al je vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat je een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van oodlidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en herstel je zonder complicaties.

Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie.
Wij adviseren je om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang je zicht belemmerd is.

Contactlenzen mag je gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kan je weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.
Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Wij adviseren je om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

Na de operatie kan je last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat je je ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag je niet zelf afknippen.

De dag na de operatie mag je weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

Je zal het minste last van zwelling hebben na de operatie wanneer je met een extra kussen slaapt, zodat je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam.
Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen.

Na 7-9 dagen worden de hechtingen en pleisters tijdens de controle afspraak verwijderd.
Tot 6 weken na de operatie kom je voor controle bij je behandelend arts.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Ooglidcorrectie door Drs. Leanne Wong

Ooglidcorrectie: hoe verloopt de ingreep?

Ooglidcorrectie door Dr. Thanya Tha-In

Kennismaken met Dr. Thanya Tha-In

Zware oogleden

Het liefst dichtbij huis behandeld worden?

Skin + Surgery helpt je graag van je zware oogleden af. Omdat we over drie klinieken beschikken, zijn we vanuit bijna heel Nederland goed te bereiken. Skin + Surgery beschikt over klinieken in Leidsche Rijn in Utrecht, Den Haag en in Bergschenhoek, in de buurt van Rotterdam. Een ooglidcorrectie tegen zware oogleden kan levensveranderend zijn. Je lijkt minder vermoeid en je zult waarschijnlijk minder last hebben van hoofdpijn, omdat er minder druk is op je ogen. Plan dus snel een vrijblijvend adviesgesprek in en laat je helpen door onze specialisten!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak